Accessoiremakers kondigen nieuwe cases voor iPad Air aan

De iPad mini met retinascherm en iPad Air zijn onthuld, en nu laten ook accessoiremakers hun speciale cases zien.

Belkin iPad casesHet vernieuwde ontwerp van de iPad Air betekent dat een hoop accessoiremakers compleet nieuwe producten op de markt moeten brengen. Hun oude cases en andere hoezen passen immers lang niet altijd meer om de dunnere iPad Air. Gelukkig duurde het dan ook niet lang totdat de eerste fabrikanten hun cases presenteerden. Onder andere Belkin, Grove en Speck hebben nieuwe accessoires gemaakt voor de iPad Air geïntroduceerd. Vermoedelijk hebben ze de ontwerpen hiervan gebaseerd op de al eerder gelekte behuizingen, zodat ze voor de Apple-aankondiging al aan de slag konden.

Apple’s Smart Covers en Smart Cases

Smart Cover iPad retinaUiteraard was Apple er zelf helemaal vroeg bij: een nieuw iPad-formaat betekent ook nieuwe Smart Covers, die ze tijdens de presentatie van de nieuwe iPads alvast lieten zien. Voor de nieuwe iPad mini werden er de nodige nieuwe kleurtjes getoond, en de nieuwe iPad mini krijgt zelfs een volledig omhullende Smart Case om ook de achterkant te beschermen. De nieuwe covers zijn nu al in de online Apple Store te vinden vanaf 39 euro, en de cases worden vanaf 69 euro aangeboden. Bestellen kan vanaf 1 november.

Belkin

Belkin Ultimate KeyboardBelkin heeft de nodige accessoires gepresenteerd, met bovenaan de lijst de nieuwe QODE Ultimate Keyboard Case, de QODE Thin Type Keyboard Cover en de QODE Slim Type Keyboard Case. De Thin Type is een op zichzelf staand toetsenbord waar je de iPad Air in kan hangen, terwijl je met de andere twee je iPad in een speciale toetsenbordcover met je mee kunt dragen. De cases worden binnenkort verkocht voor respectievelijk 129 dollar, 100 dollar en 80 dollar. De twee toetsenbordhoezen verschillen door de manier waarop je de iPAd staande houdt.

Grove

GroveHet Amerikaanse Grove heeft de houten Grove-case gepresenteerd, een hoes die je iPad van alle kanten beschermt. Het hout kun je er vanaf de zijkant afhalen om het scherm te onthullen, of gewoon als een Smart Cover ombuigen. Door het hout in de juiste hoek te draaien kun je er ook gebruik van maken om je iPad staande te houden. De iPad Air-versie van de Grove-hoes wordt voor 79 dollar verkocht, en is over 4 tot 6 weken leverbaar.

Speck Folio-case

Speck

Speck heeft een stijlvolle Folio-hoes voor de iPad Air gepresenteerd. Deze hoes beschermt je iPad van alle kanten en kan ook worden opengevouwen zodat je iPad staande wordt gehouden. Een prijs voor de case is nog niet genoemd, maar geïnteresseerden kunnen via e-mail op de hoogte worden gehouden. Ondertussen werkt Speck ook aan de gebruikelijke beschermmiddelen voor de iPad Air, zoals plastic cases, screenprotectors en iPad-hoezen voor kinderen.

Otterbox

OtterboxDe extra stevige cases van Otterbox zijn binnenkort ook beschikbaar voor de iPad Air en iPad mini met retinascherm. Verder heeft het bedrijf vrij weinig bekendgemaakt: een simpele foto laat de case om de iPad Air zien, maar daar zie je door het logge formaat van de dikke beschermhoezen weinig van terug. Otterbox-hoezen zijn in veel Nederlandse webshops verkrijgbaar, dus wij verwachten dat we deze hoes vanzelf in Nederland aangeboden zien worden.

iPad mini Retina-accessoires

Niet iedere accessoiremaker heeft nu al cases voor de nieuwe iPad mini met retinascherm getoond. Het is ook nog even de vraag of ze deze überhaupt moeten aanbieden. Hoewel de nieuwe iPad mini een heel klein beetje grote is dan zijn voorganger, is dit verschil mogelijk verwaarloosbaar. Dat zou betekenen dat oude mini-hoezen om het nieuwe model passen. Wij vermoeden dat accessoiremakers daarom ook nog even hebben gewacht. Ze kunnen de exacte maten gebruiken om prototypes te maken, waarmee ze hun bestaande accessoires kunnen testen.

Meer verwacht

Accessoiremakers springen nu zo massaal op de pas aangekondigde iPad mini, dat het er dik in zit dat we de komende dagen veel meer hoezen aangekondigd zien worden. Bovenstaande cases zijn slechts een greep uit wat er op het moment wordt aangeboden. Verwachting is dat er ook het nodige in de Apple Store en in andere winkels zal hangen als de verkoop hier in Nederland op 1 november van start gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2013, 18:07
Categorie Accessoires
Onderwerpen beschermhoes, cover, goedkeuring, humor, ipad air 2, ipad mini, ipad mini 2, scott forstall

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.