iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: MyFlavors, Tijdvak IV, Polar Team en meer

In App Gemist voor iPad deze week: MyFlavors, Tijdvak IV, Draw Something 2, Polar Team, Kikker, Solar Flux HD, Procreate en iPhotographer Magazine voor iPad.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

solar-fluxElke week komen er een hoop nieuwe apps voorbij op iPadclub. Op zaterdag zetten we de hoogtepunten nog eens op een rij. Met deze week: een app om recepten te bewaren, een geschiedenisapp, een fotografiemagazine, een kinderapp met Kikker, een app waarmee je lekker kunt gaan schilderen op de iPad en een teamdashboard voor sporttrainers. Ook hebben we twee spelletjes: Draw Something 2 en Solar Flux HD. Tegenwoordig zijn steeds meer apps en spelletjes universeel, dus kijk vooral ook even in de App Gemist op iPhoneclub om te zien of daar nog leuke apps tussen zitten, zoals de fantastische app Het Menselijk Lichaam!

myflavorsMyFlavors – Een app om recepten van internetsites te halen en offline op te slaan in een app. MyFlavors is een interessante app voor smulpapen en mensen die van koken houden, maar heeft wel een nadeel: om recepten op te slaan van internet moet je smulmunten kopen en die kosten €4,49 per 50 stuks. Gelukkig is MyFlavors wel Nederlandstalig en makkelijk in gebruik. Het imitatieleer met stiksels kan wat kneuterig overkomen.
Downloaden: MyFlavors Bijdehand Kookboek (gratis, met in-app aankoop, iPad, iOS 5.0+)

tijdvak4-icoonTijdvak IV – Tijdvak IV is het vierde deel uit een serie apps, gericht op verschillende tijdvakken uit de geschiedenis. De apps zijn bedoeld voor het onderwijs. Tijdvak IV behandelt de late middeleeuwen, grofweg de periode 1300-1400 en bespreekt de opkomst van steden, staten en de handel. Je kunt deze app tot 1 september gratis downloaden, om kennis te maken met de serie. Eerste indruk? Het ziet er wat druk uit.
Downloaden: Tijdvak IV (tijdelijk gratis, iPad, iOS 6.1+)

draw-something-2-ipadDrawSomething 2 – Het idee is simpel: jij tekent een octopus of een ander dier, plant of ander object en een vriend raadt wat het moet voorstellen. Vervolgens tekent de vriend weer iets en moet jij raden. Zo moet je om beurten raden wat de ander heeft getekend. De tekengame Draw Something werd op de iPhone korte tijd populair, daarna verscheen versie 2 met meer tekentools. Die uitgebreidere versie is nu ook geoptimaliseerd voor de iPad.
Downloaden: Draw Something 2 (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

polar-team-icoonPolar Team – Polar kennen we van de sporthorloges en de hartslagmeters. Nu heeft de fabrikant van sportaccessoires een iPad-app uitgebracht waarmee trainers en coaches de conditie van teamsporters in de gaten kunnen houden. Op een dashboard ziet de coach hoe het zit met hartslag, percentage van maximale belasting en meer. Groen is goed, rood is gevarenzone en blauw of grijs is aan de lage kant.
Downloaden: Polar Team (gratis, iPad, iOS 6.0+)

solar-flux-hd-icoonSolar Flux HD – Solar Flux is een indrukwekkende game van Firebrand Games. De game speelt zich af in de ruimte en is superrealistisch, zoals op de afbeeldingen bij het artikel te zien is. Solar Flux is een physics-gebaseerde puzzelgame. Je zit in een spaceshuttle, die plasma moet verzamelen om dit vervolgens terug te schieten richting de zon. Daarmee voorkom je dat de zon uitdooft en het leven in het sterrenstelsel verdwijnt.
Downloaden: Solar Flux HD (€3,59, iPad, iOS 5.1+)

procreate-ipad-icoonProcreate – Procreate is een app waarmee je mooie tekeningen en schilderijen kunt maken. In de update van de app, die afgelopen week verscheen, kun je een video-opname maken van je schilderij. Zo kun je later aan anderen laten zien hoe jouw Bob Ross-achtige kunstwerk tot stand is gekomen. De video exporteer je naar de camerarol, Dropbox, iTunes of je mailbox zodat het geheugen van je iPad niet volraakt.
Downloaden: Procreate (€4,49, iPad, iOS 6.0+)

iphotographer-magazine-icooniPhotographer Magazine – Een nieuw magazine op de iPad, gericht op fotografen. Van amateurfotograaf tot professionele gebruiker: dit nieuwe tijdschrift probeert iedereen aan te spreken. Er zitten fotocollecties in, zodat je kunt zien wat de professionals zoal met hun iPhone-camera doen. Ook zijn er workshops, tips en andere leuke onderwerpen voor mensen die in fotografie geïnteresseerd zijn.
Downloaden: iPhotographer Magazine (gratis, in-app aankoop bij aanschaf nummer/abonnement, iPad, iOS 5.1+)

kikker-icoonKikker – De beroemdste kikker van Nederland (nee, niet Kermit, we hebben het over Nederland) heeft nu z’n eigen iPad-app. Kikker is een bekende figuur in de kinderliteratuur. Geestelijk vader Max Velthuijs maakte vanaf 1962 talloze kinderboeken en kreeg meerdere Gouden en Zilveren Penselen en Griffels voor zijn werk. Nu is er een app van Kikker met kleurplaten, spelletjes en een website.
Downloaden: Kikker (€2,99, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.