Foto's-app in iMessage.

AirMessage laat je iMessage op Android gebruiken

Voor wie nú nog een groene bubbel heeft…
Met AirMessage kun je iMessage gebruiken op een Android-telefoon. Met een eigen server op de Mac kun je veilig iMessage-berichten sturen en ontvangen.

AirMessage is een slimme oplossing om iMessage op Android te kunnen gebruiken, hoewel het niet voor iedereen zal werken. Zo moeten gebruikers wel beschikken over een Mac. Sinds de komst van iMessage in 2011 is het een exclusieve dienst geweest die je alleen als Apple-gebruiker kunt benutten. Voor veel mensen is dit ook een belangrijke reden om een iPhone te blijven gebruiken. Door zelf steeds meer functies in iMessage te stoppen, zoals Animoji, probeert Apple bovendien een alternatief te bieden voor WhatsApp.


Er zijn eigenlijk geen technische redenen waarom Apple iMessage voor Android tegenhoudt. Toch zijn er nooit aanwijzingen geweest dat Apple eraan zou werken. Wil je het toch gebruiken, dan zorgt de gratis dienst AirMessage ervoor dat je als Android-gebruiker niet helemaal uitgesloten wordt van het feest.

AirMessage: jouw Mac is de server

De gratis app AirMessage kan een eigen server op je Mac opstarten. Dankzij van port forwarding op je router kan een smartphone met Android 6.0 Marshmallow of nieuwer vervolgens overal ter wereld verbinding maken met je Mac. Het is daarom wel van belang dat je Mac te allen tijde aan staat als je AirMessage wil gebruiken.

Na nog wat andere technische instellingen die je moet wijzigen kun je iMessage gebruiken met Android. Apple heeft privacy hoog in het vaandel, maar met andere diensten loop je soms sneller het risico om bijvoorbeeld gehackt te worden. AirMessage maakt geen gebruik van externe diensten om jouw berichten te verwerken, omdat alles via je eigen thuisnetwerk gaat. Je berichten zijn net zo veilig als op een iPhone, beloven de makers.

AirMessage op Android

In theorie zou je ook een zogenaamde Hackintosh kunnen bouwen. Je gebruikt dan macOS op een pc, waarop je ook de server zou kunnen draaien. Een Hackintosh is echter niet heel betrouwbaar vanwege de vele restricties en beveiligingen die Apple in macOS heeft gestopt.

AirMessage downloaden en installeren

AirMessage is volledig gratis en wordt in de toekomst ook bijgewerkt met ondersteuning voor nieuwe iMessage-functionaliteiten. AirMessage voor de Mac is te downloaden op de website van de ontwikkelaar. Daar vind je ook een makkelijk te begrijpen video over alles wat je moet doen om het werkend te krijgen. Veel technische kennis hoef je niet te hebben. Voor Android is er ook een speciale app gebouwd, die je gratis in de Google Play Store kunt downloaden.

AirMessage vereist minimaal macOS 10.10 Yosemite en Android 6.0 Marshmallow.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.