Reacties voor: iOS is te gesloten voor antivirusmakers, maar hoe erg is dat?

Een antivirusmaker klaagt dat Apple een malware-probleem krijgt, omdat iOS te gesloten is voor antivirussoftware. Maar wie heeft het probleem?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Dat zou ik ook beweren, als ik antivirusbedrijf zou hebben! €€

  2. Als Kasperspy zo graag een antivirus app wil maken , dan kunnen ze toch bij Jay Freeman van Cydia aankloppen… Vele Android gebruikers klagen altijd over dat iOS zo gesloten is, maar ik ben er blij mee! Hoef geen apps van een of andere vage blackmarkets!

  3. Android en Windows zijn de antivirus van Apple

  4. Het moet voor Kaspersky een nachtmerrie zijn: Het ideale systeem waarop malware en virussen geen kans maken. Ios zit hier heel dichtbij dus dat frustreert.

  5. Tja, ze willen gewoon knaken verdienen en dat kan niet en hoeft niet bij ios. Jammer joh dat Apple zo een goed systeem heeft gemaakt. En als gebruiker: BEDANKT APPLE.

  6. Zou niet de eeste keer zijn dst AntiVirus makers zelf een threat op touw zetten
    (niet zozeer een insinuatie alseel droge constatering)

  7. Op het moment dat antivirus software rechten krijgt in iOS om andere apps en de bestanden te controleren, kunnen lieden met minder goede bedoelingen waarschijnlijk ook sneller allerlei besmettingen voor elkaar krijgen. Het is daarom juist heel goed dat Apple de apps geen toegang geeft tot (bestanden) van andere apps, installatie beperkt tot de eigen appstore, apps strict controleert en slimmere manieren bedenkt in iOS 8 om apps toch steeds beter met elkaar samen te laten werken zonder de nadelen van het veel opener Windows en Android, die daardoor veel gemakkelijker besmet worden door malware. Het cybercrime rapport van onze overheid geeft in de laatste 5 kwartalen aan 1000 nieuwe bedreigingen bij Android tegenover 1 bij iOS. Waarom krijgt dit zo weinig aandacht? Vinden we veiligheid niet belangrijk?

    Mobiel bankieren en Internetbankieren op iPhone of iPad is mede hierdoor (in tegenstelling tot wat velen denken) juist veiliger dan internetbankieren op de veel opener Android of Windows omgevingen omdat gebruikers daar allerlei acties moeten uitvoeren om het veilig te houden en dat vaak achterwege laten of niet weten hoe ze dat moeten doen.

  8. IOS moet meer open zodat er virussen op kunnen komen bedoelt de beste man.

    Nee hoor wil je meer openheid en kan op virussen dan is een JB een prima optie. Maar laat de rest maar lekker dicht.

  9. Vooral niet erg, het houdt ze wakker! Ze proberen juist een opening te creëren om er zelf beter van te worden.
    Ik hoop dat ios en os gesloten blijven voor zover dit mogelijk is.

  10. Maar als ios zo dicht is waarom zou er dan een antivirus programma nodig zijn

  11. Ja mijnheer anti virus. U loopt enkele miljoenen mis niet????
    Dit is een van de voornaamste redenen waarom ik voor APPLE ga.
    Grtjs. Maurice

  12. Ja, lijkt me logish dat ze dat willen. Ze zullen wel denken: de hipsters met een iPhone betalen wel 70 euro voor antivirus op een iPhone.

  13. Als ik iets nooit vertrouw is het wel het gewauwel van anti-virusbedrijven. Ze verdienen aan bangmakerij. En in geval van Androids en Windhoos vaak terecht, maar ze kunnen het absoluut niet hebben dat Apple daar geen last van heeft. Na 21 jaar Mac-gebruik en iPhone vanaf de eerste dag heb ik nog nooit last gehad van een virus. En griep heb ik ook nooit meer 🙂

  14. Lekker gesloten hóúden. Werkt perfect. Virusscanboeren overbodig. Turfstekers zijn toch ook uit de tijd!?

  15. Een Mac is dan duurder in aanschaf, maar een jaarlijkse licentie van anti-virus software is niet nodig. Scheelt toch weer EUR 60 per jaar. En dat verdeeld over 5 jaar….reken maar uit wat duurder is. Een kloon of een Mac (waarbij je na 5 jaar ook nog eens EUR 250 krijgt voor je oude Mac).

  16. Lekker dicht laten en verder verbeteren zoals ze al die tijd al doen!!!!

  17. Antivirussoftware is zelf een hardnekkige virus/malware. Het vertraagd systeem zo erg, maakt niet uit wat voor specificaties je hebt (als je windhoos hebt). En de jaar licenties van antivirussoftware zijn ook niet mals.

    Heel goed Apple. Mooi gesloten laten: iOS en Mac OSX. Niet toegeven aan die antivirussoftwaremakers.

  18. Origineel geplaatst door Jasper
    Android en Windows zijn de antivirus van Apple

    Lol! 1

  19. Wat zou het mooi wezen een anti virus programma op je iPhone even starten u heeft 300 bedreigingen wil u verwijderen ja 2 seconden later weer starten u heeft 300 bedreigingen net als met Windows tof man

  20. Het is een heel goed teken juist dat deze bedrijven klagen, zo zie ik het.

  21. Eerst de virussen zelf creëren om erna geld uit te slaan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.