-go-icon

Review: -GO- bepaalt wie de rotklusjes mag opknappen

Wie moet er deze keer koffie halen, de afwas doen of de hond uitlaten? Met de hulp van de Nederlandse multiplayergame -GO- ben je er in een paar seconden achter. Je kunt het spel vanaf nu gratis downloaden.

-go-icon

Koffie halen, de hond uitlaten, boodschappen doen, de vaatwasser uitruimen, er zijn genoeg klusjes die je liever kwijt dan rijk bent. Niet zo gek dus dat er in menig kantoorpand en gezinswoning een dagelijkse strijd ontstaat die bepaalt welke persoon deze karweitjes op mag knappen. Met de Nederlandse app -GO- (link) bepaal je in een handomdraai wie er deze keer de pineut is.


-GO- is een enorm simpel spelletje, en dat is ook precies de bedoeling. In een handomdraai nodig je de juiste mensen uit voor een potje, dat maar een paar seconden duurt.

Druk op de grote knop in -GO-

In -GO- is het zaak om zo snel mogelijk op een grote knop drukken die midden op je scherm verschijnt en van rood naar groen verandert. Als je de knop indrukt terwijl deze nog rood is krijg je een negatieve score, terwijl het natuurlijk belangrijk is om zo snel mogelijk je vinger op het scherm te drukken als de kleur van rood naar groen verspringt.

-GO-app-instellen -GO-menu

Nadat alle deelnemers de knop ingedrukt hebben, vergelijkt -GO- de snelheden met elkaar. De snelste speler wint, terwijl de langzaamste verliest en dus het klusje op moet knappen dat vooraf besproken is.

Je tegenstanders moeten -GO- (uiteraard) wel even installeren voor ze kunnen spelen. Daarnaast zul je ook een account aan moeten maken via Facebook of met je email-adres. Dit gaat gelukkig allemaal redelijk vlot, wat het makkelijk maakt om -GO- aan andere mensen te introduceren.

Het spel is daarnaast helemaal gratis te spelen. De enige in-app aankopen hebben te maken met het afkopen van reclames of het aanschaffen van extra oefenrondes. Deze oefenrondjes speel je tegen niemand, zodat je stiekem je reactievermogen kunt trainen voor het geval iemand anders je uit wilt dagen.

-GO-Aftellen -GO-te-laat

Een spelletje -GO- is zo gepiept

De kracht van -GO- schuilt in de snelheid waarop je een spelletje aanmaakt en uitvoert. Bij het aanmaken van een spelletje kun je in een tekstvakje aangeven waar je voor speelt. Koffie halen bijvoorbeeld, of de woonkamer stofzuigen. Vervolgens tik je een icoontje aan dat het beste bij de taak past en kies je de personen die je uitdaagt.

Zij krijgen direct een melding op hun iPhone binnen, en zodra iedereen er klaar voor zit begint het spel. Een seconde of drie later ben je klaar en is de verliezer waarschijnlijk al met hangende schouders onderweg naar het koffiezetapparaat. Om het voor de verliezer iets draaglijker te maken, krijgen ze gratis oefenrondjes om hun prestaties te verbeteren.

Het design van de app sluit perfect aan bij het doel ervan: snel, overzichtelijk en met genoeg vrolijke kleuren die direct in het oog springen. Wat subtiele animaties brengen een spelletje waarin je in feite alleen een knop indrukt toch leuk in beeld.

-GO-uitnodiging -GO-verloren

Conclusie -GO- review

Verwacht van -GO- geen uitgebreide multiplayergame, want zo is het spel nooit bedoeld geweest. Het is een ideaal hulpmiddel om op kantoor snel te bepalen wie er koffie moet halen, geen spel waar je uren mee zoet bent. De in-app aankopen zijn compleet optioneel, en omdat je een account snel aangemaakt hebt, zal het een kleine moeite zijn om anderen te overtuigen om -GO- eens te proberen. Ook thuis kan het een leuke manier zijn om iemand anders eens de afwas te laten doen, mits je reflexen snel genoeg zijn natuurlijk. Voor je het weet sta je dankzij -GO- namelijk zelf iedere avond met je handen in het afwassop.

Pluspunten

  • Simpel concept met leuke uitvoering
  • Vrolijk design met subtiele animaties
  • In-app aankopen volledig optioneel
  • Een potje is snel aangemaakt en gespeeld

Minpunten

  • Voor sommigen misschien wel erg simpel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.