iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Videoland, Snapimals, Weeronline en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Snapimals, PhotoPanda, LinkedIn, NPO en meer.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Deliver2day

Als je in Amsterdam woont kun je gebruik maken van de nieuwe app Deliver2day. Deze app belooft (tijdens de openingstijden van de winkels) allerlei producten te bezorgen binnen een uur. Dat betekent dus dat je een boek, geurtje of kaasplankje zonder moeite in huis kunt halen, ook als je geen tijd hebt om de deur uit te gaan.

Sprekend Nederland

Wil jij je laten beoordelen op je accent? Dan moet je de app Sprekend Nederland proberen. In deze app moet je mensen beoordelen op hun stem – en hoewel dat al snel neigt tot vooroordelen (zijn mensen met een accent dom?) is het wel aardig om te zien welk beeld anderen van jou krijgen, puur op basis van je stem. Zo weet je meteen hoe jij via de telefoon overkomt op anderen.

Snowboard Party 2

Ga je op wintersport? Dan kun je jezelf nu alvast opwarmen met Snowboard Party 2. Er is genoeg te beleven in dit tweede deel met onder andere de Time Attack-mode en de multiplayer mode. Troef je vrienden af met de beste stunts en trotseer winterse gebergtes. Naast touchscreen controls werkt de game ook met MFi-controllers. Lees ons artikel over Snowboard Party 2

Snap Tapp

Met Snap Tapp kun je makkelijk selfies maken via je Apple Watch. We kennen allemaal wel de selfiestick voor het maken van selfies, maar de app Snap Tapp geeft je nog een andere mogelijkheid. Met deze app maak je selfies met slechts een polsbeweging.

PhotoPanda

Staat je iPhone vol met foto’s en heb je geen zin om dit zelf op te ruimen? Geef het werk uit handen met PhotoPanda. Met de app kun je snel en eenvoudig dubbele foto’s verwijderen. Ook donkere of onscherpe foto’s selecteert de app automatisch voor jou. Met een druk op de knop laat je de app deze foto’s verwijderen of maak je zelf nog een fotoselectie. Lees ons artikel over PhotoPanda.

Videoland

De Nederlandse streamingdienst Videoland is de eerste grote Nederlandse partij met een eigen app op de nieuwe Apple TV. Waar je voorheen gebruik moest maken van AirPlay mirroring om Videoland op je Apple TV te kunnen gebruiken, is er nu de eigen app. Je kunt eenvoudig zoeken naar films en series door in te loggen met je account. Streams worden in HD weergegeven, mits deze beschikbaar zijn. Lees ons artikel over Videoland.

SiriMote

Als je de nieuwe Apple TV Remote van de vierde generatie Apple TV hebt, is er meer wat je kan doen dan alleen je Apple TV bedienen. Dankzij SiriMote is het ook mogelijk om je Mac te bedienen. Door de afstandsbediening te koppelen met je Mac en SiriMote open te laten staan, kun je nummers pauzeren en skippen in iTunes of door een diavoorstelling bladeren in Keynote. Je moet de afstandsbediening helaas wel eerst loskoppelen van je Apple TV voordat je je Mac ermee bedient. Lees ons artikel van SiriMote.

Je downloadt SiriMote gratis via de website van de maker.

Snapimals

Ken je Pokémon Snap, de cultklassieker voor de Nintendo 64? In Snapimals ga je ook op pad met je fotocamera om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving zo mooi mogelijk op de gevoelige plaat vast te leggen. Zo kom je wilde apen, olifanten en nog veel meer tegen, allemaal in een aantrekkelijke cartoony stijltje. Bouw vervolgens je eigen museum om alle foto’s tentoon te stellen. Lees ons artikel over Snapimals.

Rayman Adventures

Was je al druk bezig met Rayman Adventures op de nieuwe Apple TV? Dan kun je je avontuur nu voort zetten op de iPhone en iPad. Rayman Adventures op de iPhone en iPad is exact dezelfde game als op de Apple TV, waardoor je het avontuur nu altijd met je mee kan nemen. In de game ren je door de levels terwijl je vijanden verplettert en obstakels overbrugt. Rayman rent in dit spel automatisch en je laat hem springen en van richting wisselen door te tikken en te slepen over het touchscreen. Lees ons artikel over Rayman Adventures.

LinkedIn

LinkedIn is helemaal in het nieuw gestoken. Het donkere blauw heeft plaats gemaakt voor een lichtere variant en het schuifmenu is aan de kant gezet voor vijf knoppen onderaan. Qua functionaliteit heeft de app weinig nieuws gekregen, al is het nu wel mogelijk om gebruik te maken van 3D Touch op het appicoon. De widget in het Berichtencentrum om te zien wie je bekeken heeft, is helaas niet meer aanwezig. Lees ons artikel over LinkedIn.

Grids

Als je op zoek bent naar een Instagram-app voor de Mac, dan is Grids een goede optie. Instagram-posts worden op een fotocollage-achtige manier weergegeven. De nieuwste versie van de app ondersteunt ook foto’s in hoge resolutie. De app is beschikbaar in zowel een gratis versie (met beperkte functies) als een betaalde versie. Lees ons artikel over Grids.

NPO

De Nederlandse Publieke Omroep heeft haar terugkijkapp vernieuwd. Met een nieuw design heeft de NPO-app meer video’s gekregen, kun je makkelijker zoeken en is de tv-gids geüpdatet. Met ingang van deze versie worden eindelijk ook de grotere schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus en later ondersteund. Lees ons artikel over NPO.

Weeronline

Weeronline heeft haar apps ook helemaal vernieuwd. Met Weeronline heb je een zeer complete weerapp in huis, waardoor je alle nuttige informatie bij de hand hebt. Alles is vanaf het homescherm te bereiken, waardoor de bedienen erg intuïtief is. Toch vinden we het jammer dat de app niet overal meer een cijfer voor geeft. Van Weeronline is zowel een gratis als een betaalde versie aanwezig. Lees onze review over Weeronline.

Pedometer++

Hoewel je iPhone al een stappenteller heeft, breidt Pedometer++ dit nog wat meer uit. Vooral in combinatie met een Apple Watch is de app een handig hulpmiddel om je gezette stappen in de gaten te blijven houden. Gegevens worden bovendien gesynchroniseerd met de Gezondheid-app en op de Apple Watch kun je een complicatie instellen op je wijzerplaat, zodat je altijd kunt zien hoeveel stappen je gezet hebt. Lees ons artikel over Pedometer++.

Vivino

Deze wijnapp bestaat al wat langer, maar heeft nu een interessante update gekregen. Met Vivino kun je snel wijnen vergelijken, wat vooral handig is als je al in de winkel staat. Welke van de twee is de beste koop? Dat zie je in een oogopslag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2015, 11:08
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.