Massive Attack: Fantom Sensory Music-app

Mix zelf de muziek van Massive Attack met je hartslag

Massive Attack heeft een app uitgebracht, waarbij je de remixes met je iPhone en hartslag bepaalt. Afhankelijk van je locatie, tijd, beweging en hartslag wordt de remix uniek.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Massive Attack heeft een app uitgebracht met de naam Fantom Sensory Music (link). Deze gebruikt de camera, bewegingssensoren, locatiedata en de hartslagmetingen van je Apple Watch om een remix te maken. Het gaat om vier nummers van het nieuwste triphop-album van Massive Attack. Sinds 2010 brengen ze voor het eerst weer een album uit.

Massive Attack: Fantom Sensory Music-app

Massive Attack: locatie, tijd en bewegingen bepalen de remix

Terwijl je naar de muziek luistert draai je de iPhone-camera in allerlei richtingen, schud je met de iPhone en ga je stilstaande hardloopbewegingen maken om te zorgen dat je hartslag invloed heeft op de muziek. Ondertussen krijg je in de app en zwart-witte afbeelding van een schedel te zien.

Bij elk nummer heb je twee opties: Personal of Original. Je moet zelf gaan remixen om de muziek te horen. Dit doe je door de camera op allerlei objecten te richten, zodat effecten ontstaan. Zo kun je de camera richten op allerlei kleuren en verschillende mate van helderheid, waardoor de muziek wordt aangepast. Beweeg je de iPhone, dan heeft dit ook effect op de muziek. Via HealthKit kun je ook de hartslagdata van je Apple Watch inlezen. Hoe hoger je hartslag, hoe vlotter de muziek en hoe harder de bassen.

Massive Attack: Fantom Sensory Music-app Massive Attack: Fantom Sensory Music-app

Het heeft ook zin om op verschillende momenten en op verschillende plaatsen naar de nummers te luisteren, want ook die veranderen op basis van het tijdstip en je locatie. De remixes zijn uniek en gaan niet helemaal verloren, want je kunt 15 seconden opnemen om met anderen te delen via Instagram, Twitter, iMessage of e-mail.

In de app vind je de vier nummers Dead Editors, Ritual Spirit, Voodoo In My Blood en Take It There, allemaal in de bekende elektronica-stijl van Massic Attack. De originele nummers kun je nu nog niet beluisteren; die komen pas later beschikbaar, zodat je achteraf pas te horen krijgt hoe het nummer eigenlijk was bedoeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2016, 7:43
Categorie Apps
Onderwerpen hartslag, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.