ios-8

Waarom iOS 3 sneller aanvoelt dan iOS 8

De iPhone is de afgelopen jaren flink verbeterd, maar iOS 3 voelt eigenlijk nog steeds sneller aan dan iOS 8. Dat heeft een logische reden, ontdekte een ontwerper.

iPhone iOS 3Pak een iPhone met een oude iOS-versie en je zult het al snel primitief vinden. Apple heeft in de loop van de jaren veel nieuwe functies toegevoegd, die tegenwoordig onmisbaar lijken. Dat wil echter niet zeggen dat de vroegste versies van iOS nergens in uitblinken. Een video van softwaredesigner William Van Hecke laat zien dat iOS 3 namelijk vele malen sneller aanvoelt dan de meest recente versie van iOS 8.

Het verschil in snelheid zit in de animaties van iOS. Niet alleen waren de animaties in iOS 3 in veel gevallen sneller, maar het was bij het oude iOS soms ook mogelijk om tijdens de animaties al iets te doen. Zo kon je bijvoorbeeld een app sluiten en voordat de homescreen-animatie klaar was al op een nieuw icoon tappen.

De animaties in iOS 8 zouden niet alleen langer duren, maar ook minder direct aanvoelen. Hierdoor is het lastiger om te voorspellen wanneer je precies op het scherm mag tappen, waardoor je niet zo snel zonder nadenken begint te tappen. Het zorgt ervoor dat iOS 8 trager kan aanvoelen dan iOS 3.

Gefrustreerd door het verschil in snelheid? Het is gelukkig vrij makkelijk om er iets aan te doen. In iOS 7 en iOS 8 zit een speciale toegankelijkheidsoptie, waarmee je de animaties van je iPhone of iPad kunt uitschakelen. Hierdoor wordt een app bijvoorbeeld zonder animatie gesloten, waardoor je apparaat een stuk sneller aanvoelt. Je activeert deze optie via Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging.

Meer over deze functie lees je in het artikel volgende artikel: Sneller apps starten in iOS 7.0.3 met ‘Verminder beweging’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2015, 10:58
Categorie iOS
Onderwerpen ios 3, ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.