iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Sunrise Agenda, Marktplaats, KLM voor iPad en meer

In deze App Gemist lees je over Marktplaats voor iPad, een app die lang op zich liet wachten. Ook leuk: de nieuwe apps van KLM en Sunrise Agenda.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

screen480x480-5Fijn, weer een week met mooie nieuwe iPad-apps. Het populaire Sunrise Agenda is nu ook op de iPad beschikbaar en gebruikers kregen daarbij meteen een nieuw weekoverzicht cadeau. Ook de (zeer) langverwachte Marktplaats-app was eindelijk daar, zodat je nu ook op groot scherm fijne koopjes en mooie tweedehands-spullen kunt zoeken en bekijken. Als de hoeveelheid gesponsorde advertenties niet flink toeneemt, is Marktplaats voor iPad beslist een fijne applicatie. En vergeet niet het bijzondere Lost Toys, dat zeker een kijkje waard is.


osmOnline Soccer Manager – Het populaire Nederlandse voetbalmanagementspel Online Soccer Manager (OSM) is nu ook voor de iPad uitgekomen. Het is niet zomaar een update van de iPhone-app. Bowie Derwort van ontwikkelaar Gamebasics schreeuwt het in de App Store van de daken: “De app ziet er fantastisch uit. Tien keer mooier dan alles wat we hiervoor gemaakt hebben!” En ook collega Gijs Meuldijk is erg enthousiast: “De iPad-app biedt veel meer mogelijkheden dan onze app op de iPhone”.
Downloaden: Online Soccer Manager (gratis, universeel, iOS 6.0+)

lost toysLost Toys – Er is een nieuwe game voor de iPad en iPhone uitgekomen die je qua sfeer in het hoekje van The Room, The Room Two en Zen Bound 2 kan plaatsen. Lost Toys is een nieuw puzzelspel met fraaie 3D-beelden, een tikkeltje mysterieuze sfeer en tegelijkertijd een rustgevend randje. Op je eigen tempo puzzel je ditmaal oude, kapotte stukken speelgoed uit vervlogen tijden weer in elkaar. Daar mag je alle tijd en bewegingen voor nemen, maar stippen in beeld geven een indicatie in hoeveel zetten je het kán doen.
Downloaden: Lost Toys (€3,59, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iOS 6.0+)

sunriseSunrise Agenda – Sunrise Agenda wist de tweede plek van alle agenda-apps bij de iCulture Awards van 2013 te behalen, en dat is niet voor niets. Het is een handige agenda-app voor Google Calendar en tegelijk een goede index van verjaarden en evenementen in je Facebook-netwerk. De rustige applicatie heeft een duidelijke lijstweergave, bedient snel en vult afspraken handig aan met een route naar een afspraaklocatie. Nu is er goed nieuws voor Sunrise-liefhebbers, want de app is voortaan ook op de iPad beschikbaar. Vanaf de nieuwe update heeft de agenda-app een nieuw weekoverzicht, die zowel op de iPad als de iPhone te gebruiken is.
Downloaden: Sunrise Agenda (gratis, universeel, iOS 7.0+)

klmKLM voor iPad – Een horrorwinter mogen we het absoluut niet noemen, maar toch verlangen we nu het weer kouder en natter begint te worden naar exotische oorden en zonnige bestemmingen. Om daarop in te spelen heeft KLM een iPad-app ontwikkeld, genaamd Laat u inspireren – Boek & vlieg met KLM. Vanwege de “overgeoptimaliseerde” naam schrijven we in dit artikel verder over KLM voor iPad. Vanuit de app kun je zoals de naam al doet vermoeden handige reisgidsen raadplegen, en indien gewenst meteen de tickets naar je gekozen bestemming boeken. Verder is het met KLM voor iPad mogelijk om direct in te checken en instapkaarten te downloaden. De app heeft een aantal mooie 3D-effecten, zoals een virtuele wereldbol waarop je ziet waar Facebook-vrienden wonen.
Downloaden: Laat u inspireren – Boek & vlieg met KLM (gratis, iPad, iOS 6.0+)

goodreaderGoodReader – De documentenbeheer en PDF-app GoodReader is in het nieuw gestoken voor iOS 7. Zowel de iPad-app als de apart verkrijgbare app voor de iPhone kregen een uiterlijk aangemeten dat past bij Apple’s nieuwe systeemsoftware. Op de iPad is de interface onder handen genomen, worden PDF-documenten sneller geladen en voortaan kan je audio in de app beluisteren terwijl je bezig bent met andere documenten in de applicatie.
Downloaden voor iPad: GoodReader for iPad (€4,49, iPad, iOS 5.0+)
Downloaden voor iPhone: GoodReader for iPhone (€4,49, iPhone, iOS 5.0+)

marktplaatsMarktplaats – Lang gewacht, toch gekregen. Op elk artikel dat we op zustersite iPhoneclub.nl over de Marktplaats-app op iPhone schreven, las je dezelfde reactie terug: “Laat ze nu eerst maar eens Marktplaats op de iPad uitbrengen.” Nu is het moment daar. De Nederlandse handelssite is als app te downloaden op de iPad. Zeker als je de applicatie in de liggende houding van de iPad gebruikt, is het doorbladeren van de advertenties van andere gebruikers en handelaren een prettige bezigheid.
Downloaden: Marktplaats (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.