Reacties voor: App Store ondersteunt geen iOS 2.x applicaties meer

De App Store ondersteunt geen applicaties meer die alleen geschikt zijn voor iOS 2.x en raadt aan om geschikt te maken voor iOS 3.x en hoger.

Reacties: 24 reacties

  1. Hmm als ze zo doorgaan wordt volgend jaar waarschijnlijk 3.x uitgesloten, en dan liggen de 1e generatie iPhone en iPod touch er helemaal uit, aangezien die niet kunnen updaten naar 4.0..

  2. ze liggen er niet uit, maar als je nieuwe apps wil (ook updates vallen daaronder) zul je naar een nieuwe versie van de iPod/Phone moeten, ga met je tijd mee, anders genoegen nemen met outdated apps en de nieuwste niet kunnen draaien.

  3. Tja, dan koop je toch gewoon een nieuwe (moet van apple)

  4. Is het niet iPhone OS 2.x?

  5. En ze willen weten waar hun aperatuur rond loopt dankzij de nieuwe voorwaarden..

  6. Zo vreemd vind ik dat niet… laat die developers eens opschieten met updates.
    Vind het gewoon treurig dat er nog zo veel grote services/ontwikkelaars geen 4.0 geoptimaliseerde applicatie hebben vrijgegeven, zo kun je nooit multi-tasken/fast app switchen.
    Meest lame vind ik nog wel Skype..

  7. Origineel geplaatst door sasf
    Zo vreemd vind ik dat niet… laat die developers eens opschieten met updates. Vind het gewoon treurig dat er nog zo veel grote services/ontwikkelaars geen 4.0 geoptimaliseerde applicatie hebben vrijgegeven, zo kun je nooit multi-tasken/fast app switchen. Meest lame vind ik nog wel Skype..

    Ligt niet alleen aan de ontwikkelaar, maar ook aan de goedkeuringsprocedure. Ik heb sinds iOS4 nog elke dag meerdere updates, dus ze zijn na enige tijd vanzelf allemaal werkend met multitasking en fast-app-switching.

  8. Origineel geplaatst door sasf
    Zo vreemd vind ik dat niet… laat die developers eens opschieten met updates. Vind het gewoon treurig dat er nog zo veel grote services/ontwikkelaars geen 4.0 geoptimaliseerde applicatie hebben vrijgegeven, zo kun je nooit multi-tasken/fast app switchen. Meest lame vind ik nog wel Skype..

    Je hebt blijkbaar totaal geen benul hoeveel tijd erin gaat zitten in niet alleen ontwikkelen maar ook in testen; zeker een App als Skype zullen ze tot in den treure testen, want als er maar één fout in zit dan zijn gebruikers zoals jij genadeloos om hen ‘af te slachten’.

    Overigens heb ik mijn eigen Apps ook niet multitasking gemaakt; zou je willen dat al je apps open bleven en geheugen vreten? Bij mijn apps ben ik van mening dat ze geen toegevoegde waarde hebben om de resources van iemand’s iPhone te ‘stelen’.

  9. Zo raar is het toch niet dat ze oude hardware ‘wegwerken’? Ik hoor regelmatig mensen erover klagen en doen alsof Apple het doet zodat jij een nieuwe ‘moet’ kopen, maar dat gaat toch met alles zo? Niemand zeurt als nieuwe games niet op Windows 98 met 512 mb RAM draaien, want dat is dan weer wel logisch? Oude hardware moeten ondersteunen lijkt me juist een stap achteruit in plaats van vooruit? En 3/4 jaar een iPod of iPhone 1st gen hebben lijkt me sowieso al lang genoeg.

  10. Tja, dit zat er aan te komen.

    Ik maak me inderdaad ook zorgen over de apps volgend jaar. Ik heb een iPod touch 2G, die nu nog een ‘halve’ update naar iOS 4 krijgt. Volgend jaar zal die helemaal geen update meer krijgen. Balen natuurlijk, maar Apple doet niks wat niet mag. Het grootste probleem is wel dat je dan (bijna) geen apps meer kan installeren, omdat alles voor iOS 5 (dan waarschijnlijk) is gemaakt.

    Voor een iPhone is dit minder ernstig (want na twee jaar loopt je abonnement toch af, dus dan kan je weer een nieuwe krijgen), maar voor een iPod touch vind ik het erger. Je kan dan wel zeggen ‘je moet blij zijn dat je telefoon (of in dit geval iPod) nog updates krijgt, de meeste telefoons krijgen dat niet’. Daar zeg ik dan op: maar een iPhone is ook niet ‘de meeste telefoons’. Een iPhone draait om de apps, daar andere telefoons om het bellen draaien.

    Maarja, cashing voor Apple natuurlijk 😀

  11. Origineel geplaatst door ABC: Zo raar is het toch niet dat ze oude hardware ‘wegwerken’? Ik hoor regelmatig mensen erover klagen en doen alsof Apple het doet zodat jij een nieuwe ‘moet’ kopen, maar dat gaat toch met alles zo? Niemand zeurt als nieuwe games niet op Windows 98 met 512 mb RAM draaien, want dat is dan weer wel logisch? Oude hardware moeten ondersteunen lijkt me juist een stap achteruit in plaats van vooruit? En 3/4 jaar een iPod of iPhone 1st gen hebben lijkt me sowieso al lang genoeg.

    Er werd wel gezeurd hoor. Bijna altijd al er betere specificaties nodig waren voor pc spellen zag je weer overal mensen klagen. Dat zit gewoon in de mens. Klagen, klagen en klagen.

  12. @Peabz21: inderdaad! En er mag dan wel gezeurd worden, als je nu terug kijkt dan is het niet ondersteunen meer dan logisch 😉 Dat eeuwig gejank en geklaag over alles beh

  13. ‘t is dan wel zo dat de waarde van de oude apparatuur sterk afneemt dan – er zijn altijd geïnteresseerden te daarvoor te vinden, maar als die dan geen (interessante) apps meer vinden om te gebruiken, wordt het dus waardeloos.
    ‘t zou beter zijn, dat apple dan een extra rubriek met 2.x Apps maakt, zodat oudere iphones/touches op lange termijn verder kunnen gebruikt worden.
    Just my 2 cents
    Wyando

  14. @Peter: Onder een steen geleefd?

    Het is nu veranderd naar iOS 😉

  15. @Bart ja maar 2.0 stond nog bekend als iPhone OS 2.x, pas vanaf 4 werd het iOS. Ik zou er persoonlijk niet van uit gaan dat dit met terugwerkende kracht gaat…

  16. @Bart: Tja, je zou ook kunnen zeggen dat het vanaf 4 pas iOS is gaan heten, dus van iPhone OS 3 naar iOS 4.

  17. @Anthony Donker:

    Ik hoop dat je als “ontwikkelaar” beseft dat er slechts een soort savestate wordt bewaard tenzij je gebruik maakt van de background-api’s.
    Dus je applicatie hoeft geen cpu tijd te vreten om fast-app-switching te ondersteunen.

  18. Hèhè, logisch toch. Mensen verwachten dat na 3 jaar nog steeds updates worden gegeven voor de iPhone. Moet je is een Nokia kopen, daar krijg je vanaf dag 1 geen update van! Wees is blij met je iPhone en zeik hem niet af( wat overigens wel een trend lijkt te worden)

  19. Nee maar ze kunnen wel ondersteuning blijven geven.
    (dwz. 500Mb serverruimte)

  20. @Anthony Donker: Zoals ik het begrijp kan je vrijwel onbeperkt veel apps met fast app switching open hebben staan. Volgens mij wordt hier het werkgeheugen niet/nauwelijks mee belast. Dat is juist het voordeel van het Apple model van multi tasking.

  21. @sasf: Mijn idee idd.

  22. Ik vind 90% van de apps toch allemaal onzinnige apps. De enigste apps die belangrijk voor mij zijn is de telefoon, agenda, youtube, sms, safari en de mail app. Gewoon de standaard apps van apple. De rest vind ik persoonlijk helemaal niet toevoegen. Is leuk voor even uit te proberen maar daarna is het klaar. Dus met firmware 2.x heb je nog altijd iets aan je iphone.

  23. @ABC:

    Ik vind het wel apart. Dat Apple zelf niet meer ondersteunt, OK. Maar dat appz in de ban gaan, is van een heel andere orde.

  24. Origineel geplaatst door Bart
    @Peter: Onder een steen geleefd?Het is nu veranderd naar iOS

    Als Mac OS X een nieuwe versie krijgt heten de vorige versies toch ook niet opeens hetzelfde? Mac OS X snow leopard 10.4?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.