iculture-populaire-apps
Populaire Apps

App Store ondersteunt geen iOS 2.x applicaties meer

De App Store ondersteunt geen applicaties meer die alleen geschikt zijn voor iOS 2.x en raadt aan om geschikt te maken voor iOS 3.x en hoger.

ios 4Apple heeft op de nieuwspagina van het iPhone Dev Center aangekondigd dat applicaties voor iOS 2.x niet langer zullen worden ondersteund. Het is te lezen in een aanbeveling om de iOS 4 Readiness Checklist (inloggen vereist) te gebruiken bij het indienen van een app. Ontwikkelaars kunnen erin lezen, dat hun applicaties geschikt moeten zijn voor deze nieuwste versie van het iOS en ook moeten ze daarbij de iPhone SDK 4 hebben toegepast.

De aanbeveling van Apple is om te zorgen dat de applicaties vanaf iOS 3.x te gebruiken zijn, anders loop je als ontwikkelaar het risico dat je app wordt afgekeurd of weggehaald.

Betekent het nu dat je ook als gebruiker moet updaten naar een nieuwere versie van het iOS? Niet noodzakelijk: je kunt iOS 2.x blijven gebruiken, inclusief de apps die je had geïnstalleerd. Maar je had de afgelopen maanden waarschijnlijk zelf al geconstateerd dat steeds meer apps niet op jouw toestel te gebruiken zijn. Ontwikkelaars stellen iOS 3.x vaak als minimale voorwaarde.

Meer info: iPhone Dev Center en iOS 4 Readiness Checklist (inloggen vereist)

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2010, 9:10
Categorie Apps
Onderwerpen ios 3, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.