Speed-Guess-Something-icon

Review: Speed Guess – Something is de halfbakken opvolger van Draw Something

Daag je vrienden uit met Speed Guess - Something, de opvolger van de internethype Draw Something. In deze game kun je ook Draw Something spelen, maar het draait eigenlijk om de gloednieuwe Speed Guess-modus. Wij bespreken de game in een review.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Speed-Guess-Something-icon

In 2012 begon de halve wereld massaal te schetsen en kleuren op hun iPhones. Draw Something was dé iOS-game van het moment, maar net zoals bij hypes als Wordfeud hingen mensen hun kleurpotloden al snel aan de wilgen. Draw Something keert nu terug met SpeedGuess.


Het originele Draw Something zit nog steeds verstopt in Speed Guess – Something (link), waar verder niets aan veranderd is. Nog steeds neem je het tegen een vriend of vreemde op door om beurten te raden wat de ander tekent. Ieder goed antwoord verhoogt je streak, en je krijgt wat gouden muntjes om nieuwe kleuren mee te kopen.

Aan de slag met Speed Guess

Ieder goed antwoord verhoogt je streak, en je krijgt wat gouden muntjes om nieuwe kleuren mee te kopen. (zoals de naam van de app al doet vermoeden). Hier ga je de strijd aan met een andere speler om zo snel mogelijk het juiste woord bij een tekening te raden. Voordat je begint heb je de keuze uit verschillende categorieën, zoals films & tv, lifestyle of een mixed bag waarin alles voorbij komt.

Snelheid is het devies in Speed Guess, en hoe sneller je het correcte antwoord geeft, hoe meer punten het oplevert. Pas wel op dat je niet zomaar wat woorden invult, want ieder fout antwoord kost je minpunten. Na een aantal tekeningen is er een slotvraag die twee keer zoveel punten oplevert. Vervolgens worden de punten opgeteld en krijg je in een overzichtje te zien wie er gewonnen heeft en hoe lang beide spelers erover deden om een tekening te raden.

Speed-Guess-Something Speed-Guess-Something

Speed Guess speel je live

In tegenstelling tot Draw Something moeten beide spelers bij Speed Guess dus tegelijk online zijn, wat het een stuk minder toegankelijk maakt. Afzonderlijke potjes duren maar een minuutje, maar het leuke aan Draw Something is dat je op ieder moment kan reageren op de tekening van een ander. Hij of zij reageert dan weer wanneer hem of haar dat het beste uitkomt.

Bovenstaande situatie is vooral een ongemak als je tegen vrienden speelt. Op ieder moment kun je namelijk een wedstrijdje met een willekeurige tegenstander beginnen.

Iets wat ons vooral dwars zit met Speed Guess is dat geen van beide spelers kan tekenen; wat ons betreft het leukste onderdeel van dit soort games. Je bent dus alleen maar aan het raden, en krijgt niet zelf de kans om je creatieve tekenkunsten te laten zien.

Speed-Guess-Something

Speed Guess, alleen in het Engels

Dit maakt het gegeven dat Speed Guess alleen (nog?) in het Engels beschikbaar is nog vervelender, terwijl je Draw Something wel gewoon in het Nederlands kunt spelen. Alle menu’s en tekst op het scherm is Nederlands, behalve het woord wat je moet raden. Tijdens verschillende testpotjes waarbij we wisselden tussen potjes Draw Something en Speed Guess behoorlijk verwarrend, omdat we soms even niet wisten of we nu een woord in het Nederlands of Engels moesten raden.

Naast de nieuwe Speed Guess-modus is de interface van de game omgegooid. Nog steeds komen de felle kleuren je langs alle kanten tegemoet, maar via een overzichtelijke menubalk bovenin beeld weet je altijd waar je bent.

Zo krijg je snel toegang tot het homescherm waar al je actieve spellen op een rijtje staan. Ook is er een speciaal venster voor privéberichten en kun je nu ook prestaties vrijspelen die zich met kleurrijke kaarten presenteren. Een klein cirkeltje met een percentage laat zien hoe ver je bent per percentage.

Speed Guess – Something is gratis te downloaden en te spelen, maar dan kijk je wel regelmatig tegen een schermvullende reclame aan. Voor een eenmalige in-app aankoop van €4,99 koop je deze reclames af, en voor een paar euro kun je ook extra gouden muntjes kopen om nieuwe kleuren vrij te spelen en bommen om letters in te vullen als je het even niet meer weet.

Speed-Guess-Something Speed-Guess-Something

Conclusie Speed Guess Something review

De Speed Guess-modus is een leuke aanvulling op het klassieke Draw Something, maar niet veel meer dan dat. Het tekenen is het leukste onderdeel van dit spel, en dat ontbreekt volledig bij deze nieuwe spelmodus. Gelukkig dus dat het originele Draw Something ook gewoon in deze app verwerkt zit, al kun je jezelf afvragen waarom je dan niet gewoon naar het klassieke Draw Something Free terug zou keren. Na het spelen van Speed Guess – Something hebben we in ieder geval wel weer zin gekregen in een potje Draw Something, waarbij we gewoon zelf wat mogen tekenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2015, 10:38
Categorie Games
Onderwerpen draw something, games
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.