‘Nieuw lek in iOS laat niet-verwijderbare berichten sturen’

Door een lek in iOS kunnen kwaadwillenden pushnotificaties sturen die niet verwijderd kunnen worden. Dat beweert een Zweedse ontwikkelaar.

PushlekDoor een lek in iOS is het mogelijk om pushnotificaties naar iPhones te sturen die niet verwijderd kunnen worden. Dat zegt de Zweedse ontwikkelaar Roman Bilderberg tegen de Zweedse website Techworld. Volgens de ontwikkelaar zou Apple ‘geen interesse’ in het lek hebben getoond nadat hij het bedrijf erover had ingelicht. Ook claimt hij andere fouten te kunnen veroorzaken.

Bilderberg verklaart tegenover Techworld dat hij per ongeluk een berichtje naar zijn iPhone stuurde die hij niet kon verwijderen. Zo zou hij de kwetsbaarheid toevallig hebben ontdekt. Ook zou hij een simkaartfout kunnen veroorzaken waardoor gebruikers hun iPhone moeten herstarten. Verder zou hij bij apps pushnotificaties kunnen laten verschijnen en verdwijnen, zo stelt hij.

Vooralsnog is het niet duidelijk of de beweringen van de Zweedse ontwikkelaar kloppen. Tweakers.net, die het nieuws ontdekte, heeft naar eigen zeggen op diverse manieren contact gezocht met de ontwikkelaar, maar een reactie bleef tot nog toe uit. Ook is er geen hard bewijs in de vorm van een video of iets soortgelijks die zijn beweringen kan staven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2014, 17:07
Categorie iOS
Onderwerpen ios 3, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.