iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Asphalt 8, Het Menselijk Lichaam, Rove en meer

In App Gemist deze week: Geekbench 3, Hanzesteden, Static, KLM Open, Dam tot Damloop, XPLOR, Vintage Guides, Rel8, eHighlighter, Emojify, AMN, Phlo, ReadQuick, Rove, Appie en meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Het menselijk lichaam logoElke week bespreken we op iPhoneclub een flinke hoeveelheid nieuwe apps. Wie de draad wel eens kwijtraakt kan – heel gemakkelijk – op zaterdag terecht bij onze rubriek App Gemist. Daarin vind je alle hoogtepunten op appgebied. Met deze week: twee opvallende nieuwe games, namelijk Asphalt 8 en The Impossible Line. Beide moet je eens uitproberen. Heb je kinderen, dan raden we de app Het Menselijk Lichaam aan, waarin de werking van het menselijk lichaam begrijpelijk wordt uitgelegd. En voor de liefhebbers van shoppen hebben we Vintage Guides voor Amsterdam, Londen en Barcelona.

geekbench-icoonGeekbench 3 – Een app voor geeks, zoals de naam al aangeeft. Met de Geekbench-app kun je de technische prestaties van smartphones vergelijken. Er zijn Geekbench-apps voor iOS, Android, OS X en Windows en ze hebben allemaal een update gekregen. De iPhone-app van Geekbench heeft een iOS 7-design en bevat nieuwe en vernieuwde performancetests. Resultaten sla je automatisch op naar Dropbox.
Downloaden: Geekbench 3 (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

hanzesteden-app-icoonHanzesteden App – Eigenlijk dachten we dat de Hanzesteden App de zoveelste toeristische app was, waar mensen niet van zouden opkijken. Maar toen het artikel over de Hanzesteden App op iPhoneclub verscheen werd ‘ie behoorlijk vaak geretweet en aanbevolen bij vrienden. Het is blijkbaar goed toeven in de zeven hanzesteden in Oost-Nederland: Hasselt, Kampen, Zwolle, Hattem, Deventer Doesburg en Zutphen.
Downloaden: Hanzesteden App (gratis, iPhone, iOS 6.1)

static-icoonStatic – Static is een app waarmee je statistieken van je sociale accounts kan verzamelen. Static ondersteunt Twitter, Instagram, Analytics, Dribbble, Github en Facebook. Je kunt per netwerk meerdere accounts toevoegen. Static is handig voor mensen die actief zijn op sociale netwerken en de prestaties daarvan willen bijhouden: hoe goed is een Instagram-foto bekeken, hoe groeit het aantal followers? Vooral handig voor bedrijven.
Downloaden: Static voor iPhone (gratis tot 1 september, iPhone, iOS 6.0+)

klm-open-2013-icoonKLM Open 2013 – “Ik erger me aan al die items over apps met een heel kleine doelgroep”, reageerde een lezer toen we over de KLM Open 2013-app schreven. Dat was duidelijk geen golfliefhebber. “Zijn dan alleen voetbalapps maar belangrijk?”, reageerde een andere lezer. Terecht, want er zijn meer sporten op deze wereld en KLM Open is notabene het grootste golftoernooi van Nederland! De app bevat allerlei nuttige info over het toernooi.
Downloaden: KLM Open 2013 (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

dam-tot-damloop-icoonDam tot Damloop 2013 – Doe jij dit jaar mee? De Dam tot Damloop is een massaal hardloopevenement geworden. Heel wat bedrijven en individuele lopers gaan op pad om geld in te zamelen of lopen gewoon mee voor de lol. In deze app vind je het laatste nieuws, trainingstips, allerlei kaarten en achtergrondinformatie. Als je bij start en finish op een knop in de app drukt, krijg je afgelegde kilometers en tempo te zien.
Downloaden: Dam tot Damloop App van ASICS (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

xplor-icoonXPLOR – Gesponsorde games zijn vaak wat flauw. De reclameboodschap ligt er vaak nét wat te dik bovenop. Gelukkig valt dat bij de XPLOR-game van de Marriott-hotelketen wel mee. Het is een best aardige game geworden, waarin je op reis gaat als wereldreiziger. Je tante Sophie, een avontuurlijke vrouw die graag over de wereld reist, wordt vermist. Jij probeert haar te vinden en komt langs allerlei plekken op de wereld.
Downloaden: XPLOR (gratis, universeel, iOS 6.0+)

jumbo-foodmarkt-icoonJumbo Foodmarkt – Een gloednieuwe app van supermarkt Jumbo. Om zich te positioneren als dé supermarkt waar je gaat winkelen als je van lekker eten houdt, heeft winkelketen Jumbo in Breda een winkel neergezet die zich exclusief richt op eten. Bakkers, slagers en chefkoks geven live demonstraties in de winkel. Om de consument wegwijs te maken in deze enorme winkel, heeft Jumbo de Foodmarkt-app uitgebracht.
Downloaden: Jumbo Foodmarkt (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

vintage-guide-amsterdam-icoonVintage Guides Amsterdam/Londen/Barcelona – Wie graag mooie tweedehands spulletjes koopt, zoals kleding, speelgoed en meubels, kan goed terecht bij de nieuwe Vintage Guides voor Amsterdam, Londen en Barcelona. Deze gidsen wijzen je de weg naar leuke winkeltjes die het ‘betere’ tweedehandsspul verkopen. Je vindt de adresjes snel op de kaart, voorzien van openingstijden. Van kringloopwinkels tot designboetieks.
Downloaden: Amsterdam Vintage Guide, Londen Vintage Guide en Barcelona Vintage Guide (gratis, iPhone, iOS 5.1)

rel8-icoonRel8 – Het leek een leuk idee: Rel8 analyseert je Facebook-vrienden en vertelt je vervolgens met welke personen je de meeste overeenkomsten hebt. Misschien ontdek je dat een vage kennis dezelfde films en muziek leuk vindt. Maar Rel8 laat bij de meeste vrienden geen profiel zien en na een paar acties moet je je vrienden gaan spammen om Rel8 nog langer te gebruiken. Daar houden wij niet van. Weg ermee.
Downloaden: Rel8 (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

ehighlighter-icooneHighlighter – Nog niet alle scholen en universiteiten zijn overgestapt op digitale studieboeken. Zit jij nog op een opleidingsinstituut waar gedrukte studieboeken de norm zijn, dan heb je vast iets aan eHighlighter. Daarmee kun je foto’s maken van studieboeken en belangrijke artikelen, die je vervolgens met een gele markeerstift kunt bewerken, zonder dat je je boek onverkoopbaar maakt. Het schone studieboek verkoop je later weer.
Downloaden: eHighlighter (tijdelijk €1,79, normaal €4,49, iPhone, iOS 6.1+)

emojify-icoonEmojify – Met Emojify kun je weer eens wat anders doen dan het loslaten van kleurenfilters op foto’s. In plaats daarvan ga je in Emojify foto’s omzetten naar een veld vol emoji’s. Je moet het zien om te begrijpen wat we bedoelen. Zo bestaat een rood kapsel in een foto bijvoorbeeld uit alleen maar rode emoticons. Het resultaat kun je vervolgens exporteren, zodat je de emoticons op ware grootte terugziet. Apart en origineel.
Downloaden: Emojify (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

apple-museum-nederland-icoonApple Museum Nederland – Het Apple Museum Nederland had ons nog maar net getipt over deze app, of er verscheen al een update. Die is in iOS 7-stijl, maar maakt de app moeilijker leesbaar. Inhoudelijk is de app wel verbeterd, met meer informatie over de collectie. Reacties van onze lezers over dit kleine Apple-museum in Orvelte waren enthousiast, dus reis zeker een keer af naar Drenthe!
Downloaden: Apple Museum Nederland (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

phlo-icoonPhlo – Een gloednieuwe app die in meerdere zoekmachines tegelijk doorzoeken. Kun je het in Google niet vinden, dan biedt Phlo misschien het antwoord. Je ziet meteen de resultaten van jouw zoekopdracht op websites als Wikipedia en eBay en je kunt makkelijk tussen de resultaten van die websites springen. Phlo bevat meer dan 30 populaire zoeksites, maar je kunt ook zelf ook sites toevoegen.
Downloaden: Phlo (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

het-menselijk-lichaam-icoonHet Menselijk Lichaam – Misschien wel de mooiste app van deze week. Het Menselijk Lichaam voor iPhone en iPad is een mooie educatieve app waarin alles wordt uitgelegd over de werking van het mensenlichaam. In plaats van afbeeldingen en saaie verhaaltjes maakt de app optimaal gebruik van de mogelijkheden van het touchscreen. Elk onderdeel in de app is interactief en laat animaties zien van longen, huid en hart.
Downloaden: Het Menselijk Lichaam (€2,69, iPhone 4, iPad 2, iPod touch 4+, iOS 5.0+)

readquick-icoonReadQuick – Snellezen kan je veel tijd besparen. Met ReadQuick leer je snellezen in een app, die voorheen alleen op de iPad verkrijgbaar was. Nu is er ook een iPhone-versie. Je stelt zelf in hoe snel de woorden ververst worden. Met de app moet je je leessnelheid kunnen verbeteren en krijg je inzicht in hoeveel tijd nieuwsconsumptie in beslag neemt. Artikelen haal je binnen via Pocket of Instapaper.
Downloaden: ReadQuick (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

rove-icoonRove – Waar was ik ook alweer dit weekend? Wanneer je zo dronken bent geweest, dat je het niet meer kunt herinneren, wordt het tijd om Rove te installeren. Ook handig tijdens de vakantie, zodat je later de afgelegde route en de plaatsen die je hebt bezocht nog eens op de kaart kunt bekijken. Of gebruik het tijdens een boswandeling, om een mooi overzicht te krijgen van de plekken waar je bent geweest.
Downloaden: Rove (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

appie-icoonAppie – Bij Albert Heijn kun je voortaan de bestelhistorie terugzien. De iPhone-app toont op datum de boodschappen die je eerder via de Albert-bezorgdienst hebt besteld. Zo kun je met één klik alle boodschappen van november vorig jaar nog eens in je winkelmandje gooien. De optie is te vinden op het nieuwe startscherm dat met versie 3.4 van de Appie-app werd ingevoerd. Ook leuk om gewoon terug te kijken.
Downloaden: Appie (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

wappzapp-icoonWappZappNetflix komt eraan, maar daar laat WappZapp zich niet door uit het veld slaan. De Nederlandse aanbieder van de bekende video-app heeft snel wat betaalde films en tv-serie toegevoegd. Ze denken zich te onderscheiden met veel gratis content van YouTube en Uitzending Gemist, selecties door een redactie en nu ook films van goede kwaliteit. Daar moet je dan wel voor betalen.
Downloaden: WappZapp (gratis, universeel, iOS 5.0+)

asphalt-8-icoonAsphalt 8: Airborne – Aanrader voor liefhebbers van racegames. Gameloft lijkt zich goed bewust van hoe Asphalt 8: Airborne zich kan onderscheiden van concurrent Real Racing 3. Want hoewel de game een asynchrone multiplayermodus heeft, bevat de game ook nog steeds een traditonele multiplayeroptie. Dit nieuwe deel in de racegamereeks biedt 47 auto’s, waarvan het merendeel niet in eerdere Asphalt-games zat.
Downloaden: Asphalt 8: Airborne (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

real-racing-3-icoonReal Racing 3 – Electronic Arts lijkt te reageren op de komst van Gameloft’s Asphalt 8: Airborne. Ze gooien nog snel een update van Real Racing 3 eruit met een mooie collectie muscle cars. Een nieuwe cloudopslag-knop in het instellingenmenu van Real Racing 3 maakt het makkelijker om savegames te synchroniseren tussen meerdere iPhone, iPads en iPods.
Downloaden: Real Racing 3 (gratis, in-app aankopen, iOS 4.3+)

the-impossible-line-icoonThe Impossible Line – The Impossible Line kreeg de afgelopen week flink wat publiciteit. The Impossible Line is op een iOS-versie van een soort kermisattractie. Aan het begin van ieder level krijg je heel kort iets te zien, waarvan je zoveel mogelijk moet proberen te herinneren. Je tekent daarna een lijn van punt A naar punt B tekent zonder ooit een muur aan te raken. The Impossible Line kwam langs in de rubriek Game-update.
Downloaden: The Impossible Line (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

ov-delay-icoonOV Delay – Wel raar: een Engelse naam voor een Nederlandse OV-app. Maar dat mag de pret niet drukken. OV Delay heeft een update gekregen en toont nu nog meer informatie over vertragingen van bus, trein of metro. De app toont met rode letters waarom een lijn is uitgevallen en je krijgt een waarschuwingsbericht als er op het spoor in de buurt een sein- of wisselstoring is. Voor OV-reizigers die álle details willen weten.
Downloaden: OV Delay (gratis, in-app aankoop, iPhone, iOS 6.0+)

sky-gamblers-icoonSky Gamblers – Sky Gamblers: Storm Raiders is Apple’s Gratis app van de Week. Het is één van de fraaier ogende vliegtuiggames in de App Store. Je kruipt in de cockpit van een oud gevechtsvliegtuig, waarmee je zoveel mogelijk tegenstanders uit de lucht moet knallen om je missie te voltooien. Verwacht geen zeer correcte simulator. Dit is in eerste instantie een schietgalerij waarbij actie en sensatie voorop staan.
Downloaden: Sky Gamblers: Storm Raiders (gratis, normaal €4,49, universeel, iOS 5.0+)

feuten-icoonFeuten – De Feuten-app speelt in op de tv-serie over een studentenvereniging, die op 26 augustus weer van start gaat. Je volgt de belevenissen van eerstejaars Jeroen en Renée maar je kunt ook zelf een ontgroening ondergaan om een extra functie in de app te verdienen: vooruitkijken. Zodra de tv-uitzending is afgelopen kun je alvast de volgende uitzending bekijken in de app.
Downloaden: Feuten (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

whitespace-icoonWhitespace – Whitespace is een teksteditor met Markdown-ondersteuning waarmee je ook snelle lijstjes en notities kunt maken. Whitespace kiest voor een strak uiterlijk, maar dat geldt alleen als je de reclamebanners voor €1,79 afkoopt via een in-app aankoop. Voor de rest is het een rustige app, met veel knoppen en opties om lekker te kunnen schrijven. Markdown is een opmaaktaal van John Gruber die makkelijker te leren is dan HTML.
Downloaden: Whitespace (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.