‘Gouden iPhone 5s intern bij Apple bekend als de Kardashian Phone’

De gouden iPhone 5s stond intern bij Apple bekend als de Kardashian Phone, een naam die grappend was gebaseerd op Kim Kardashian.

Kim Kardashian iPhoneToen Apple aan de iPhone 5s werkte, had het gouden exemplaar intern een bijzondere bijnaam: personeel noemde de iPhone op de werkvloer de ‘Kardashian Phone’, een naam die uiteraard te danken is aan de Amerikaanse celebrity Kim Kardashian. De interne naam voor de gouden iPhone 5s werd ontdekt door New York Times-journalist Nick Bilton, waarna TechCrunch bij meerdere bronnen hetzelfde wist te bevestigen. Een serieuze codenaam was het overigens niet: het ging meer om een uit de hand gelopen grap binnen Apple.


Nick Bilton slingerde afgelopen nacht zijn ontdekking op Twitter:

We kunnen wel raden naar waarom Kim Kardashian grappend aan de gouden iPhone 5s bij Apple werd gekoppeld. De personality liep al langer rond met een gouden iPhone 5, die was geanodiseerd door AnoStyle.

Hoeveel de bijnaam voor de iPhone 5s exact binnen Apple werd gebruikt is niet duidelijk. Zowel Bilton als TechCrunch hoorden via bronnen over het bestaan van de grap, maar 9to5Mac’s Mark Gurman heeft op zijn beurt bronnen die niks over de codenaam weten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.