Donald Rumsfeld met militairen

Donald Rumsfeld is nu iPhone-appontwikkelaar

Voormalig staatssecretaris Donald Rumsfeld heeft een Solitaire-game voor iOS uitgebracht, gewijd aan zijn grote held, Winston Churchill.

De voormalige Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld heeft een nieuwe bezigheid gevonden: hij maakt iPhone-apps. Zijn eerste app is een game, genoemd naar een andere wereldberoemde politicus: Winston Churchill. Hoe zit dat?

Donald Rumsfeld met militairen
Foto via Rumsfeld Foundation.

Donald Rumsfeld was een van de sleutelfiguren in de oorlogen in Afghanistan en Irak. Tegenwoordig heeft Rumsfeld een rustiger bestaan gevonden: hij maakt apps.

Churchill Solitaire

De eerste game die Rumsfeld op de markt brengt is Churchill Solitaire (link), een kaartspel met behoorlijk wat in-app aankopen. De opbrengsten gaan gelukkig wel naar goede doelen: de Rumsfeld Foundation en W.S.C. Churchill Heritage, een organisatie die gewonde veteranen en hun families ondersteunt.

Churchill Solitaire

De naam van Rumsfeld’s bedrijfje maakt ook wel duidelijk dat hij een groot fan van Churchill is: ‘WSC Solitaire LLC’, de initialen van de grote leider. Ook wekt de naam de indruk dat het bedrijfje speciaal voor dit ene spel is opgericht. We hoeven dus niet veel ander moois van ‘appontwikkelaar’ Rumsfeld te verwachten.

Rumsfeld beweert dat hij het spelletje 40 jaar geleden leerde en sindsdien regelmatig heeft gespeeld, ook in de periode dat hij minister van Defensie was. Churchill zou het ook gespeeld hebben, om zijn geest te scherpen tijdens de aanvallen op Engeland. Het gaat om een aangepaste versie van Solitaire, waarbij je twee stapeltjes kaarten hebt. Ook heb je een rijtje kaarten met de naam ‘Devil’s Six’.

‘Gebruik vooral de hints’
De in-app aankopen zijn bedoeld om je verder te helpen in de game. Zit je vast, dan kun je hints en undo’s kopen: 15 stuks kosten €0,99. Rumsfeld raadt aan om vooral hints te gebruiken, maar de undo-knop zoveel mogelijk te mijden: “Er zijn maar een paar undo’s in het leven, maar er zijn hints”. Voor €4,99 krijg je toegang tot alle functies in de game. De game zelf is gratis te proberen.

Wie meer wil weten over de man achter deze game kan terecht bij de documentaire ‘The Unknown Known’.

Via: Destructoid

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2016, 13:15
Categorie Apps
Onderwerpen politiek, solitaire

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.