Plan V foto

Plan V laadt iPhone op met losse blokbatterij

Heb je een lege iPhone en geen speciale batterij bij de hand? Met de Plan V kun je een 9v-blokbatterij op je iPhone aansluiten om hem vol te trekken.

Plan V fotoIs je iPhone-accu leeg en ben je vergeten om een extra batterij op te laden? In dit soort noodsituaties wil Kickstarter-project Plan V een oplossing bieden. Dit opvouwbare kabeltje laat je een 9V-blokbatterij gebruiken om de iPhone op te laden – een batterij die je gewoon in bijvoorbeeld de supermarkt kunt kopen.

De Plan V is klein genoeg om aan je sleutelbos te hangen, waardoor het een ideaal noodmiddel is. Je hebt hem immers altijd bij de hand en kunt hem gebruiken als je eens onverwacht zonder stroom komt te zitten. De noodlader lijkt erg op de Oivo, een accessoire waar we in september over schreven die AA-batterijen voor je iPhone gebruikt.

De makers van de Plan V willen een iPhone-versie met Lightning uitbrengen, maar lopen hierbij tegen een complicatie aan: het accessoire moet door Apple worden gecertificeerd. Ze zijn in gesprek met Apple, maar durven niet aan de slag te gaan voordat het streefbedrag op Kickstarter is ingezameld. Een wat vreemd gegeven, omdat het geld hoe dan ook pas wordt afgeschreven als de minimale eis is ingezameld. Hoe dan ook: door 2 Australische dollars (ongeveer €1,37) te doneren, sta vooraan in de rij zodra de iPhone-versie wordt aangekondigd. Deze wordt hopelijk tegelijkertijd met het usb-model verkocht in februari 2015. De usb-versies kosten 20 Australische dollars (ongeveer €13,70).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2014, 14:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen accu, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.