Aanwijzingen voor camera (met flits) op iPhone, iPod en iPad in vierde beta iPhone OS 4

In de vierde iPhone OS 4-beta zijn aanwijzingen gevonden voor een camera (met flits) op de iPhone, iPhone touch en de iPad. Ook blijkt Mac OS X 10.7 in de laatste iPhone OS 4-SDK te worden genoemd.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone OS 4 beta 4 cameraDe website 9to5Mac heeft een aantal interessante aanwijzingen gevonden in de laatste iPhone OS 4-beta die afgelopen nacht beschikbaar kwam. De website ontdekte dat niet alleen de iPhone een camera met flits krijgt, maar dat in de broncode van de vierde iPhone OS 4-beta ook de iPod wordt genoemd. Mogelijk gaat het daarbij om de nieuwe iPod touch met 2 megapixel-camera, waarover wij eerder vandaag berichtten.


Daarnaast ontdekte de website ook dat de iPad waarschijnlijk alsnog een camera (met flits) krijgt. Die wordt namelijk ook in de code genoemd. De huidige iPhone OS 4-beta’s zijn nog niet geschikt voor de iPad, maar Apple heeft aangegeven dat iPad-gebruikers in het najaar over de definitieve release van iPhone OS 4 kunnen beschikken. Als de broncode nu al rekening houdt met een iPad met camera zou het wel eens zo kunnen zijn dat Apple op de ontwikkelaarsconferentie WWDC nog een verrassing voor ons in petto heeft.
iPhone OS 4 beta 4 - camera 2
Tot slot ontdekte 9to5Mac ook nog verwijzingen naar de nieuwste versie van Mac OS X, Mac OS X 10.7, in de laatste iPhone OS 4 SDK en concludeert daaruit dat het besturingssysteem tussen juni dit jaar en juni volgend jaar gelanceerd zal worden. Dit zou kunnen betekenen dat de WWDC 2010 niet volledig in het teken van iPhone OS-producten (iPhone, iPad en iPod touch) zal staan, maar dat Apple ook van plan is om wat meer informatie over de ontwikkeling van Mac OS X te gaan geven.

Bron: 9to5Mac

Reacties: 32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.