Analist: ‘iPhone nano komt eraan, alleen niet in de VS’

Volgens nieuwe geruchten gaat Apple toch een iPhone nano uitbrengen. De productieorders zullen in maart geplaatst worden en het toestel komt dan rond juni - maar voornamelijk in China.

iphone-nanoMacworld Expo is voorbij en daarmee is het gerucht over een iPhone nano ook definitief onwaar gebleken… of toch niet? Electronista schrijft namelijk, dat er wel degelijk een iPhone nano aankomt – maar dit toestel zal niet in de VS verkocht worden. Ze ontlenen deze informatie aan analist Brian Marshal van AmTech. Volgens de analist staat de iPhone nano nog steeds op de planning voor begin 2009.

AT&T is nog steeds niet bezig met het testen van de hardware. In het beste geval zou de iPhone nano in China gelanceerd kunnen worden. De analist herinnert eraan dat de situatie in dit land onder druk staat: ondanks eindeloze gesprekken is er nog steeds geen deal met een operator gesloten, bijvoorbeeld bij China Mobile. Maar sluitend bewijs heeft Marshal nog niet: hij is nog bezig om meer details te verzamelen.

Klinkt geloofwaardig? Het zou een nieuwe stap voor Apple zijn om een product als eerste buiten de VS aan te bieden. En het lanceermoment komt ook niet overeen met de productscyclus waar Phil Schiller het een paar dagen geleden over had. Een argument waarom de iPhone nano toch in China gelanceerd kan worden, is dat het toestel speciaal moet worden aangepast voor de in China ontwikkelde TD-SCDMA-technologie voor 3G-toestellen.

Digitimes lijkt er al vanuit te gaan dat de iPhone nano er gewoon komt. Zij schrijven dat de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) en United Microelectronics Corporation (UMC) waarschijnlijk de chips voor de goedkope iPhone nano gaan produceren. Die informatie is afkomstig van de Chineestalige Economic Daily News (EDN). De productieorders voor de chips zullen waarschijnlijk in maart worden geplaatst zodat de iPhone nano op z’n vroegst in juni gereed is. Als dat zo is, past het hele verhaal weer wel in Apple’s productschema. Het blijft koffiedik kijken…

Via: Electronista

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2009, 9:00
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp nano

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.