iCulture iKids logo

iKids week 13: Lego Jurassic World, Happy Studio en de Powerpuff Girls

In deze iKids herbeleven we de Jurassic-films in Lego Jurassic World, redden we de wereld met de Powerpuff Girls en gaan we knutselen met Happy Studio.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo De nieuwste game van Lego (link) komt een beetje laat om nog op de hype rondom Jurassic World mee te liften, maar wist desondanks meteen bovenaan de hitlijst van betaalde apps terecht te komen. En wij begrijpen wel waarom. Verder in deze iKids: de gratis app van McDonalds (link; die gelukkig niet om Franse frietjes of de Big Mac draait) en de nieuwste app van de Powerpuff Girls (link), de energieke animatieserie die we kennen van Cartoon Network.

Lego Jurassic World

In Lego Jurassic World kunnen kinderen van 9 jaar en ouder bekende scenes uit alle Jurrassic-films herbeleven. Denk aan het voederen van de raptors in hun griezelige jungle-verblijf, racen in een jeep om niet tussen de kaken van de T-Rex te belanden of in een rollende glazen bol te ontsnappen aan een levensgevaarlijke mutant voornoemde dino’s, zoals in de laatste kaskraker. Maar in dit mooi gemaakte spel ben jij niet alleen de prooi, want je kunt ook in de huid van zestien verschillende dinosaurussen kruipen en de boel op stelten zetten. Tot slot zit er ook een wetenschappelijk tintje aan Lego Jurassic World: kinderen mogen net als John Hammond (beter bekend als Richard Attenborough) knoeien met DNA om hun eigen oerwezens te scheppen en los te laten in het wild. Deze applicatie is zeker niet goedkoop, maar absoluut zijn geld waard.

Flipped Out – De Powerpuff Girls

In deze ietwat chaotische applicatie moeten de Powerpuff Girls – drie meisjes met superkrachten – hun stad Townsville redden van monsters en criminelen, net als in de tekenfilmserie. Kinderen van 9 jaar en ouder kunnen dat op twee manier bewerkstelligen: door te puzzelen of te vechten. In die eerste modus moet je op strategische wijze zoveel mogelijk monsters bij elkaar drijven om ze te verslaan, in die tweede wereld gebruik je simpelweg je vuisten. Leuk bedacht: wie moe is van het knokken hoeft de iPad alleen maar om te draaien om daarna relaxt te kunnen puzzelen, en andersom.

De nieuwe Happy Studio

Een app van McDonalds klinkt wat ongezond, maar Happy Studio draait om kleuren, muziek maken, puzzelen, knutselen en bouwen. Zo’n beetje alles dus. Zet bijvoorbeeld een helikopter, raceauto of onderzeeër in elkaar, met precies genoeg power en schokdemping om een lastig parcours met succes af te leggen. Op muzikaal gebied kunnen kinderen door de iPad op verschillende manieren te bewegen een piano bespelen, aan het orgel draaien of met een gezellig stel sambaballen schudden. Geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar, Nederlandstalig en zonder in-app aankopen. Maakt Happy Studio dan helemaal geen reclame voor de Grote Gele M? Natuurlijk wel, want het doosje van Happy Meal speelt de hoofdrol en het bekende Happy Meal-speelgoed komt ook af en toe langs. Maar dat is wat ons betreft verre van storend: voor een gratis applicatie heeft Happy Studio gewoon veel te bieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:51
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.