Analist: ‘geen A5X-processor in de volgende iPhone’

Analist Linley Gwennap stelt dat de volgende iPhone niet de A5X-processor zal gebruiken, omdat deze speciaal voor de iPad 3 is ontworpen. De iPhone ondersteunt al retina en heeft geen A5X nodig.

RetinaOp woensdag 7 maart presenteerde Apple de nieuwe iPad. Deze bevat niet een A6-processor, zoals velen verwachtten, maar de A5X. Deze aangepaste versie van de A5-processor zal volgens analist Linley Gwennap waarschijnlijk niet in de volgende iPhone gebruikt worden. De chip zou speciaal voor de nieuwe iPad ontworpen zijn. Daarnaast zou de iPhone 5 een zuinigere chip vereisen.

Gwennap stelt dat de A5X-processor vooral het nieuwe retinascherm van de nieuwe iPad moet ondersteunen. Iets dat in de al retinascherm gebruikende iPhone niet nodig is:

Ik denk dat deze chip speciaal voor de iPad is. Er is geen technische reden om het scherm van de iPhone beter te maken.

Tot nu toe introduceerde Apple steeds nieuwe processors in de iPad, die vervolgens in de iPhone gebruikt werden. De iPad 1 en iPhone 4 hadden de A4-processor, terwijl je in de iPad 2 en iPhone 4S de A5-processor vindt. Gebruikt Apple niet de A5X-processor in de iPhone 5, dan zouden ze van deze trend wegstappen.

Het kan nog even duren totdat wij over de iPhone 5 horen. Vaak werd de iPhone in juni uit de doeken gedaan, maar afgelopen jaar werd de onthulling van de iPhone 4S uitgesteld tot oktober. Het is nog niet duidelijk wat er dit jaar gaat gebeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2012, 10:04
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen a5, ipad 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.