Outlook voor iOS met een verbeterd design.

Microsoft Outlook voegt add-ins toe van Giphy en meer

Microsoft Outlook heeft nu ondersteuning voor zogenaamde add-ins. Dit zijn kleine apps van onder andere Giphy, Evernote en Translator die je kunt gebruiken bij het beantwoorden of verwerken van een e-mail.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Outlook voor iOS met een verbeterd design.
Outlook-gebruikers kunnen nu iets nieuws doen in de iOS-versie van de Outlook-app (link). Omdat de app inmiddels alweer twee jaar bestaat, kun je nu met add-ins gebruikmaken van allerlei externe diensten bij het beantwoorden of behandelen van e-mails. Zo stuur je bijvoorbeeld een snelle gif uit Giphy als antwoord op een mail, maar je kunt een mail ook direct vertalen via Microsoft Translator.

Microsoft Outlook met add-ins

De add-ins van Microsoft Outlook zijn beschikbaar in de iOS-versie en moeten binnenkort ook op Outlook.com beschikbaar zijn. Een voorwaarde is wel dat je een Office 365-abonnement nodig hebt om gebruik te kunnen maken van deze add-ins. Je schakelt de add-ins vervolgens in via de instellingen van Microsoft Outlook en daar te kiezen voor Invoegtoepassingen. Op dit moment bevat Outlook in totaal zeven soorten add-ins, namelijk van Giphy, Trello, Translator, Evernote, Microsoft Dynamics 365, Nimble en Smartsheet. Je kunt elke add-in zelf aan je lijst toevoegen door op het plusje te tikken, dus je ziet in het gebruik alleen de add-ins waar je wat aan hebt.

Outlook add-ins gebruiken.

Tijdens het beantwoorden van een mail tik je vervolgens op het add-in-icoontje. Tik je daarna op de desbetreffende add-in die je wil gebruiken. Die van Giphy maakt het bijvoorbeeld mogelijk om naar een geschikte gif te zoeken en daarmee meteen een antwoord te versturen. De add-in van Evernote laat je een mail vastzetten aan een notitie in Evernote, wat handig kan zijn als een mail van belang is voor een bepaalde eerdergemaakte notitie. En als je een mail in een vreemde taal krijgt, dan kan de add-in van Microsoft Translator deze in een paar tikken op het scherm voor je vertalen. Ook voor allerlei zakelijke toepassingen zoals Microsoft Dynamics 365 en Nimble kun je deze add-ins gebruiken bij het verwerken van mails in Outlook.

Behalve de zeven eerder genoemde add-ins, roept Microsoft ontwikkelaars ook op om zelf nog add-ins te ontwikkelen. Het zou dus zomaar kunnen dat andere veelgebruikte apps binnenkort ook add-ins voor Outlook uit gaan brengen. De toevoeging van deze add-ins is vergelijkbaar met de eerdere integratie van zogenaamde Agenda-apps in Outlook. Met deze Agenda-apps kon je de content uit bijvoorbeeld Evernote, Wunderlist en Facebook ook automatisch in je Outlook-agenda laten verschijnen. De functie kwam echter al in april vorig jaar beschikbaar, maar is sindsdien niet uitgebreid met nieuwe Agenda-apps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2017, 21:00
Categorie Apps
Onderwerpen evernote, outlook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.