iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: PlayStation Messages, Live Wallpapers, My Year en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Listomatic en Marvel.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Speed Guess Something

Speed Guess Something is de opvolger van de razend populaire app Draw Sowething. Net als in de klassieker moet je om beurten tekenen en de ander moet vervolgens raden wat het is. Ieder goed antwoord verhoogt je streak. Dit levert gouden muntjes op om nieuwe kleuren mee te kopen. Snelheid is het devies in Speed Guess. Hoe sneller je het correcte antwoord geeft, hoe meer punten het oplevert. Lees ons artikel over Speed Guess Something.

Mafia Watch

Mafia Watch is een van de weinige games die je op je Apple Watch kunt spelen. We zien Don Corleone nog niet snel een Apple Watch dragen, al is de smartwatch een prima hulpmiddel om je criminele imperium uit te bouwen. In Mafia Watch beklim je de sociale ladder door allerlei taken uit te voeren.

Complicate It

De laatste tijd is de hoeveelheid nieuwe Apple Watch-apps wat mager, maar Complicate It is een noemenswaardige app. Dankzij deze app zet je zelf je eigen complicatie op de wijzerplaat van je Apple Watch. Zo zet je bijvoorbeeld herinnering rechtstreeks op je wijzerplaat, waardoor je deze direct ziet als je op je Apple Watch kijkt. Lees ons artikel over Complicate It.

HeartWatch

Hoewel de naam doet vermoeden dat het hier gaat om een Apple Watch-app, is dat toch niet het geval. Wel werkt de app samen met de Apple Watch. HeartWatch verzamelt namelijk je hartslaggegevens en zet deze in een mooi en duidelijk overzicht. Komt je hartslag buiten een bepaalde marge, dan krijg je vanzelf een melding. Lees ons artikel over HeartWatch.

Unibox

Unibox is een nieuwe mail-app voor de iPhone en iPad waarin mails gesorteerd worden op persoon. In plaats van een chronologische lijst van alle inkomende emails, vind je in Unibox een lijst met enkel en alleen contactpersonen. De app heeft daardoor meer weg van een messenger-app dan een doorsnee mail-app. Lees ons artikel over Unibox.

PlayStation Messages

Ben je een PlayStation-gebruiker en chat je graag met je mede-gamers? Voorheen deed je dat via de PlayStation-app, maar Sony heeft deze functie eruit gehaald en in een compleet nieuwe app gestopt met de duidelijke titel PlayStation Messages. De app lijkt vooral een betere versie van de oorspronkelijke berichtenfunctie te zijn. Lees ons artikel over PlayStation Messages.

Boxy

Inbox is een slimme versie van Gmail waarin mailberichten automatisch gegroepeerd worden. Op dit moment is er nog geen Mac-app beschikbaar en in dat gat springt Boxy. Boxy is een onofficiele app voor Inbox by Gmail die beschikbaar is voor de Mac. Boxy heeft hetzelfde uiterlijk als Inbox, waardoor het vertrouwd aanvoelt. Lees ons artikel over Boxy.

Radio Belgium

Je kon op de nieuwe Apple TV al naar luisteren naar Nederlandse radiostations, maar stations van onze zuiderburen was nog geen mogelijkheid. Tot deze week, want Radio Belgium is een Apple TV-app waarin vijftien Belgische radiozenders beschikbaar zijn. Denk hier aan Studio Brussel, MNM en Qmusic. De app is tot en met 20 december gratis te downloaden, daarna betaal je €0,99. Lees ons artikel over Radio Belgium

Radio Belgium download je door ernaar te zoeken in de App Store op de Apple TV.

Stievie Free

Nog meer Belgisch nieuws: Stievie Free is nu beschikbaar voor de iPad. Belgische gebruikers kunnen met de app gratis tv-programma’s terugkijken van vijf Belgische zenders, zoals VTM en 2BE. Ook live tv-kijken behoort tot de mogelijkheden. De app is ook in Nederland te downloaden, maar werkt helaas alleen voor Belgische inwoners. Lees ons artikel over Stievie Free.

Live Wallpapers

Als je een iPhone 6s hebt, is het mogelijk om je achtergrond op je toegangsscherm in beweging te zetten. Door een Live Photo in te stellen, beweegt je toegangsscherm door er hard op te drukken. Live Wallpapers verzamelt dit soort achtergronden en biedt er totaal meer dan veertig. Deze app werkt dus alleen op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Lees ons artikel over Live Wallpapers.

A Game of Threes

A Game of Threes is een spelletje wat gemaakt is door twee Nederlanders en is gebaseerd op het kaartspel Set. In de game draait het om het maken van combinaties van drie kaarten, gebaseerd op kleur, vorm, invulling en hoeveelheid. De game kent meerdere modi en pittig en verslavend om te spelen. Lees ons artikel over A Game of Threes.

Marvel

Ben je in een creatieve bui? Dan is Marvel wat voor jou. Met deze app, niet te verwarren met de bekende stripverhalen, werk je je eigen appidee uit door te tekenen en foto’s te gebruiken. Je kunt zelfs schetsen en schermen aan elkaar koppelen alsof je door een app aan het navigeren bent. Leuk om eens te proberen. Lees ons artikel over Marvel.

Listomatic

Als je veel gebruikmaakt van Twitter-lijsten, dan is Listomatic de app voor jou. Listomatic maakt automatisch Twitter-lijsten aan, gebaseerd op de accounts die je volgt. Zo maakt hij automatisch categorieën op basis van enkele steekwoorden en interesses. Lees ons artikel over Listomatic.

My Year

Het jaar nadert het einde, dus is de tijd van terugblikken weer nabij. Dat kan nu ook met My Year. Deze app maakt automatisch een fotoboek aan van jouw Facebook- en Instagram-foto’s. De app is volledig gratis, maar vereist wel toegang tot je social media-accounts. Je kunt zelfs een echt fotoroek bestellen, vanaf $29. Lees ons artikel over My Year.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2015, 11:02
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.