Amazon Prime Video

Amazon Prime Video-app nu op Apple TV, ook in Nederland en België

Amazon Prime Video is op de Apple TV verschenen, een halfjaar na de aankondiging. Kijk naar tv-shows en films van Amazon via je Apple TV.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Amazon Prime Video

De Amazon Prime Video-app is vanaf vandaag op de Apple TV te gebruiken, zowel op de derde generatie als op de nieuwere modellen. Het is alweer een halfjaar geleden dat Apple de app aankondigde tijdens de WWDC-keynote. Het is een belangrijke gebeurtenis, omdat Amazon op meerdere vlakken een geduchte concurrent van Apple is geworden. Ook is het interessant voor Nederlanders, omdat de on demand-videodienst ook in Nederland en België af te sluiten is.

Amazon Prime Video op Apple TV

De Amazon Prime Video-app is te installeren op de Apple TV 4 en nieuwer. Ook de tegenhanger op iOS heeft wat nieuwe functies gekregen. Zo zijn er aanpassingen gedaan voor het iPhone X-scherm en werkt de app met universeel zoeken via Spotlight. Via de standaard zoekfuncties van iOS kun je naar films en series zoeken. Ook kun je video’s opslaan om offline te bekijken. De dienst kost het eerste halfjaar €3 per maand, daarna €6 per maand.

Amazon Prime Video op Apple TV

Maar het grote nieuws is dat de app nu beschikbaar is op de Apple TV. Op de derde generatie Apple TV is de app verschenen als nieuw kanaal. Tip: is het nieuwe kanaal niet zichtbaar? Dan kan het helpen om je Apple TV even te herstarten. Op de vierde generatie Apple TV en nieuwer moet je de app handmatig installeren via de App Store.

Voorafgaand aan de introductie gingen er meerdere geruchten wanneer de app naar de Apple TV zou komen. Er werd bijvoorbeeld gesproken over een lancering in september, gelijktijdig met de iPhone X. Andere geruchten spraken over oktober.

Amazon’s videodienst was al te gebruiken op de PlayStation 4 en Amazon’s eigen Fire TV. Met de app kunnen Prime-abonnees inloggen op hun account om tv-series en films te bekijken. Je kunt materiaal toevoegen aan je kijklijst, die je kunt synchroniseren tussen meerdere apparaten. Met Amazon’s X-Ray-functie kun je kijken welke acteurs en crewleden aan een film hebben meegewerkt.

Update 19:00 uur: Een minpuntje is dat de audio in de app met 2.1 stereogeluid wordt afgespeeld, ook als je een 5.1-set hebt aangesloten. De app speelt overigens wel gewoon 4K HDR video af, maar de geluidskwaliteit is dus iets minder.

Prime Video op tvOSAmazon Prime Video ging een jaar geleden van start in Nederland en is vooral een concurrent voor Netflix. Maar Apple heeft zelf ook plannen om in eigen tv-shows, documentaires en films te investeren, wat mogelijk gaat leiden tot een eigen concurrent van Netflix.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2017, 13:37
Categorie Apps
Onderwerp amazon
Device Apple TV

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.