Reacties voor: Amerikaanse politie gaat iPhone gebruiken om verdachten te scannen

Het Amerikaanse MORIS-systeem gaat politie-agenten helpen om verdachten te identificeren met hun smartphone. Een speciale camera helpt met het inscannen van de persoon zijn oog of maakt een foto van een gezicht om deze door gezichtsherkenningssoftware te halen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 9 reacties

  1. Cool

    En
    9mm is uit

  2. Ik zal je MORIS leren! 

  3. En onze politie gaat BB aanschaffen. Lopen we weer achter.

  4. Ik zie hier toch hele goede mogelijkheden om de politie meer op straat te kunnen houden. Waarschijnlijk is de aanschaf van grote tafelcomputers bij de politie nu al overbodig.

  5. Tja daar douwen ze het politieapperaat niet overjarige Blackberry’s door hun strot met een systeem wat binnen een paar jaar niet meer ondersteund word.Daar gaan ze gewoon gelijk voor het beste en voor kwaliteit en dan mag het best wat kosten..Ben absoluut niet Pro-Amerika maar dat doen ze gewoon goed.Daar kunnen ze hier in vele gevallen nog een puntje aan zuigen..Ben benieuwd wanneer hier die oogkleppen een keer afvallen.?

  6. Nou snap ik waarom ze daar zo’n last hebben van staatsschuld..

  7. Amerikanen maken zich zorgen over het effect dat dit zal hebben op hun recht op privacy.

    Als je niets verkeerds doe word je niet gescand en is er niets aan de hand toch?

  8. @@rno ben je gisteren geboren? 😉

  9. Origineel geplaatst door @rno: Amerikanen maken zich zorgen over het effect dat dit zal hebben op hun recht op privacy.

    Als je niets verkeerds doe word je niet gescand en is er niets aan de hand toch?

    Zonder dat apparaat moesten ze mee naar het bureau voor dezelfde procedure. Qua privacy lijkt me dit geen verschil alleen besparen zowel de burger als de agent tijd. Win-win situatie als je niet naar de kostenpost kijkt..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.