Analist: ‘Apple gaat 40% van de smartphonemarkt veroveren’

Uit onderzoek van Generator Research blijkt dat Apple wel eens Nokia van de nummer 1-positie in smartphones zou kunnen verslaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

marktaandeelUit onderzoek van Generator Research blijkt dat Apple wel eens Nokia van de toppositie in smartphonemarkt zou kunnen verslaan. Volgens de onderzoekers schuilt het succes in de verticale oplossing die Apple in handen heeft: zowel iPhone, besturingssysteem als App Store zijn in handen van hetzelfde bedrijf. “Apple heeft het beste platform en de beste roadmap voor de toekomst”, aldus Andrew Sheehy, onderzoeker bij Generator Research.

De onderzoekers denken dat alle seinen op groen staan: de cash-reserves van Apple zijn meer dan $25 miljard, de brutomarge is 33% en het dat de iPhone staat op het punt om z’n grootste groeifase door te maken. Daardoor heeft Apple de mogelijkheden om te investeren in mobiel, net op een moment dat de rest van de mobiele industrie pas op de plaats moet maken. Nokia’ aandeel in de smartphonemarkt zou door deze maatregelen wel eens flink terug kunnen vallen: van 40% vandaag naar 20% in 2013.

Met de Apple iPhone gaat het alleen maar beter: in kalenderjaar 2013 zouden er volgens de analisten wel eens 77 miljoen iPhones verkocht kunnen worden. Er zijn rond die tijd meerdere modellen verkrijgbaar, elk gericht op een ander marktsegment.

Via: Cellular-News

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2009, 15:54
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, markt, nokia, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.