iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Editorial, Pearl Guitar, Bubble Browser en meer

In App Gemist deze week: Pearl Guitar, SpeakingEnglish, Thinkstock, Consilium B: XBMC Remote for Kids, Bubble Browser, Smart Office Plus, Book Creator Free, Getty Thinkstock, Disney Action en Flipboard.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Elke zaterdag zetten we in App Gemist de beste en interessantste apps van de afgelopen week nog eens op een rij. Zo weet je meteen of je die ene toffe app misschien hebt gemist. Met in deze aflevering: de nieuwe tekstverwerker Editorial, de gitaarapp Pearl Guitar en de kinderapp Disney Action! Maar we hebben ook updates van bestaande apps: zo ondersteunt Flipboard voortaan GIF-animaties en is Baldur’s Gate na een korte afwezigheid weer terug in de App Store. Verder: SpeakingEnglish, Thinkstock, Consilium B: XBMC Remote for Kids, Bubble Browser, Smart Office Plus en Book Creator Free.

book-creator-iconBook Creator Free – Een app waarmee je je eigen boek kunt maken. De ontwikkelaars hebben een gratis versie van de app uitgebracht, geschikt om één boek te maken. Bevalt het, dan kun je via een in-app aankoop oneindig veel boeken maken. Van prentenboek tot studieboek: je kunt het zelf maken en daarna indienen bij de iBookstore, uitdelen aan vrienden of zelf in iBooks lezen als persoonlijk exemplaar. Desktoptools als iBooks Author en Calibre zijn uitgebreider en krachtiger, maar Book Creator Free kan een laagdrempelige manier zijn om voor het eerst aan de slag te gaan.

Downloaden: Book Creator Free (gratis, iPad, iOS 6.0+)

smart-office-plusSmart Office Plus – Een prijzig kantoorpakket voor iPad en iPhone. Wordt gemaakt door dezelfde ontwikkelaars die ook Smart Office 2 op de markt brengen, een wat simpeler kantoorpakket dat nu tijdelijk gratis is. In de Plus-versie kun je ook PDF-bestanden inlezen en voorzien van extra opschriften. Tip: deze app prijs zich zodanig uit de markt in het gigantische aanbod aan kantoorapps voor iOS, dat de kans groot is dat ‘ie binnenkort wordt afgeprijsd. Dus misschien slim om even te wachten voordat je €26,99 neertelt. In de tussentijd kun je natuurlijk het veel betaalbaardere Smart Office 2 proberen.

Downloaden: Smart Office Plus (€26,99, universeel, iOS 4.3+)

bubble-browser-icoonBubble Browser – Bubble Browser is een app waarmee je alle notities die je gaandeweg in Evernote hebt opgeslagen, mooi kunt visualiseren. Zo zie je meteen in welke periode je de meeste Evernote-notities hebt gemaakt, in welke notitieboeken de meeste notities voorkomen en welke tags je het meest gebruikt. Hoe groter de bollen, hoe meer items er zijn die aan het betreffende kenmerk voldoen. Handig voor de fanatieke Evernote-gebruikers en ook verkrijgbaar in Mac-versie. De iPad-versie was tijdens het verschijnen van ons artikel tijdelijk afgeprijsd, maar is nu weer omhoog geschoten naar €8,99. Leuke app, maar door de relatief hoge prijs alleen voor een kleine doelgroep interessant.

Downloaden: Bubble Browser (€8,99, iPad, iOS 6.0+)

consilium-b-remote-kidsConsilium B: XBMC Remote for Kids – De maker van de Consilium B-apps maakt de namen van z’n apps onnodig moeilijk. Vergeet daarom het gedeelte ‘Consilium B’, maar focus op het tweede deel. XBMC Remote for Kids, daar is het waar het eigenlijk om gaat. Met deze app kunnen kinderen de populaire mediaspeler XBMC op Mac en Windows-pc bedienen. Er zijn andere XBMC-apps, maar deze is speciaal geschikt gemaakt voor kids. Het lost een probleem op waar ouders mee zitten als ze de software gebruiken: in het overzicht met films staan ook items die niet geschikt voor kinderen. Met deze remote bepaal je zelf wat ze wel en niet mogen zien.

Downloaden: Consilium B (€0,89, iPad, iOS 6.0+)

disney-action-disney-infinity-icoonDisney Action! (Disney Infinity) – Met deze avonturengame kom je allerlei bekende Disney-personages binnen. Disney Infinity wordt een volledige game voor spelcomputers zoals de PlayStation 3 en Xbox 360. De iPad-versie is een uitgeklede ‘companion’-app die slechts toegang geeft tot een deel van het spel. Het bevat dus niet alle levels waarin de personages avonturen beleven, maar biedt wel toegang tot de Toy Box-modus van Disney Infinity. Dit is een vrije speelstand waarin je weinig speldoelen en gevaren hebt, maar wordt verleid om lekker te spelen met de gereedschappen die je ter beschikking worden gesteld.

Downloaden: Disney Action! (gratis, universeel, iOS 5.0+)

flipboard-icoonFlipboard – Flipboard voor iPad en iPhone kan voortaan geanimeerde GIF’s tonen. Hoewel de animaties lange tijd als ouderwets en kneuterig werden gezien, zijn ze de laatste tijd weer aan een tweede leven begonnen, dankzij apps als Vine. Vanaf nu is het mogelijk om de geanimeerde GIFs ook te bekijken in de Flipboard-app. In Flipboard is het al een tijdlang mogelijk om je eigen magazines samen te stellen. Je knipt en plakt het materiaal van anderen bij elkaar en zet er vervolgens je eigen stempel op. Anderen kunnen jouw magazine gaan volgen, als ze vinden dat je een goede smaak hebt.

Downloaden: Flipboard (gratis, universeel, iOS 5.0+)

editorial-icoonEditorial voor iPad – Editorial is een nieuwe app van ontwikkelaar Ole Zorn. Hij maakte eerder de app Pythonista voor iOS, waarmee je makkelijk de programmeertaal Python leert gebruiken. Editorial is een tekstverwerker met Markdown-ondersteuning, waarbij ook Python op de achtergrond draait. Overigens zonder dat je hoeft te leren programmeren. Het laat ook zien hoe je je iPad zinvol kunt gebruiken in je dagelijkse werk. Editorial biedt mogelijkheden om taken te automatiseren dankzij workflows waarbij je handelingen omzet naar scripts en code aan de hand van voorbeelden.

Downloaden: Editorial (€4,49, iPad, iOS 6.0+)

thinkstock-getty-icoonGetty Images – Getty Images heeft meer dan 10 miljoen royaltyvrije stockfoto’s beschikbaar gemaakt via de Thinkstock-app. Thinkstock is de online fotodienst van Getty waarbij je een beeldabonnement kunt nemen en daarmee toegang krijgt tot stockfoto’s van hoge kwaliteit, afkomstig van Getty zelf, iStockphoto en Jupiterimages. Een bundel van vijf foto’s is vanaf €39 te koop en een beeldabonnement kun je €113 afsluiten. Handig voor bloggers die onderweg willen schrijven en royaltyvrije foto’s van hoge kwaliteit nodig hebben. Getty is minder vriendelijk voor bloggers die beeldmateriaal gebruiken zonder rekening te houden met auteursrechten.

Downloaden: Thinkstock by Getty Images (gratis, universeel, iOS 6.0+)

baldurs-gateBaldur’s Gate – Baldur’s Gate verdween uit de App Store wegens problemen met één van de uitgeefpartners. Volgens een e-mail aan spelers is de kwestie opgelost, al noemt de e-mail niet wat het exacte probleem was. Baldur’s Gate: Enhanced Edition is een opgepoetste nieuwe versie van het originele Baldur’s Gate, een rollenspel uit de jaren ’90 dat nog steeds geprezen wordt om zijn bijzondere manier van verhaalvertelling en de keuzes die je tijdens het verloop van het verhaal maakt. De game vindt plaats in het Dungeons & Dragons-universum en werd origineel ontwikkeld door BioWare.

Downloaden: Baldur’s Gate (€8,99, iPad, iOS 5.1+)

speakingenglish-icoonSpeakingEnglish – Een app van de Nederlandse ontwikkelaar McWood, die je gaat helpen om beter Engels te leren. SpeakingEnglish is in feite een studieboek, omgezet naar een app. In meerdere hoofdstukken krijg je steeds uitleg van de Engelse uitpraakregels te zien, waarbij je wordt gewezen op veelgemaakte fouten. Je kunt ook luisteren naar woorden, die worden opgelezen door de docent. SpeakingEnglish richt zich alleen op de uitspraak van het Engels, zoals de naam ook al aangeeft. Hoe je een zin formuleert en toepassing van allerlei werkwoordsvormen, zul je in een andere app moeten leren.

Downloaden: SpeakingEnglish (€4,49, iPad, iOS 4.3+)

pearl-guitar-icoonPearl Guitar – Pearl Guitar is ideaal als je op vakantie bent en muziek wilt maken. Vermaak vrienden tijdens een strandfeest of ga lekker op een rustige plek zitten om wat te tokkelen. Pearl Guitar heeft als kenmerk dat het geluid zo waarheidsgetrouw wordt afgespeeld, met een warm geluid, alsof je een echte gitaar in handen hebt. Met de functie SoloBand kun je solo-passages noot voor noot spelen. Je kunt ook een ingebouwde metronoom gebruiken en je zangstem via de app opnemen. Als Premium-gebruiker krijg je meer opties om te delen, namelijk via Dropbox, e-mail en Audiocopy.

Downloaden: Pearl Guitar (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.