Apple zoekt kaartenexperts voor openbaar vervoer-optie Apple Maps

Apple is druk op zoek naar twee nieuwe kaartenexperts, die zich zullen bezighouden met de openbaar vervoer-optie in Apple Maps.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Maps openbaar vervoerApple is op zoek naar een ‘Maps Public Transit Engineering Manager’, die samen met een ‘Maps C++ Software Engineer – Public Transit’ zal werken aan de openbaar vervoer-functionaliteit in Apple Maps. Dit blijkt uit nieuwe vacatures van Apple. Sinds de introductie van Apple’s Kaarten-app kun je al voor de optie ‘Openbaar vervoer’ kiezen bij het uitstippelen van een route, maar hierbij word je doorverwezen naar andere apps die OV-informatie kunnen verschaffen. De twee toekomstige Apple-medewerkers worden naar verwachting ingezet om Apple Maps van eigen OV-informatie te verschaffen.

Apple wil volgens de functieomschrijving precieze en real-time informatie over het openbaar vervoer leveren in Apple Maps. De vacatures verklappen geen nieuwe functies in Apple Maps: de openbaar vervoer-optie zit immers al een tijdje in de app. Dit is echter het eerste teken van leven rond de ontwikkeling van de ov-functie die we in lange tijd voorbij zien komen. De vacatures wijzen er op dat Apple de Apple Maps-optie nog lang niet is vergeten.

Via MacRumors.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorie iOS
Onderwerpen apple kaarten, apple maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.