PlaneQuest wil bordspel met fysieke spelfiguren naar iPad brengen

PlaneQuest is een nieuw Kickstarter-project, waarbij geprobeerd wordt om table-top gaming naar de iPad te brengen. Het gaat hierbij om bord- en kaartspelletjes en andere spelletjes die je normaal gesproken rondom de tafel speelt. Spelletjesmaker Jumbo is daar al druk mee bezig: ze maakten Jumbo iPawn en wie in de rommelbak van Media Markt kijkt, […]

tabletop-planequestPlaneQuest is een nieuw Kickstarter-project, waarbij geprobeerd wordt om table-top gaming naar de iPad te brengen. Het gaat hierbij om bord- en kaartspelletjes en andere spelletjes die je normaal gesproken rondom de tafel speelt. Spelletjesmaker Jumbo is daar al druk mee bezig: ze maakten Jumbo iPawn en wie in de rommelbak van Media Markt kijkt, ziet ook goedkopere knock-offs.

Maar wat we in Nederland doen dringt niet altijd door tot de rest van de wereld. Vandaar dat de bedenkers van PlaneQuest denken dat ze pioniers zijn met een nieuw type spelletjes: ze gaan games bedenken waarbij je TableTop Miniatures (TTM’s) over een iPad-scherm kunt bewegen. De TTM’s zijn voorzien van een geleidend voetje, zodat de iPad de locatie op het scherm kan herkennen. Hee, dat klinkt bekend!

Wat PlaneQuest van plan is gaat wel een stuk verder dan Ganzenbord en Ladderspel. Er is een fantasyspel bedacht met miniatuurfiguren zoals The Draken, The Archon, The Sauren, The Sentinel en The Tigron. Dit zijn verzamelobjecten die je voor 23 Britse ponden in huis haalt. Voor de premium-figuurtjes betaal je 60 pond per stuk. Elk figuurtje heeft andere eigenschappen en vaardigheden. Het team achter PlaneQuest gaat de plastic figuurtjes maken, maar ontwikkelt ook de bijbehorende game met een spannende verhaallijn. Het werkt op de iPad, maar ook op Android- en Windows-tablets. Daarvoor is wel 150.000 pond nodig en dat lijkt momenteel nog een groot struikelblok. Na drie dagen op Kickstarter is nog maar 845 pond opgehaald van de beoogde 150.000 pond. Maar met 41 dagen te gaan is er misschien nog hoop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2013, 21:35
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, wii

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.