iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Freelancer, Yahoo News Digest, Command-C en meer

In de App Gemist blikken we terug op alle apps die afgelopen week verschenen. Met ditmaal onder andere Yahoo News Digest en Command-C.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Joe Danger Infinity iPad boss battleIeder weekend zetten we in de rubriek iCulture Deals nog even leuk alle nieuwe apps voor je op een rij. Zo weet je in één keer welke leuke nieuwigheidjes je nog allemaal op je iPhone moet installeren. Dat waren er weer een hoop: naast de uiterst strakke nieuwsapp van Yahoo die helaas enkel in de Amerikaanse App Store staat, verscheen bijvoorbeeld ook het handige Command-C. Hiermee kun je makkelijk kopiëren en plakken tussen een iDevice en een Mac.


WakeApp WeatherWakeApp Weather – Je had het als goed voornemen, maar wil stiekem alleen ‘s ochtends hardlopen als het droog is? There’s an app for that. WakeApp Weather is een nieuwe wekker-app voor iPhone die je op een bepaalde tijd wekt op basis van het weer. Is het goed renweer? Dan gaat je speciaal daarvoor ingestelde wekker af. Je kan allerlei wekkers naast elkaar zetten, gebaseerd op weer, locatie en activiteit. Want WakeApp Weather zet net zo graag een alarm voor studeren, werken of het uitlaten van de hond.
Downloaden: WakeApp Weather (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

FreelancerFreelancer – Gezocht: een projectmanager video voor een serie interviews. Aangeboden: een schrijfster gespecialiseerd in commerciële teksten voor 40 euro per uur. Vraag en aanbod omtrent freelancers komen bij elkaar in de nieuwe Nederlandse iPhone-app Freelancer, gebaseerd op de gelijknamige .nl-website. Het doorbladeren van ZZP’ers en klussen kost niks en ook een account nemen is gratis. Voor de vervolgstappen biedt de app aanvullende abonnementen aan.
Downloaden: Freelancer (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

OmletOmlet – Het is de vraag of je als nieuwe gratis sms-app de strijd nog kan aangaan met gevestigde spelers als WhatsApp Messenger. Snapchat liet in de loop van vorig jaar zien dat het vermoedelijk handiger is om het over een andere boeg te gooien. De nieuwe iPhone- en Android-app Omlet probeert het allebei: het is een nieuwe uitdager van WhatsApp, maar ook een applicatie waarmee je chatboxen voor een locatie kan aanmaken.
Downloaden: Omlet (gratis, universeel, iOS 5.0+)

JellyJelly – Twitter-medeoprichter Biz Stone heeft meer details bekendgemaakt over zijn nieuwe startup, Jelly. Sinds deze week is Jelly beschikbaar voor iOS en Android. In een blogposting schrijft Stone dat Jelly foto’s en mensen vanuit je bestaande sociale netwerken samen brengt om antwoord te krijgen op vragen. Je maakt bijvoorbeeld een foto van een vogel en vraagt anderen wat het is. Vrienden en hun vrienden kunnen vervolgens meehelpen. Jelly lijkt op Quora, #durftevragen op Twitter of het Nederlandse Goeievraag.nl, maar is nadrukkelijk ook bedoeld voor foto’s. Weet je zelf het antwoord niet op een vraag? Dan stuur je het door naar een deskundige vriend.
Downloaden: Jelly (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Yahoo NewsYahoo News Digest (VS) – Yahoo CEO Marissa Mayer hield deze week voor het eerst een toespraak op CES, de grote consumentenelektronicabeurs in Las Vegas. Mayer vertelde wat haar bedrijf de afgelopen maanden heeft gedaan en hoe ze gaan proberen om terug te komen op het oude niveau van 800 miljoen Yahoo-gebruikers. Eén van de apps die daarvoor moet zorgen is de vannacht verschenen app Yahoo News Digest. Deze levert tweemaal per dag (om 8:00 en 18:00 uur EST) een samenvatting van het belangrijkste nieuws. Je wordt dus niet overspoeld door een constante stroom van nieuwtjes, maar hoeft slechts tweemaal per dag te kijken om op de hoogte te zijn. News Digest ziet eruit als de ‘Yahoo Weer van het nieuws‘: het is mooi uitgevoerd en is een voorbeeld voor toekomstige nieuwsapps van andere partijen.
Downloaden: Yahoo News Digest (gratis, alleen Amerikaanse App Store, iPhone, iOS 7.0+)

LittleBitLittleBit – Zo rond de jaarwisseling verschijnen er altijd een aantal applicaties die inspelen op het maken van goede voornemens. LittleBit is zo’n app, maar koos een originele aanpak voor het aanleren van nieuwe gewoontes. De app laat je goede voornemens een voor een waarmaken, in plaats van allemaal tegelijk. Eén gewoonte veranderen is misschien ook realistischer dan in dezelfde maand stoppen met roken, gewicht verliezen en meer nieuwe plaatsen te bezoeken. In de app geef je aan welke activiteit je iedere dag wil ondernemen en stel je een notificatie hiervoor in. Daarna spoort LittleBit je aan om foto’s van je vooruitgang te maken, die worden beloond met bits.
Downloaden: LittleBit (€2,69, iPhone, iOS 6.1+)

Beat the CrowdBeat the Crowd – RTL begon deze week met een nieuw primetimeprogramma. Terwijl de meeste zenders er omheen beginnen met het uitzenden van films, begint dan op RTL 4 de nieuwe quiz Beat The Crowd. Je kan het spel zien als een mengelmoes van 1 tegen 100 en Ranking the Stars. Je schat hoeveel procent van de Nederlanders zus of zo doet, en dat doe je live met de uitzending mee in een daarvoor uitgebrachte iPhone-app.
Downloaden: Beat The Crowd (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Joe Danger InfinityJoe Danger Infinity – Het was deze week exact een jaar geleden dat de brommerrijdende stuntman Joe Danger zijn debuut maakte op de iPhone en iPad. Dat maakt het volgens ontwikkelaar Hello Games een perfect moment voor het vervolg. Joe Danger Infinity geeft het springen en stunten met je brommer een speelgoedthema, introduceert baasgevechten en laat je scheuren op meer dan twintig soorten voertuigen. Daarnaast kan je nu ook allerlei personages sparen, waaronder piraten en mannetjes die lijken op Lego- en Playmobil-poppetjes.
Downloaden: Joe Danger Infinity (€2,69, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iOS 7.0+)

Predict-A-BallPredict-A-Ball – Het voelt alweer als een lange tijd geleden dat we bij iPhoneclub.nl enthousiast waren over Football Meister, een Nederlandse iPhone-app waarmee je voetbalstanden kon voorspellen tegen je vrienden. Kijken we erop terug, dan is het niet zo vreemd dat de applicatie inmiddels verdwenen is uit de App Store: het spel werd eigenlijk bij elke update ingewikkelder. Daarom is het zo fijn dat er een nieuwe Nederlandse app is om voetbalstanden in te voorspellen tegen vrienden. En: Predict-A-Ball voor iPhone en Android houdt het lekker simpel.
Downloaden: Predict-A-Ball (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

ConfideConfide – Gesproken woorden verdwijnen zodra je ze uitspreekt, maar geschreven woorden blijven altijd wel ergens staan. Dat is de wijsheid waarmee de makers van Confide ons willen overhalen om hun nieuwe messaging-app eens te bekijken. Volgens sommigen is Confide het nieuwe Snapchat voor foto’s, omdat berichten slechts tijdelijk beschikbaar zijn en de ontvanger niet in staat is om je berichten op te slaan. Die laatste privacybeperking is bij apps als Snapchat echter vaak eenvoudig te omzeilen met het maken van screenshots, en dat is precies wat Confide wil voorkomen. Daarom kun je berichten alleen woord voor woord lezen door over de zinnen heen te vegen. Je ziet op die manier nooit een hele zin tegelijk.
Downloaden: Confide (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Kobo BooksKobo Books – In navolging van Apple’s eigen applicatie iBooks, is er weer een boekenkast gesneuveld in de App Store. Ditmaal neemt Kobo Books er afscheid van. De applicatie waarmee je boeken online kan kopen en in kan lezen, zet de boekcovers voortaan gewoon zwevend in het hoofdscherm. De applicatie kreeg een geheel nieuwe interface afgestemd op iOS 7, inclusief semi-transparante menu’s en nieuwe manieren om verzamelingen aan te maken.
Downloaden: Kobo Books (gratis, universeel, iOS 7.0+)

FrontbackFrontback – Het populaire Frontback won de eerste prijs als beste Belgische Nieuwkomer bij de iCulture Awards 2013. Toen schreven we dat Frontback niet de eerste was met het idee om een camera-app te maken die gelijktijdig de voor- en achterkant van een scene laat zien, maar zeker een van de beste uitvoeringen van het idee had. Daarmee haalde het bedrijf meteen een mooie investering van 3 miljoen dollar van Amerikaanse durfinvesteerders binnen. Nu is Frontback geüpdatet met een nieuw iOS 7-ontwerp en een aantal handige nieuwe functies.
Downloaden: Frontback (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

BlokifyBlokify – Het nieuwe Blokify kunnen we het beste omschrijven als Minecraft, maar dan met de mogelijkheid om bouwsels uit te printen. In de app kun je met blokjes piratenschepen, kastelen en ruimteschepen bouwen. Als je klaar bent kun je de modellen laten afdrukken. Als je zelf een 3D-printer hebt kan dat natuurlijk thuis, maar je kunt jouw model ook via de “Cubify clouddienst” naar het achterliggende bedrijf sturen, die het voor je print en naar je toezendt. Hoe dan ook is het bijzondere Blokify voor liefhebbers van Lego of Minecraft een kijkje waard: het is een leuke en dynamische app om mee te spelen, ook wanneer je nog niet bereid bent om het geld uit te geven om jouw kastelen en ruimteschepen werkelijkheid te laten worden.
Downloaden: Blokify (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Command-CCommand-C – Ondanks alle connectiviteit blijven er momenten bestaan waarop je iets tegenkomst dat je wil delen, maar liever vanaf een ander apparaat. Bijvoorbeeld als je tekst op je iPad via je iPhone wil delen, een link of foto van je iPhone op je Mac wil hebben, of juist van OS X naar iOS wil sturen. Je zou hiervoor applicaties als Evernote kunnen gebruiken, die aantekeningen tussen je apparaten synchroniseren. Maar waarom zou je een tijdelijk stukje tekst, dat je maar een keer wilt gebruiken, eerst moeten opslaan om daarna te synchroniseren? Het nieuwe Command-C, een handige en strakke klembord-applicatie waarmee je van alles tussen iOS en Mac kunt delen, werkt een stuk minder omslachtig.
Downloaden: Command-C (€3,59, universeel, iOS 7.0+)
Downloaden: Command-C voor Mac (gratis, OS X 10.8 of later)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.