Good Dogs

Good Dogs: de hond uitlaten was nog nooit zo leuk

Good Dogs is een leuke, ontspannende app voor het weekend. Ga wandelen met een hond en spring over obstakels, zonder tijdsdruk.

Good Dogs is een ideale app voor het weekend. Zeker als je al het politieke nieuws van doordeweeks even zat bent en even iets heel anders aan je hoofd wilt hebben: honden! De app Good Dogs laat je virtueel wandelen met een hond en is ook leuk voor kinderen. Onderweg kom je allerlei obstakels tegen, maar dat maakt

Good Dogs

Good Dogs is ontstaan vanuit @dog_rates, een Twitter-account met maar liefst 1,2 miljoen volgers. Die populariteit is wel te verklaren: het account laat foto’s van snoezige puppy’s en honden, en geeft ze een cijfer. Geen enkele hond krijgt een onvoldoende, want het is wel de bedoeling dat je een positief gevoel eraan overhoudt. Elke hond is een goede hond. Good Dogs is daarvan afgeleid, al heeft de game wel een iets andere insteek. In plaats van het beoordelen van honden worden jouw prestaties bij het uitlaten van de hond beoordeeld. Maar het gevoel tijdens het spelen is nog steeds positief.

Good Dogs game

Good Dogs: eindeloos lopen met honden

Good Dogs is in feite een endless runner, waarbij je in het eerste level start met de beagle Dave. Je gaat met deze hond rennen in Hipster Park, waar je over en langs allerlei obstakels moet om de eindstreep te halen. Aan het einde van het level krijg je een cijfer. Hoe langer je rent, hoe hoger je cijfer. Ook kun je onderweg hondenbotten verdienen door allerlei opdrachten uit te voeren. Die botten kunnen van pas komen als je onderweg vastloopt. Op dat moment kun je een stapel hondenbotten inleveren om door te gaan waar je was gebleven. De advertenties zitten op een bijzondere manier verwerkt in de game. Zo kun je extra botten verdienen door een reclamefilmpje te kijken. Liever niet? Dat kan ook, dan zijn er andere manieren om botten te verdienen.

De game bevat nog maar een beperkt aantal levels, die de makers verder willen uitbreiden. Tijdens het rennen met de hond speel je prestaties vrij, waarbij geldt dat hoe verder je rent en hoe meer moeite je doet, hoe meer XP je verdient. Gaandeweg kun je nieuwe vachten en accessoires zoals hoedjes verdienen voor je honden. Hoe langer je speelt, hoe meer honden je vrijspeelt en hoe meer spullen je kunt gebruiken, ook al kun je dezelfde items ook verdienen door keiharde cash uit te geven. Er loopt geen timer en er is ook geen tijdsdruk. In andere games vind je misschien meeslepende gevechten, maar dat is in Good Dogs bewust achterwege gelaten.

Lekker positief
Good Dogs is gratis te downloaden in de App Store. De app werd door @dog_rates-bedenker Matt Nelson in samenwerking met Fourthwall Games uit Londen gemaakt. Nelson’s standpunt: honden geven je onvoorwaardelijke liefde en daar kunnen wij mensen nog wat van leren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2017, 9:28
Categorie Apps
Onderwerpen dieren, game, hond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.