Mono-project zorgt voor 40 ‘verboden’ .Net-applicaties in de App Store

Volgens de regels van Apple is het niet toegestaan om .Net-applicaties in de App Store uit te brengen, omdat die net als Java een aparte runtime-omgeving vereisen. Toch zijn er inmiddels al 40 .Net-applicaties voor de iPhone verkrijgbaar, dankzij de inspanningen van het Mono-project. Mono is een ontwikkelplatform, dat gebaseerd is op een ontwikkeltaal die […]

iphone_monoVolgens de regels van Apple is het niet toegestaan om .Net-applicaties in de App Store uit te brengen, omdat die net als Java een aparte runtime-omgeving vereisen. Toch zijn er inmiddels al 40 .Net-applicaties voor de iPhone verkrijgbaar, dankzij de inspanningen van het Mono-project. Mono is een ontwikkelplatform, dat gebaseerd is op een ontwikkeltaal die van .Net is afgeleid. De makers van Mono hebben een ‘ahead-of-time’ compiler gebouwd die de broncode meteen omzet naar een native binary. Daardoor is de aparte runtime niet meer nodig.

De applicaties die met het Mono-project zijn gemaakt zijn games. Het Mono-project wordt beheerd door ontwikkelaars die een open source-implementatie van de .Net-specificaties hebben gemaakt. Toen we in april 2008 over project Mono schreven was net de eerste toepassing gemaakt: “Hello Mono”.

Meer info: Project Mono
Via: Computable

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2009, 15:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.