macbook-pro-retina-15-inch

Apple krijgt patent voor AMOLED-schermen in iPhones, iPads en Macs

Krijgt je iPhone, iPad of Mac binnenkort een AMOLED-scherm? Apple heeft er nu alvast het juiste patent voor in handen.

macbook-pro-retina-15-inchHet Amerikaanse patentbureau heeft vandaag weer een verzameling aan Apple-patenten openbaar gemaakt, waaronder een patent voor AMOLED-schermen. Apple beschrijft in het patent uitgebreid hoe een AMOLED-display kan worden verwerkt in een telefoon zoals de iPhone, of een computer zoals de Mac. Een interessante ontwikkeling: de Apple Watch is nu nog het enige Apple-product met een AMOLED-scherm.

Een AMOLED-scherm kan aardig wat voordelen met zich meebrengen: de schermtechnologie wordt geroemd om een lager energieverbruik, snellere schermverversing en diepere kleuren. AMOLED vereist geen backlight, omdat de verlichting in de pixels zelf verwerkt zit. Zwarte vlakken op het scherm gebruiken haast geen stroom, waardoor je apparaat nog zuiniger kan zijn. Dit is ook één van de redenen waarom de Apple Watch-interface grotendeels bestaat uit zwarte achtergronden.

Het nieuwe patent is vrij technisch in aard. Apple beschrijft hoe er gebruik kan worden gemaakt van een AMOLED-scherm in apparaten en wanneer dit van pas zal komen. Volgens Apple is de technologie ideaal voor bijvoorbeeld televisies, computers, telefoons en tablets. Daarmee beslaat het patent in elk geval de iPhone, iPad en Macs.

Apple heeft het patent in handen om AMOLED in iDevices en Macs te gebruiken, maar de vraag is wanneer dit zal gebeuren. Het patent werd origineel door Apple aangevraagd in september 2012, maar deze is vandaag pas openbaar gemaakt. Sindsdien hebben we alleen maar AMOLED gezien in de Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2015, 17:37
Categorie Apple
Onderwerp patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.