Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Apple gebruikt nieuwe compressiemethode voor 1080p-video’s

Apple gebruikt bij 1080p-video's een compressiemethode die ervoor zorgt dat ze slechts anderhalf keer zo groot zijn dan de 720p-versie. Deze methode wordt alleen door de nieuwe iPad, Apple TV en iPhone 4S ondersteund.

1080p Apple TVNu Apple een iPad met een retinascherm en een vernieuwde Apple TV aanbiedt, zijn ook veel films en series in de 1080p-resolutie te bekijken. Ars Technica ontdekte dat Apple voor deze 1080p-video’s een verbeterde compressiemethode gebruikt. Hierdoor zijn video’s slechts anderhalf keer zo groot, terwijl ze 2,25 keer zoveel pixels bevatten.


Big Bang vergelijkingVolgens Ars Technica is het verschil tussen 720p en 1080p in de iTunes Store vooral op bepaalde punten te zien. Kleine details in grotere shots zouden iets scherper in beeld gebracht worden.

Het verschil in bestandsgrootte zou te danken zijn aan de gebruikte compressiemethode. De nieuwe Apple TV’s H.264-compressie ondersteunt 1080p-video’s, met een ‘High’ of ‘Main Profile’ van 4.0. De iPhone 4S en de nieuwe iPad kunnen zelfs 4.1 ondersteunen. De A4 in de iPhone 4, de tweede generatie Apple TV en de A5 in de iPad 2 zouden slechts ‘Main Profile 3.1’ ondersteunen, waardoor films met slechts een resolutie van 720p verwerkt kunnen worden.

De 1080p-televisieseries en trailers zijn op een computer te bekijken door iTunes 10.6 te installeren. Je kunt vanuit het instellingenscherm aangeven dat je 1080p wil gebruiken in plaats van 720p. De nieuwe Apple TV en iPad zullen rond 16 maart op de markt verschijnen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.