iPhone ligt wereldwijd nog steeds voor op Android

De iPhone ligt wereldwijd voor op Android. Dat blijkt uit onderzoek van Gartner: de iPhone staat op nummer 3, na RIM Blackberry en Symbian.

iphone marketshareNPD publiceerde eerder cijfers waaruit zou moeten blijken dat de iPhone inmiddels is ingehaald door Android. Ze baseerden zich daarbij op opinies van consumenten op basis van een enquête. Gartner heeft het nu iets grondiger aangepakt, door naar werkelijke verkoopcijfers te kijken. Ze concluderen dat smartphones in de lift zitten: de verkoop groeide in het eerste kwartaal met 48,7 procent. Het iPhone OS heeft nu een marktaandeel van 15,4 procent en Android zit op 9,6 procent.

In de VS is Android inderdaad de iPhone voorbijgestreefd, maar wereldwijd staat de iPhone nog steeds op nummer 1. Er werden 3 miljoen meer iPhones dan Android-toestellen verkocht. Apple’s verkopen stegen met 112,2 procent naar 8,3 miljoen stuks wereldwijd.

In de VS groeiden de verkopen in het eerste kwartaal explosief, waardoor een groeipercentage van 707% werd gehaald. In totaal gingen er 5,2 miljoen Android-toestellen over de toonbank. Vooral in Europa en Azië is de iPhone nog steeds populairder: er worden tweemaal zoveel iPhones als Android-toestellen verkocht.

Symbian is nog steeds het grootste smartphone-platform, dankzij goedkope toestellen van Nokia. Maar de groei is er een beetje uit: Symbian’s marktaandeel daalde van 48,8 naar 44,3 procent. Op de tweede plaats staat RIM’s Blackberry: dat percentage zakte van 20,6 naar 19,4 procent. De derde plaats is voor de iPhone, gevolgd door Android en Windows Mobile.
smartphone verkoop gartner

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2010, 17:27
Categorie iDevices
Onderwerp android

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.