iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: AutoSleep, ScreenUse, Wi-Fi Widget en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals AutoSleep, ScreenUse, Wi-Fi Widget en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

AutoSleep

Deze app verscheen al in december, maar is nu ook in het Nederlands te gebruiken. De app helpt je om inzicht te krijgen in je slaapduur en slaapkwaliteit. Het enige wat je hoeft te doen, is je Apple Watch tijdens het slapen om te laten. Hoe het werkt en ons oordeel over deze app lees je in onze uitgebreide review van AutoSleep.

ScreenUse

Heb je je wel eens afgevraagd hoeveel tijd je op een dag naar het scherm van je iPhone of iPad kijkt. Met ScreenUse kun je dat eens haarfijn in kaart brengen. Waar gebruik je je iPhone het meest en hoelang duren de sessies zijn vragen waar deze nieuwe app antwoord op geeft. Maar wees gewaarschuwd: het kan soms wel confronterend zijn. Lees ons artikel over ScreenUse.

Fire Emblem Heroes

Nintendo is op dreef. Deze week verscheen de derde iOS-game uit de stal van de populaire spellenmaker. Fire Emblem Heroes is een tactisch spel met helden waarmee je ten strijde trekt en tactische gevechten voert. Toch is het minder toegankelijk dan bijvoorbeeld Super Mario Run, Nintendo’s tweede titel voor iOS. Alle details lees je in ons artikel over Fire Emblem Heroes.

Film.nl

Met een gratis nieuwe dienst wil de Nederlandse entertainmentindustrie consumenten overhalen te kiezen voor legale films en series. De nieuwe zoekmachine Film.nl brengt in kaart waar je die kunt vinden, bijvoorbeeld streaming via Netflix of als Bluray bij Bol.com. Handig, maar het werkt nog niet vlekkeloos. Hoe het werkt lees je in ons artikel over Film.nl.

EenVandaag De Stemming

Voor de politieke junkies (en andere politiek geïnteresseerden) kwam actualiteitenprogramma EenVandaag met de vernieuwde De Stemming-app voor iPhone en iPad. Waar de vorige app alleen de tweewekelijkse zetelpeiling liet zien, toont de nieuwe app allerlei extra grafieken en analyses. Lees ook ons artikel over De Stemming.

Wi-Fi Widget

Met dit handige nieuwe appje zie je in één oogopslag met welk W-Fi-netwerk je bent verbonden. Ook kun je het gebruiken om eenvoudig het Wi-Fi-wachtwoord met vrienden of collega’s te delen. Maar dat is nog niet alles. Lees ons artikel over Wi-Fi Widget voor alle mogelijkheden.

Wanderu

Betaalbare bus- en treinreizen in Europa vinden en vergelijken. Deze zoekdienst komt overwaaien uit de Verenigde Staten en claimt reizen naar meer dan duizend Europese steden aan te bieden. Maar werkt het ook? Je leest het in ons artikel over Wanderu.

Dropbox (Paper)

Cloudopslagdienst Dropbox introduceerde deze week een langverwachte nieuwe functie: Smart Sync. Hiermee werk je makkelijker samen tussen Mac en Windows. Ook nieuw is Dropbox Paper, een alternatief voor Google Docs. Lees ons artikel over de vernieuwingen van Dropbox.

Viber

Chatapp Viber is al oudgediende en bij lange na niet zo populair als WhatsApp. Maar regelmatig verschijnen er updates die handige nieuwe functionaliteit toevoegen. Zo kun je nu bijvoorbeeld berichten automatisch laten verdwijnen en kun je meer met notificaties die je ontvangt. Je leest er alles over in ons artikel over Viber.

Mijn Volkswagen

Autofabrikant Volkswagen en de populaire parkeerapp Parkmobile slaan de handen ineen. Voortaan reken je je parkeergeld automatisch af op basis van je locatie. Hoe het precies werkt lees je in ons artikel over Mijn Volkswagen en Parkmobile.

Outlook

Na een reeks onderhoudsupdates introduceerde Microsoft deze week een nieuwe functie in Outlook voor iOS: add-ins. Hiermee kun je bijvoorbeeld een gifje versturen met Giphy of een e-mail snel aan Evernote toevoegen. Het enige nadeel is dat je er wel een Office 365-abonnement voor nodig hebt. Alles over deze add-ins lees je in ons artikel over Outlook.

Snapchat

Snap, het moederbedrijf van Snapchat, kondigde deze week officieel de langverwachte beursgang aan. In de beursdocumenten zat zowaar een officiële gebruikershandleiding verstopt. Maar er was ook een kleine update voor de app. Snapchat zelf laat je voortaan snapcodes maken van elke willekeurige website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.