Apple: ‘Accuprobleem bij sommige iPhone 5s-exemplaren’

Apple heeft bevestigd, dat een deel van de iPhone 5s-exemplaren die op de markt zijn, last hebben van accuproblemen. Het gaat om een kortere batterijduur of een langere oplaadtijd dan normaal. Er zouden productieproblemen aan ten grondslag liggen. Apple bevestigde het verhaal tegenover de New York Times. Het is nog onduidelijk hoeveel exemplaren van de […]

iphone 5s spacegrey kleinApple heeft bevestigd, dat een deel van de iPhone 5s-exemplaren die op de markt zijn, last hebben van accuproblemen. Het gaat om een kortere batterijduur of een langere oplaadtijd dan normaal. Er zouden productieproblemen aan ten grondslag liggen. Apple bevestigde het verhaal tegenover de New York Times. Het is nog onduidelijk hoeveel exemplaren van de iPhone 5s erdoor getroffen zijn, maar het lijkt vooralsnog niet rampzalig. Het zou gaan om een “zeer beperkt aantal iPhone 5s-toestellen”, mogelijk enkele duizenden telefoons.

Apple heeft nog niet bekendgemaakt hoe ze kunnen achterhalen of ze een iPhone 5s met accuprobleem in handen hebben. Apple zegt dat ze pogingen gaat ondernemen om contact met de gebruikers op te nemen en hen een vervangende iPhone 5s te geven. Er zijn inmiddels een paar miljoen iPhones verkocht, dus als het om enkele duizenden exemplaren gaat, valt de schade voor Apple wel mee. Dat er sprake is van een productieprobleem, wijst er echter op dat er meer aan de hand is dan ‘zomaar’ een verkorte batterijduur, waar altijd wel gebruikers over klagen.

De letterlijke uitspraak van Apple’s woordvoerster Tracy Brewer:

We recently discovered a manufacturing issue affecting a very limited number of iPhone 5S devices that could cause the battery to take longer to charge or result in reduced battery life. We are reaching out to customers with affected phones and will provide them with a replacement phone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2013, 8:50
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.