EenVandaag De Stemming-app heeft nieuw design en zetelpeiling

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 vernieuwt EenVandaag peiling-app De Stemming. De app is in een nieuw jasje gestoken en toont nu meer grafieken over de tweewekelijkse zetelpeiling.

Actualiteitenprogramma EenVandaag introduceert maandag een vernieuwde versie van De Stemming voor iPhone en iPad (link). Met de vernieuwde app raadpleeg je de zetelpeiling die het programma in samenwerking met onderzoeksbureau GfK uitvoert. Deze peiling van het aantal verwachte zetels van politieke partijen in de Tweede Kamer vind je vaak terug in het nieuws. Maar met de app wil EenVandaag gebruikers meer informatie bieden dan alleen die specifieke peiling. Zo vind je er ook hoe zeker mensen zijn van hun stem en tussen welke partijen ze twijfelen.

De Stemming vernieuwd voor 15 maart

De Stemming staat al sinds 2012 in de App Store, maar in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 is de app nu voorzien van een nieuwe vormgeving en nieuwe grafieken. In het openingsscherm van de app, dat een beetje doet denken aan de ’tiles’ van Windows Phone, vind je relevante nieuwsberichten, blogs, de zetelpeiling en een analyse van onderzoeksbureau GfK. Onderin de app wissel je snel tussen de verschillende peildata.

EenVandaag De Stemming voor iPhone

Veel extra grafieken
Maar verreweg de belangrijkste vernieuwing is de nieuwe zetelpeiling. Die is niet alleen in een nieuw jasje gestoken, maar laat ook veel meer informatie zien dan voorheen. Dat is vooral leuk voor de politieke junkies. Met het menu rechts bovenin de app kun je bijvoorbeeld zien hoe zeker mensen van hun stem op een bepaalde partij zijn. Ook kun je op basis van de peiling een coalitie samenstellen door te tikken op de verschillende partijen. Elke grafiek kun je delen met een link of met een knop op Twitter en Facebook, al was het waarschijnlijk handiger geweest om de ingebouwde deelopties van iOS te gebruiken.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 januari 2017 om 14:49
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.