iKids week 34: Sara’s Cooking Class, Sago Mini Pet Cafe en Dr. Panda’s Vliegveld

In de rubriek iKids deze week aandacht voor de games Sara’s Cooking Class: Op Vakantie, Sago Mini Pet Cafe en Dr. Panda's Vliegveld.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Sago Mini Pet CafeVeel succesvolle kinderapps zijn gebaseerd op films, tv-series en bekende personages, zoals Verschrikkelijke Ikke en SpongeBob. Toch is dat niet het enige dat populair is bij kinderen. Onder jonge kinderen ontstaan nieuwe merken zoals Dr. Panda en Toca Boca. Ook de Canadese ontwikkelaar Sago Sago bouwt aan een steeds grotere fanbase. We zagen eerder al Sago Mini Bug Builder en Sago Mini Forest Flyer. Deze keer bespreken we hun nieuwste titel Sago Mini Pet Cafe. Gelijkenissen tussen beide bedrijven zijn overigens geen toeval: zowel Sago Sago als Toca Boca zijn onderdeel van de Zweedse Bonnier Group.

Sara’s Cooking Class: Vakantie

Sara is een bekend personage van Girls Go Games, een merk van de van oorsprong Nederlandse speluitgever Spil Games. Met hun ervaring in de markt voor spelletjes op internet richten ze hun pijlen tegenwoordig steeds meer op apps. Sara’s Cooking Class: Op Vakantie is een soort vervolg op de eerste Sara-game in de App Store, met de aantekening dat de nieuwste game gratis is te downloaden. Het spel kan natuurlijk door iedereen gespeeld worden, maar de online versie wordt vooral gespeeld door jonge meisjes. Volgens Spil Games zijn er al zo’n 900.000.000 speelsessies geweest.

Sara's Cooking Class: Op Vakantie

In gezelschap van Sara kun je je wagen aan recepten uit Venetië, Pisa, Chichen Itza en Mexico-stad. Als je het spel opstart kun je alleen aan de slag met drie recepten uit Venetië; de rest moet je vrijspelen of aanschaffen met een in-app aankoop. Ga bijvoorbeeld voor de spaghetti bolognese en duik de keuken in om het gerecht te maken. Het spel is netjes in het Nederlands vertaald, maar meestal maakt het je met tekeningen en animaties al zonder uitleg duidelijk wat je moet doen. Pak een wortel en een ui de koelkast en hak ze in mooie stukjes voor de pastasaus. Je krijgt extra punten als je netjes snijdt. Roer je snel in de pan en stop je de kookwekker precies op tijd, dan klimt je totaal nog verder omhoog.

Het mag dan als een simpel spelletje klinken, maar de sterke uitwerking is natuurlijk de sleutel tot het succes van Sara’s keukenavonturen. In Sara’s Cooking Class: Op Vakantie open je kastdeurtjes, pak je lepels, vergieten en kruiden, bereid je sauzen voor, kruid je het eten en serveer je het ook nog eens. Als het gerecht helemaal klaar is kun je het bord zelfs versieren met allerlei stukjes fruit, bijgerechten en zelfs snoep en versieringen als vlaggetjes en een hoedje. Deze extraatjes kun je kopen met de punten die je tijdens het koken verdient. Sara’s Cooking Class: Op Vakantie is een leuke app voor jonge kinderen, die hierdoor ook meer inzicht krijgen in wat vader en moeder nou eigenlijk uitspoken in de keuken.

Downloaden: Sara’s Cooking Class: Op vakantie (gratis, universeel, iOS 4.0+)

Sago Mini Pet Cafe

Sago Mini Pet CafeIn Sago Mini Pet Cafe ga je op bezoek in een koffietentje waar je wordt verwelkomd door een poes, een vogel een en hond. Je voert hier kleine opdrachten uit, zoals appels en stukken taart op een dienblad plaatsen en ze dan aan het juiste huisdier voeren. Het hondje eet de bruine taartjes, de poes eet de oranje stukken en het vogeltje smikkelt van de roze punten. De puzzeltjes zijn echt voor kleine kinderen bedoeld en zijn gericht op vormen en kleuren herkennen. De stijl van de ontwikkelaar is duidelijk te herkennen: simpele tekeningen met weinig detail maar veel karakter. De geluidseffecten dragen overigens goed bij aan de karakteristieke sfeer van de Sago-spellen, dus het geluid uitzetten is in dit geval zonde. Sago Mini Pet Cafe is wel iets minder verrassend en avontuurlijk dan Sago Mini Bug Builder en Sago Mini Forest Flyer. Het spel kent maar een paar opdrachten, al zullen jonge spelers hier gerust een tijdje mee zoet zijn.

Downloaden: Sago Mini Pet Cafe (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Dr. Panda’s Vliegveld

Dr Panda's VliegveldDr. Panda zijn we al eerder tegengekomen in de rubriek iKids. Eigenlijk kun je er bij deze vrolijke beer wel van uitgaan dat hij weer met een leuk spel komt aanzetten. Deze keer beleven kinderen allerlei stappen van het op vakantie gaan. In het bijzonder gaat het om alle dingen die erbij komen kijken als je op een vliegtuig stapt. Denk aan de bagage in het vliegtuig laden of de paspoorten stempelen. Het knappe van de Dr. Panda-apps is dat ze erg intuïtief zijn: je weet meteen wat je moet doen. En de dierenvrienden van Panda zijn weer ontzettend leuk getekend. Het spel kent geen in-app aankopen of advertenties van andere bedrijven.

Downloaden: Dr. Panda’s Vliegveld (€1,79, universeel, iOS 4.0+)

Ook leuk:

Twee nieuwe boekjes in de Duh-serie. Duh Paarden en Duh Ruimte zijn speciaal gemaakt voor de iPad en zitten vol interactieve elementen, bewegend beeld en deze keer zelfs 3D.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:59
Categorieën Apps, Uncategorized
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.