Afbeeldingen uitschakelen in Mobile Safari (jailbreak)

Er zijn mensen die regelmatig in omgevingen moeten zijn waar geen 3G beschikbaar is. Als je dan toch lekker snel wilt kunnen internetten, zou het handig zijn om de afbeeldingen van websites uit te schakelen. De iPhone heeft daar geen schakelaar voor, maar dankzij een hack bedacht door een Spaanse weblog lukt het toch. Eigenlijk […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Afbeeldingen uitschakelenEr zijn mensen die regelmatig in omgevingen moeten zijn waar geen 3G beschikbaar is. Als je dan toch lekker snel wilt kunnen internetten, zou het handig zijn om de afbeeldingen van websites uit te schakelen. De iPhone heeft daar geen schakelaar voor, maar dankzij een hack bedacht door een Spaanse weblog lukt het toch.


Eigenlijk is de iPhone bedoeld om ‘echte’ websites te bekijken. Bij zware websites en bij mensen die beperkte hoeveelheid dataverkeer hebben kan het echter handig zijn om afbeeldingen van websites niet meer te tonen. De Spaanse blog Huasonic legt uit hoe dat moet: twee plist-bestanden moeten worden aangepast (zie hier voor een handleiding).

Allereerst moet je het volgende plist-bestand van de iPhone openen:
[code lang=”bash”]
/private/var/mobile/Library/Preferences/com.apple.mobilesafari.plist
[/code]
Hieraan voeg je de volgende key toe:
[code lang=”xml”]
WebKitDisplayImagesKey
[/code]
Daarna moet je Safari.plist bewerken. Deze kun je vinden in:
[code lang=”bash”]
/System/Library/PreferenceBundles/MobileSafariSettings.bundle/Safari.plist
[/code]
Voeg aan dit bestand een nieuw Dict-item toe:
[code lang=”xml”]

cell
PSSwitchCell
default
1
defaults
com.apple.mobilesafari
key
WebKitDisplayImagesKey
label
Toon afbeeldingen

[/code]
Na een reboot is de schakelaar zichtbaar in de instellingen van Safari.

Meer info: Huasonic, via iPhone-ticker

De benodigde aanpassingen kun je (met dank aan forumlid iMario inmiddels ook vinden in Supreme Preferences, die je via Cydia kunt vinden in de iFoneguide Repo

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 oktober 2009 om 1:21
Onderwerp
Categorie
Jailbreak

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport, het aanmaken van Safari-profielen en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.