Reacties voor: Adobe CTO reageert op kritiek van Steve Jobs

Adobe CTO Kevin Lynch schrijft op de bedrijfsblog van Adobe dat hij boos is over de opmerkingen van Steve Jobs en het ontbreken van Flash.
Lees het complete artikel → Adobe CTO reageert op kritiek van Steve Jobs
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. De reactie van Adobe is begrijpelijk. Ze zijn niet gewend dat een browser geen Flash ondersteund en het is dus geen afzetmarkt voor Adobe.

    HTML5 ziet er goed uit voor videowebsites zoals YouTube en Vimeo maar biedt verder niks aan de honderden spellensites die bestaan (spele.nl enz).

    Ikzelf vindt dat geen probleem omdat in de App Store honderden spellen staan die je gratis kunt downloaden. Ook vind ik het fijner als het spel op het apparaat staat en niet steeds een internetverbinding benodigd is.

  2. Feit mag blijven dat flash alles behalve zuinig met resources omspringt. Zelfs mijn computer (intel core i7 920) wil nog wel eens bokken in flash.

    Als het een mooi lightweight platform zou zijn had ik wat medeleven kunnen tonen. Maar de manier waarop adobe met zijn klanten omspringt is bar slecht. Een mooi voorbeeld is dat ze nog steeds geen 64bits ondersteuning bieden voor windows! Te bedenken dat het bijna 5 jaar geleden is dat winXP x64 uitkwam.

    Nee, adobe heeft wat steken laten liggen en daardoor zijn er mooie alternatieven gekomen die hopelijk snel het internet land mogen veroveren.

  3. het ontbreken van flash is een statement.

    ik heb mij laten vertellen dat html5 de zelfde mogelijkheden bied als flash en zelfs nog verder gaat. Het fijne weet ik er niet van. Het zou ook op het gebied van animatie meer kunnen dan flash nu kan. Spelletjes en dergelijke zijn daarmee dus nogteeds mogelijk.

    html5 zou een handige bundeling ijn van bestaande en nieuwe web script talen en technologieen die zelfs 3D mogelijk maken op een manier die in flash onmogelijk is.

    zichtbare implementaties va html5 vandaag de dag zijn bijvoorbeeld youtube vimeo en de apple site.
    de laatste is rijkelijk geanimeerd en zit vol features waarvan ik in eerste instantie dacht dat dat ook flash zou zijn.

    dat je zonder flash kan bewijst apple met de iphone en ipod touch. ondanks het gemis van flash toch het faforite apparaat om mee online te gaan onder de draagbare internet devices. iedereen weet dat niet kan en toch zijn de apparaten immens populair.

    Ik denk daarom dat de ipad geen last zal hhebben van het ontbreken van flash.

  4. HTML5 en de apple site?

    Ik weet niet hoe die nieuwe apple site bij jullie werkt…maar op welke pc ik het ook probeer, het werkt allemaal hardstikke traag (Meerdere browsers). In Internet Explorer hangt de boel ook tot het zijn dingetje heeft gedaan.

  5. Het enige wat Adobe kan doen om Apple een hak te zetten is het stoppen met de ontwikkeling van Photoshop & Co voor de MAC. Dan gaat Apple klanten verliezen! (totdat ze zelf een heel ontwerp-pakket klaar hebben dan…)

  6. @4saus:
    Helaas, je bent volkomen verkeerd geinformeerd. Ten eerste haalt HTML 5 het niet op het gebied van animaties. Met Flash kunnen zelfs avondvullende tekenfilms gemaakt worden, zie bv ‘Sita sings the blues’ (volstrekt onmogelijk met html5). Wat 3D betreft, ook daarin ben je verkeerd geinformeerd. Flash biedt juist 3D waar HTML bij lange na nog niet een beetje aan kan tippen, zie bv. http://www.ogcopen.com/ (volstrekt onmogelijk met html 5 te bouwen)

    Hoe dan ook Flash is en blijft veruit de eerste keus voor ontwikkelaars als ze een website moeten maken waarin iets op een rijke, multimediale wijze gepresenteerd moet worden, zoals bijvoorbeeld ondersteunende websites voor films. Bedenk daarnaast dat 97% die flash plug-in heeft en slechts 15% een browser met html 5 en dat er voor HTML 5 (nog) geen ontwikkelomgeving bestaat met het gebruiksgemak als dat Flash CS4 biedt. De keuze voor ontwikkelaars is snel gemaakt, en een iPad met een verwaarloosbaar marktaandeel zal daar geen verandering in brengen. Die iPad moet je dan ook niet kopen om ‘the ultimate webexperience’ te beleven maar voor al die andere zaken waar het wel geschikt voor is.

  7. Flash begon ooit als lightweight vector based aanvulling op bestaande websites. Destijds een enorm gemis. In de loop der jaren is Flash zo complex geworden dat het geen lightweight maar resource vretend is. Dat geld ook voor Acrobat Reader of Java. Dergelijke producten zijn populair en schieten vervolgens aan alle kanten hun doel voorbij. Voor Microsoft een reden om iets dergelijks als Flash te maken: Silverlight (overigens ook niet zaligmakend).

    Doe mij dus maar weer lightweight via HTML5. Back to basics.

  8. Origineel geplaatst door eduard
    Het enige wat Adobe kan doen om Apple een hak te zetten is het stoppen met de ontwikkeling van Photoshop & Co voor de MAC. Dan gaat Apple klanten verliezen! (totdat ze zelf een heel ontwerp-pakket klaar hebben dan…)

    nee dat is slim. Je eigen afzetmarkt saboteren om een hardwarefabrikant te pesten.

  9. Feit blijft dat Apple en Adobe er beiden een potje van maken. HTML5 is nog lang niet goed ontwikkelt en de halsstarrige houding van Apple en het moddergooien naar Adobe past Apple totaal niet. Apple mag ook wel eens bedenken dat het heel veel aan partners te danken heeft. Het gedraagt zich inmiddels als het meest eigenwijze jongetje van de klas (richting Adobe, Google). Ik heb het al eerder gezegd, maar Apple mag wel eens oppassen dat het uberhaupt nog vrienden overhoudt. Verdomd lastig als niemand meer met je wil samenwerken.

  10. Pff, ik zeg het al vet lang, en ik blijf het zeggen: flash is *******… Actionscript 2 en 3 daarintegen zijn wel welkom, maar ja: daar hebben we tegenwoordig flex voor toch 😉 ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.