Apple aangeklaagd om automatische iOS 7-downloads

Een Californiër heeft Apple aangeklaagd vanwege automatische downloadbestanden voor iOS 7 bij mensen met iOS 6 en lager.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios7-updateApple is in de VS aangeklaagd vanwege het automatisch downloaden van installatiebestanden voor iOS 7. Deze downloads worden automatisch opgehaald bij iOS-apparaten met iOS 6 of lager, ook als je niet van plan bent om te upgraden naar iOS 7. Dit neemt ruimte in op de iPhone. Een man uit Californië heeft daarom een rechtszaak aangespannen om 50 euro.

Zijn eis is om de downloadbestanden voor iOS 7 niet automatisch te downloaden als iemand nog iOS 6 of lager gebruikt en bovendien wil hij de genoemde 50 euro als vergoeding voor geleden schade. De man, Mark Menacher, ziet het als ongewenste downloads. Hij spande de rechtszaak aan tegen Tim Cook bij de rechtbank van San Diego.

De bestanden worden alleen gedownload als een iOS-apparaat is verbonden via Wi-Fi, dus er zijn geen kosten voor data aan verbonden. Meestal bevatten de iOS-updates ook nuttige nieuwe functies, zoals beveiligingsupdates, maar in het geval van iOS 7 krijg je er een compleet nieuw uiterlijk bij. En daar zit niet iedereen op te wachten. De download kan zo’n 1 GB ruimte in beslag nemen. Mensen die besluiten om toch op iOS 6 te blijven zitten, raken door Apple’s maatregel flink wat opslagruimte kwijt. Bij de overstap van iOS 5 naar iOS 6 werd ook al een automatisch bestand gedownload, maar toen waren de zichtbare veranderingen niet zo groot. Apple heeft nog niet gereageerd op de rechtszaak, waarin verwijdering van de downloadfunctie en 50 dollar schadevergoeding wordt geëist. Menacher overweegt om zijn zaak bij een hogere rechtbank aanhangig te maken en onderzoekt of het mogelijk is een class action lawsuit te starten, zodat alle ‘slachtoffers’ kans maken op compensatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:16
Categorieën Apple, iOS
Onderwerpen firmware, ios 7, rechtszaak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.