iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: SoundFocus, Slack, Plants vs Zombies 2 en meer

In App Gemist deze week: Plants vs Zombies 2, Drync, Carrot Alarm, Moonfrye, GoldfrApp, Teek Away, RunGap, CItion en meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

SlackVanwege de Jobs-filmvertoning verschijnt de App Gemist vandaag iets later dan je van ons gewend bent. Natuurlijk is de inhoud nog steeds vertrouwd: een overzicht van alle interessante nieuwe apps die deze week zijn verschenen. We bespraken weer een flinke hoeveelheid apps op iPhoneclub, waarvan we de belangrijkste hieronder nog eens laten langskomen. Zo mis je nooit een belangrijke app en heb je in het weekend ook nog iets nieuws te ontdekken. Had je bijvoorbeeld al de handige sportapp RunGap ontdekt?

Of heb je wat doelen gesteld in de nieuwe app Full? Wie liever creatief aan de slag gaat kan bezig met de apps Moonfrye en Halftone 2. Of ga eindelijk je wijncollectie eens in beeld brengen! De app Drync scant etiketten en zegt meteen hoe duur de fles is. Ook handig als je wijn cadeau krijgt, want we willen natuurlijk wel weten wat ‘t kost.

moonfrye-icoonMoonfrye – Er zijn werkelijk honderden collage-apps in de App Store, waarvan we een aantal hebben besproken in de vakantiespecial met apps over fotocollages. De vrolijke nieuwe Moonfrye collage-app is in zijn genre dus niet zo uniek, maar heeft wel een originele insteek. De app knipt namelijk automatisch mensen uit foto’s en is daarom erg geschikt voor kinderen, of liever nog ouders en kinderen samen. Met de app kun je uitgeknipte mensen in themapagina’s zetten en versieren met teksten of stickers die bij dat thema horen.

Downloaden: Moonfrye (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

carrot-alarm-icoonCarrot Alarm – Carrot kennen we als bijdehante takenlijstapp. De app reageert brutaal als je taken niet op tijd hebt afgerond. De makers van Carrot hebben nu een update uitgebracht van de takenlijstapp en brengen meteen ook een nieuwe app uit: Carrot Alarm. Deze wekkerapp reageert gepikeerd als je op de snoozeknop drukt of op het verkeerde deel van het scherm tapt. Bij het wakker worden moet je omhoog swipen (zie afbeelding) en vervolgens een aantal minitaken uitvoeren. Wil je nog even blijven liggen, dan veeg je naar beneden, maar krijg je wel gezeur aan je hoofd.

Downloaden: Carrot Alarm (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

soundfocus-icoonSoundFocus – SoundFocus is een app voor mensen met gehoorproblemen bij het luisteren van muziek. De app kijkt welke tonen de gebruiker niet goed kan horen en past het geluid van de muziek aan. SoundFocus kan daarna muziek via de Muziek-app, Spotify of Rdio met aangepaste frequenties afspelen, zodat het resultaat beter aansluit op hoe het originele nummer is bedoeld. Met de equalizer pas je het geluid nog verder aan voor het beste resultaat. SoundFocus voert eerst een korte test uit om de zwakke plekken in het gehoorbereik te detecteren. De instellingen kun je opslaan in presets. SoundFocus is ontwikkeld door Alex Selig, die zelf opgroeide met een beperkt gehoor en veel hoorapparaten heeft gedragen.

Downloaden: SoundFocus (gratis, iPhone 4+, iPad 3+, iOS 5.0+)

slack-icoonSlack – Slack is het nieuwste zakelijke sociale netwerk in de App Store, dat een alternatief wil bieden voor diensten zoals Yammer en HipChat. De namen achter de dienst alleen al maken Slack vrij interessant: dit sociale netwerk is namelijk gebouwd door Tiny Speck, het bedrijf van Flickr-medeoprichter Stewart Butterfield. Slack kan worden gebruikt op verschillende platformen, maar je bedrijf moet eerst wel toegang hebben tot het sociale netwerk. Op het moment bevindt Slack zich in een beperkte testfase.

Downloaden: Slack (gratis, universeel, iOS 5.0+)

drync-icoonDrync – Drync gaat je helpen met het herkennen van wijnflessen. Net als de app Vivino scan je het label van een wijnfles, waarna Drync je vertelt welke wijn het is, hoe de wijn wordt gewaardeerd en wat ‘ie kost. Amerikanen kunnen de wijn ook meteen kopen. De gratis app heeft meer dan 1,7 miljoen wijnen in de database en helpt wijnliefhebbers met het ontdekken, delen en kopen van hun favoriete wijn. Het werkt heel simpel: je maakt een foto van een wijnetiket, en Drync geeft alle informatie over de wijn die je maar kunt bedenken. Vervolgens kun je de wijn waarderen, notities maken of via sociale media delen.

Downloaden: Drync (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

plants-vs-zombies-2-icoonPlants vs Zombies 2 – Er is lang naar uitgekeken: Plants vs Zombies 2 verscheen al in de Australische en Nieuw-Zeelandse App Store. Inmiddels kun je ook in Nederland en België planten in de tuin plaatsen om een vlaag van zombies af te stoppen. In het tweede deel reis van Plants vs Zombies je in de tijd naar het oude Egypte en de piratentijd, maar de grootste verandering is dat het spel freemium is geworden. Je kan het gratis downloaden, maar betaalt voor extra’s. Er zijn turbozaadjes en spreuken die je op tegenstanders kan afvuren.

Downloaden: Plants vs. Zombies 2: About Time (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 5.1+)

goldfrapp-icoonGoldfrApp – De nieuwe app GoldfrApp combineert twee foto’s en maakt daar één afbeelding van. Het resultaat is verrassend: je creëert een mysterieuze, soms bijna spookachtige foto. Weer eens wat anders dan zonnige selfies en foto’s van biertjes op het terras. GoldfrApp heeft een simpele donkere interface die je intuïtief kunt bedienen. Je selecteert twee afbeeldingen, die je samenvoegt en voorziet van filters. Vervolgens kun je ze delen. Helaas is het niet mogelijk om de intensiteit van filters aan te passen.

Downloaden: GoldfrApp – Tales Of Us (€0,89, iPhone, iOS 6.1+)

halftone-2-icoonHalftone 2 – Halftone 2 was tot voor kort alleen beschikbaar op de iPad. Daar kwam deze week verandering in: de app is universeel geworden en daardoor op alle iOS-appaten te gebruiken. Met de app kun je makkelijk eigen foto’s bewerken tot een striptekening, inclusief tektswolken en speciale effecten. Het leuke van deel 2 is dat dit niet beperkt blijft tot een losse afbeelding, maar dat je daadwerkelijk een heel stripverhaal kunt maken. En er is een nieuwe voorbeeldstrip met echte comicart van de tekenaar Caio Cacau.

Downloaden: Halftone 2 (€1,79, iPhone 4+ iPad 2+, iOS 6.0+)

cition-icoonCition – Parkeren in Amsterdam kan een hel zijn. De Cition app probeert er wat aan te doen, door de locatie van parkeerautomaten inzichtelijk te maken. De app toont het tarief per zone en wijst je naar de dichtstbijzijnde betaalpaal. Helemaal handig is de app echter niet: je kunt alleen zien welke parkeerautomaten er in de buurt zijn en kunt niet vooraf gaan struinen naar een goedkopere parkeerzone. Je klikt in het hoofdmenu op “Naar een automaat” en ziet op een kaart de parkeerautomaten in jouw nabijheid. Als je op een automaat drukt zie je de parkeerkosten in die zone per uur en de tijden waarop betaald parkeren verplicht is.

Downloaden: Cition (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

rungap-icoonRunGap – We werden getipt door een lezer over RunGap, een app die de sportactiviteiten van Nike+, RunKeeper, Runtastic, Endomondo en andere aanbieders samenbrengt. Handig! Want als je meerdere sportapps gebruikt is het wel eens lastig om onderling prestaties te vergelijken. En je vrienden zullen maar bij RunKeeper zweren, terwijl jij liever Endomondo gebruikt. RunGap lost dat op. Dit is geen nieuwe app, maar wel eentje die we nieuw hebben ontdekt en die reuze handig kan zijn. RunGap toont alle details van uitgevoerde sportactiviteiten, inclusief grafieken en kaartje.

Downloaden: RunGap (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

vara-teletijd-icoonVARA Teletijd – Nieuw! Een tv-serie als app. Spraakmakende televisie en een unieke uitzendvorm werden ons beloofd bij dit nieuwe initiatief van cabaretier Jan-Jaap van der Wal en televisiemaker Linda Hakeboom. Teletijd is een satirisch tv-programma dat zich afspeelt in 2031. Diverse commentatoren blikken terug op gebeurtenissen in de jaren tussen 2013 en 2031. Thomas Gast en Merijn Scholten doen bijvoorbeeld mee, maar ook acteurs Rick Paul van Mulligen en Mariana Aparicio Torres met in een gastrol Peter Jan Rens.

Downloaden: Teletijd (gratis, universeel, iOS 4.3+)

teek-away-icoonTeek Away – Een nieuwe Nederlandse app helpt je op weg bij een tekenbeet. Op vakantie kan het zomaar voorkomen dat je een tekenbeet hebt opgelopen. Natuur en Milieu Overijssel bracht daarom deze app uit. Teek Away laat zien hoe je een tekenbeet herkent en wat je moet doen om het te voorkomen. In Nederland lopen we in parken en bossen weinig gevaar op rare ziekten, maar toch worden er in Nederland heel wat mensen gebeten door een teek. Meestal zijn tekenbeten onschuldig, maar je kunt er ook ziek van worden: teken kunnen de ziekte van Lyme overbrengen en andere ziekten overdragen. Overzichtelijke stappen helpen je bij het herkennen en het ondernemen van actie.

Downloaden: Teek Away (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

psv-100-jaar-icoonPSV 100 Jaar Jubileum – Voetbalclub PSV viert dit jaar zijn honderdste verjaardag en heeft een app uitgegeven voor de supporters met een iPhone of iPad. De PSV 100 Jaar Jubileum-app heeft twee functies: achtergrondverhalen en beelden voor thuis op de bank en een livefunctie voor als je tijdens het grote feest op de tribune zit. Op de jubileumdag wordt een speciale wedstrijd gespeeld, waarin de app ook een rol speelt: je krijgt allerlei berichten op je scherm te zien. Bij het opstarten krijg je dan ook het verzoek de notificaties aan te zetten als je van dat laatste gebruik wilt maken. De app vraagt je ook in welk vak je plaatsneemt, zodat het berichten kan sturen op basis van je zitplek.

Downloaden: PSV 100 Jaar Jubileum (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

full-icoonFullFull voor iPhone wil je helpen om de belangrijke zaken in je leven ook echt te doen. Noteer in de app deze belangrijke activiteiten en gebeurtenissen zodat je niets vergeet. Omdat niet alles tegelijk lukt kun je in Full maandelijkse doelen stellen. Je krijgt een overzicht van de gekozen doelstellingen en houdt bij hoe vaak je iets al hebt gedaan. Heb je je voorgenomen om twee keer per week een stukje te joggen? Of elke week de ramen te zemen? Full probeert de kans te vergroten dat je aan het eind van de maand je voornemens ook daadwerkelijk hebt uitgevoerd.

Downloaden: Full (tijdelijk ter introductie €0,89, iPhone, iOS 6.1+)

audi-ekurzinfo-icoonAudi eKurzinfo – Bij de titel van deze app kregen we even het idee dat we met Duitse teksten om de oren werden geslagen. Maar gelukkig: Audi’s nieuwe app is niet alleen Duitstalig. Audi heeft een app uitgebracht die je gaat helpen om olie bij te vullen en andere veelvoorkomende handelingen in Audi A3 uit te voeren. De Audi-app laat wel mooi zien wat er al mogelijk is met augmented reality. Een paar jaar geleden zouden we dit als toekomstmuziek hebben weggewuifd, maar smartphones als de iPhone brengen het binnen handbereik van iedereen. Of de Audi A3 voor jou ook binnen handbereik is, is een kwestie waar je alleen zelf antwoord op kan geven.

Downloaden: Audi eKurzinfo (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

voiceapp-icoonVoiceApp – VoiceApp is een nieuwe app voor gebruikers van WhatsApp. Je kunt je stem laten omzetten naar geschreven tekst. Eigenlijk levert VoiceApp dus een dicteerfunctie voor WhatsApp, waarbij je de ingesproken tekst meteen kunt versturen als tekstbericht. Je kunt de tekst ook via andere kanalen delen, zoals per e-mail. Uit een lange lijst met brontalen klik je op Dutch waarna je een groene knop met microfoontje te zien krijgt. De vertaling naar het Nederlands is bij deze app niet zo goed gelukt, maar de tekstherkenning is goed te pruimen. Als je duidelijk praat en niet te veel vreemde woorden gebruikt, wordt de spraak zonder al te veel fouten omgezet naar tekst.

Downloaden: VoiceApp (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)

loulou-icoonLouLou – LouLou is een nieuwe Nederlandse app uit de keuken van Triple IT. Met deze app kun je makkelijk een vraag stellen vanuit WhatsApp. Brainstormen over een verjaardagscadeau, een datum prikken voor een gezamenlijk etentje, het kan allemaal. Je maakt een vraag aan in LouLou, verwijst vanuit WhatsApp naar deze vraag en je vrienden kunnen stemmen of zelf suggesties toevoegen. Vervolgens ga je weer vanzelf terug naar WhatsApp, waar je het gesprek kunt voortzetten. Scheelt een hoop overleg en langs elkaar heen-gepraat.

Downloaden: LouLou Datumprikker en polls (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2017, 16:29
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.