iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Exploding Kittens, Blume, Linkpack, Muziekmemo’s en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Muziekmemo's, Exploding Kittens, Linkpack en meer.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Exploding Kittens

Expoloding Kittens is een simpel kaartspelletje die in 2015 voor nogal wat opschudding zorgde op Kickstarter. Het spel haalde het meeste geld ooit op en had ook nog eens de meeste individuele backers. Toen ging het nog om een fysiek kaartspelletje, maar deze week verscheen het ook in digitale vorm op de iPhone. En met succes: de game schoot meteen naar de tweede plek in de hitlijst voor betaalde apps in de App Store. Je pakt in de game om beurten kaarten van de stapel. Trek je een kaart met een Exploding Kitten, dan ligt hij of zij direct uit het spel. De game is alleen in een offline multiplayer mode te spelen. Lees ons artikel over Exploding Kittens.

CornerTube

CornerTube is een alternatieve YouTube-app die enkele grote iOS-functies integreert. Picture in Picture, Split View en een widget, CornerTube heeft het allemaal. Een gekopieerde YouTube-link wordt automatisch in de widget geplaatst, waardoor je de video snel kunt openen en bekijken. En dankzij de CornerTube-extensie kun je elke YouTube-link razendsnel openen in deze alternatieve YouTube-app. Lees ons artikel over CornerTube.

Muziekmemo’s

Apple heeft een nieuwe app uitgebracht die interessant is voor muzikanten. Met Muziekmemo’s kun je snel je eigen nummers in elkaar zetten, aan de hand van het spelen op een akoestische gitaar of piano. De app neemt het spelen op deze instrumenten op, waarna er per spoort verschillende akkoorden voorgesteld worden. Ook speelt er een virtuele drummer en bassist met je mee, om het geheel een completer gevoel te geven. Voor verdere uitwerking exporteer je het nummer naar de Mac, waar je het met Logic Pro X of Garageband verder kunt perfectioneren. Lees ons artikel over Muziekmemo’s.

-GO-

Heb je altijd ruzie met je kamergenoten over wie het vuilnis buiten moet zetten of over wie het bier moet halen? Dan kan je dat nu snel beslissen met een app, verpakt in een grappig spelletje. In -GO- nodig je je vrienden uit om mee te spelen, zodat eerlijk bepaald kan worden wie de rotklusjes opknapt. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk op de knop drukt op het moment dat deze groen kleurt. Ben je de langzaamste van al je vrienden, dan ben je de sjaak. Lees onze review over -GO-.

Music Tracker

Als je op zoek bent naar een mogelijkheid om eenvoudig bij te houden welke muzieknummers er toegevoegd en verwijderd worden uit je muziekbibliotheek, hoef je niet verder te kijken. Music Tracker doet precies dat: hij houdt bij welke muziek er toegevoegd, verwijderd of gewijzigd wordt, al dan niet door jezelf. De app werkt ook met Apple Music. Wordt er een versie van een nummer overgezet van een live-versie naar een studio-versie, dan herkent de app dat meteen. Lees ons artikel over Music Tracker.

Blume

De ware liefde nog niet gevonden? Misschien kan de nieuwe datingapp Blume je daarbij helpen. De app is een variatie op Tinder. Hoewel je matches kan vinden door naar links en rechts te swipen, kun je pas met elkaar chatten als je een spontane selfie gemaakt hebt. Zo weet je direct hoe de ander er in het dagelijks leven uit ziet, zonder dat hij of zij de tijd heeft om de perfecte foto in elkaar te zetten. Lees ons artikel over Blume.

Fonteer

Zijn de standaard lettertypes die je bijvoorbeeld in Pages voor iOS kunt gebruiken niet voldoende? Dankzij Fonteer kun je ook andere lettertypes toevoegen, afkomstig uit de database van Google Fonts. Via profielen kun je lettertypes aan het besturingssysteem toevoegen, die je vervolgens kunt gebruiken in apps voor tekstdocumenten. Lees ons artikel over Fonteer.

Linkpack

Als je een Dropbox-account hebt, dan kan Linkpack een handige aanvulling zijn. Met Linkpack verzamel je een mooie collectie aan links van interessante artikelen, die vervolgens met al je apparaten waar Dropbox op geïnstalleerd is te bekijken zijn. Bovendien kun je links onderverdelen in mappen en een complete collectie delen met andere, gezet in een mooie lay-out. Lees onze review over Linkpack.

Dumpert

Dumpert, wie kent het niet. De site die overspoeld wordt met grappige filmpjes en afbeeldingen, heeft haar app volledig vernieuwd. De vormgeving is aangepast met een nieuwe indeling. Zo vind je onderin nu drie knoppen voor nieuwe filmpjes en plaatjes, de toppers van de dag, week of maand en kun je zelf geinige content uploaden. Ook ondersteunt de app nu AirPlay en Chromecast. Lees ons artikel over Dumpert.

IVAN

IBAN-nummers zijn lastig om te onthouden. De Nederlandse app IVAN probeert dat op te lossen, door te zorgen dat je alle rekeningnummers van vrienden in één app hebt staan. Daarvoor zul je wel je IBAN-nummer en je telefoonnummer moeten afstaan aan de app. Gemak dus, maar wel eentje waarbij je moet oppassen voor je privacy. Overigens zegt de maker dat ze niets met jouw gegevens doen en het alleen gebruiken om de IBAN-nummers van vrienden te kunnen opzoeken. Lees ons artikel over IVAN.

Garageband

Naast de nieuwe app Muziekmemo’s, is Apple ook druk bezig geweest met Garageband. De muzikale app van Apple heeft nu Live Loops, 3D Touch op de iPhone 6s en een virtuele drummer. Met Live Loops wordt het maken van muziek net even wat makkelijker. Om van start te gaan heeft Apple zelf 1200 Apple Loops toegevoegd en dankzij 3D Touch kun je keyboardgeluiden spelen met het zogenaamde polyfone aftertouch. Lees ons artikel over Garageband.

KnowMe

Met KnowMe maak je makkelijk video’s op je iPhone. Deze app is eigenlijk bedoeld voor mensen die helemaal geen zin hebben om veel tijd in het maken van video’s te steken. De app maakt het toevoegen van een voice-over, muziek en effecten daarom erg simpel. Niet zo krachtig als iMovie, maar het proberen waard als je geen zin hebt in de leercurve van de ingewikkelde apps. Lees ons artikel over KnowMe.

Hyperspektiv

Zoek je een foto-app die net iets anders is dan de gebruikelijke, dan is Hyperspektiv iets om te proberen. Deze app geeft een psychedelisch effect aan je foto’s, zodat ze onherkenbaar worden. Handig als je bijvoorbeeld een kunstzinnige platenhoes voor je eerste singletje wilt maken. Lees ons artikel over Hyperspectiv.

Receptenmaker

Het is altijd lastig om te bedenken wat je vanavond nou weer moet eten. Receptenmaker probeert het makkelijk te maken en met de nieuwste update moet het opdoen van inspiratie nog makkelijker worden. Zo zoek je snel naar eenvoudige of snelle gerechten, filter je op vergelijkbare gerechten en start je snel een recept via 3D Touch. Lees ons artikel over Receptenmaker.

Microsoft Office voor iOS

Microsoft is druk in de weer geweest met de Office-apps voor iOS. Zowel Excel als Powerpoint werken nu met de Apple Pencil op de iPad Pro, terwijl ook 3D Touch toegevoegd is voor eerstgenoemde. Maar dit is niet het enige, want ook OneNote en Word zijn bijgewerkt met respectievelijk notificaties en bugfixes. Welke Microsoft-app je ook gebruikt, er staat altijd wel een update voor je klaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2016, 13:14
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.