Crosswa.lk: nieuwe apps ontdekken met een sociaal aspect

Crosswa.lk helpt je nieuwe apps ontdekken door te kijken naar wat je vrienden leuk vinden, wat je zelf leuk vindt en wat alle gebruikers downloaden. Tevens bevat de app een sociaal aspect en kun je er aanbiedingen mee bekijken.

Crosswa.lkVind je het moeilijk om in de wildgroei van apps in de App Store goede nieuwe apps te vinden? Crosswa.lk is een applicatie die je hiermee kan helpen. De dienst werd bekend als webpagina, maar heeft sinds kort ook een iPhone-applicatie. In de dienst kun je aangeven welke apps je gebruikt en leuk vindt, je vrienden toevoegen om te kijken welke apps zij gebruiken, aanbiedingen bekijken en aanbevelingen krijgen op basis van je downloadgedrag.


Een account aanmaken kan via de ingebouwde Facebook-koppeling, maar kan -gelukkig- ook gewoon via je e-mailadres. Voordeel van de Facebook-koppeling is wel dat je direct kunt zien wie van je vrienden de app al gebruikt. Na het toevoegen van je vrienden, of een van de aangeraden gebruikers, kun je lid worden van communities, zoals gamer, fotograaf, designer, blogger en developer. Op het beginscherm kun je zien welke apps trending zijn, zowel in de hele app, als bij je vrienden. Ook kun je per categorie bekijken wat je vrienden zoal installeren en leuk vinden. Verder vind je in de tab Recommendations apps waarvan gedacht wordt dat ze jou wel zullen bevallen.

Helaas scant Crosswa.lk niet standaard welke apps je al geïnstalleerd hebt, maar moet je dit handmatig aangeven. Dit is niet per se slecht, omdat zo alleen de apps die je het meest gebruikt zult toevoegen. Je zult dan alleen op basis van deze aanbevelingen krijgen voor nieuwe apps. Het is wel mogelijk je om Crosswa.lk toegang te geven tot informatie over welke apps je download. Je dient de app dan te koppelen aan je iTunes-account. Waarmee de app zich ook populair kan maken is de Apps on Sale-tab. In deze tab vind je populaire applicaties die in de aanbieding zijn, te sorteren op categorie, populariteit en datum.

Als alternatief voor deze applicatie kun je bijvoorbeeld AppZapp bekijken.

Downloaden: Crosswa.lk (gratis)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.