iPad-locatiegame Lost in Time nu ook in Amsterdam te spelen

De iPad-locatiegame Lost in Time is vanaf dit weekend ook in Amsterdam te spelen. In de game moet je door de echte stad reizen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Lost in Time Freek de JongeHet Nederlandse locatiespel Lost in Time is een bijzondere: je trekt met een iPad de stad in, om van de ene plek naar de ander gestuurd te worden. De iPad dient als portaal naar het verleden waarop je informatie te zien krijgt die je weer naar andere plekken stuurt. Daarnaast los je op plekken verspreid door de stad puzzels op. Eén grote speurtocht dus – eentje waarin Freek de Jonge je in filmpjes toespreekt. Lost in Time was eerst alleen te spelen in Utrecht en Amersfoort, maar vanaf dit weekend kun je ook met de game aan de slag in Amsterdam.

De Amsterdamse versie van Lost in Time stuurt je naar verschillende locaties in de binnenstad. De iPad gebruikt hiervoor je gps-locatie. Met andere woorden: je moet door de echte stad bewegen om voortgang in het spel te maken. Op iedere locatie krijg je ook wat meer te weten over de nabijgelegen gebouwen, waardoor je spelenderwijs meer over de geschiedenis van Amsterdam leert.

Omdat Lost in Time je gps-locatie gebruikt, heb je wel specifiek een iPad met mobiele datamogelijkheden nodig. Een iPad met enkel Wi-Fi heeft namelijk geen gps-transceiver. Heb je niet zo’n iPad, dan kun je er ook eentje huren bij de ontwikkelaar. Daar betaal je dan €17,95 voor. Heb je wel een iPad met gps? Dan kost Lost in Time je tijdelijk geen cent. De Amsterdam-variant is beschikbaar als in-app aankoop, maar wordt tot en met 4 juli gratis aangeboden.

Pluspunten

  • Speels de stad door
  • Excentrieke Freek de Jonge

Minpunten

  • Waarom niet op iPhone?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 11:51
Categorie Apps
Onderwerpen amsterdam, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.