Reacties voor: ‘Lightning-kabels na paar maanden defect door corrosie’

Sommige Lightning-kabels raken beschadigd door corrosie zonder direct contact met water en zijn hierdoor onbruikbaar.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Ik heb op mijn kabel een zo’n streepje dat helemaal grijs is, maar ik merk helemaal niks van de oplaadsnelheid en ik heb nooit problemen met de verbinding. Lucky me :p.

  2. Ik heb 1x gehad dat ik mijn lader ontkoppelde uit mijn iphone, en het plugje bleef in mijn iphone zitten en ik had de rest van de draad in mijn handen…

  3. Als de kabels nu 5€ zouden kosten had ik er vrede mee, maar 20€ voor een kabel en dan al zo snel kapot?
    Zijn er tips om de kabel levend te houden in de auto? Ik heb er namelijk ook een in liggen.

  4. Origineel geplaatst door Robuuust
    Als de kabels nu 5€ zouden kosten had ik er vrede mee, maar 20€ voor een kabel en dan al zo snel kapot?
    Zijn er tips om de kabel levend te houden in de auto? Ik heb er namelijk ook een in liggen.

    Ik koop ze vanaf nu via ebay, 2 meter lightning kabel voor ongeveer 2 euro met gratis verzendskosten. Bestel er gelijk 5

  5. Ik heb 4 onofficiele lightningkabels voor €1 de stuk. De originele hangt aan mijn pc en wordt enkel gebruikt voor iTunes.

  6. Ik heb hier inderdaad ook last van gehad. Apple Store kon er niks mee, ik kon alleen een nieuwe iPhone kopen voor 250 euro.

    Vervolgens heb ik het zelf gerepareerd voor 10 euro.

    – edit: bij was de corrosie in mijn iPhone, niet de kabel.

  7. We hebben drie Apple Lightning kabels thuis en alle drie hebben ze dit probleem. Gelukkig kan je ze nog wel omdraaien in sommige gevallen maar ik vind het te gek voor woorden. Twee, niet meer ondersteunde, DX kabels hebben dit niet maar dan krijg je weer allerlei foutmeldingen.

  8. Ik heb meer last van dat de kabel allemaal breuken onstaan onder de chip. Zo is er bij mij thuis al een paar kabels versleten. Die oude kabel had ik er geen last van.

  9. Ik heb een defecte lightning kabel met nog garantie erop. Weet iemand hoe Apple hiermee omgaat? Voor de moeite is het de 20 euro misschien niet waard maar ik twijfel wel!

  10. De foto’s in dit artikel zijn helemààl niet voorbeelden van corrosie hoor, dit zijn spetters soldeertin, duidelijk namaak-kabels, en géén originele. of iemand heeft er met de soldeerbout aan geprutst !

  11. Meestal gaat het om imitatie onderdelen, koop gewoon origineel, als er binnen 2 jaar een probleem ontstaat, kun je het zo vervangen bij Apple, dit doe ik steeds met mijn oplader voor de macbook, ideaal!

  12. Vaak is de oorzaak van niet kunnen opladen ook gewoon een enorme hoeveelheid stof. Ik heb al twee keer de conpressor moeten gebruiken om stof weg te halen sinds de twee jaar dat ik mijn 5 heb, ik had zoiets nig nooit gehad bij mijn iPod Touch 2g

  13. Ik heb ook al meerdere lightning kabels versleten, ik weiger om officiele te kopen omdat die zo snel kapot gaan.

    Beter 5 kabels voor 20 euro dan 1 van 20.
    Kan ik er 5x langer mee doen =]

  14. Niks imitatie !!. Ik heb het afgelopen jaar al 3 nieuwe iphones en 4 nieuwe kabels ontvangen. 1 iphone moest na 3 weken al weer vervangen worden met corrosie op de lightning connector. Mijn telefoon en kabels zijn gewoon thuis en onderweg gebruikt. Worden niet aan vocht blootgesteld. Ik heb zelf het vermoeden dat het iets te maken heeft met de legering van het metaal in de lightning connectors. Ik heb al iphones vanaf de 3, maar dit probleem komt pas tevoorschijn na het introduceren van de lightning kabel. Alles is overigens netjes door Apple omgeruild, zowel de kabels als de iphones.

  15. @Mauze: dit doe ik steeds met mijn oplader voor de macbook, ideaal!

    Steeds? Dat betekent toch vaak? Dus jouw echte -bij Apple aangeschafte- oplaadkabels gaan vaak stuk? Een stevige aanrader om imitatie te kopen lijkt me.

  16. Als je goed naar de foto kijkt, dan zie je dat het geen soldeer spetters zijn maar het afbrokkelen van de toplaag.
    Het goud en zelf een deel van het onderliggende nickel is verdwenen.
    Dit ziet er uit als slijtage van “zacht goud” wat niet geschikt is (maar wel goedkoop) voor connectoren.

  17. Van de twee iPad mini’s die ik kocht op dag 1, was er een lightning kabeltje DOA en de andere was ook binnen een half jaar kapot.
    Third party kabeltjes, hoe duur en degelijk ze ook zijn geven melding van niet ondersteund en of zijn niet geschikt om verbinding te maken met de computer.
    Volgens mij geeft Apple geen twee jaar garantie op toebehoren, maar 2 maanden.

  18. Ik begin er ook problemen mee te krijgen. Laatst was mijn iPhone5 helemaal niet opgeladen en soms krijg ik de melding dat hij niet ondersteund word…

  19. lekker bestellen bij focalprice of dx,
    heb 3 witte en 2 blauwe en 2 iets dikkere kabels
    werken allemaal perfect,

    mits voor herstel of update indien nodig zou ik mijn originele kabel gebruiken

  20. Dus de electronica uit de Apple kabels is wel “gecertificeerd” maar de mechanische delen zijn net zo bud als Oosterse meuk.

  21. Ik heb er drie bijekocht bij albert Hein aan 5 het stuk. Deze accesoire wordt niet ondersteund en laadt zelfs niet op kwam er na 1 maand op het scherm…
    Syncen OK maar opladen lukt ook niet?

  22. Wat mensen ook niet beseffen (waardoor je arcing en vonkjes kan vermijden) is het feit dat je EERST de lightning connector in de iPhone/iPad moet plaatsen en NADIEN de stekker in het stopcontact of de USB in de PC… dit is van toepassing op ALLE adapters (ook pc, de zware laadstroom maakt vonkjes op de laagspanningsconnector)

  23. @Guido: die kleine vonkjes moet je apparaat aan kunnen.
    De kabel komt voort uit een trafo prenciepe en heeft dus niet echt super veel kans op vonken die tot beschadigingen MOGEN lijden.

  24. @dendezen
    Dat verschilt per device.
    Devices < iPh 5S en iOS < 7.06 gaven een waarschuwing maar laadden nog wel op.
    Nu heeft Apple het "gat" gedicht en gunste van gecertificeerde kabels (die dus geen garantie vor succes zijn)

  25. Alle iphone’s hier in huis met originele kabels, 3g,4,4s,5 en 5s
    Geld ook voor de ipads!
    Nooit geen problemen!

  26. Origineel geplaatst door Mauze
    Meestal gaat het om imitatie onderdelen, koop gewoon origineel, als er binnen 2 jaar een probleem ontstaat, kun je het zo vervangen bij Apple, dit doe ik steeds met mijn oplader voor de macbook, ideaal!

    Op accessoires heb je 1 jaar garantie, niet 2.

  27. Origineel geplaatst door Prabl12: @dendezen
    Dat verschilt per device.
    Devices < iPh 5S en iOS < 7.06 gaven een waarschuwing maar laadden nog wel op.
    Nu heeft Apple het "gat" gedicht en gunste van gecertificeerde kabels (die dus geen garantie vor succes zijn)

    Iphone 5 met laatste versie iOS accepteer t na melding nog steeds mijn imitatie kabel uit Japan

  28. Als ik een ieder een tip mag geven, blijf met je vingers van de electroden af. Het is waarschijnlijk dat het vergulde electroden zijn, maar door lichaamsvocht ontstaan er chloriden op de electrode. samen met een potentiaalverschil kan dit nog wel eens tot putcorrosie leiden.
    Als het al putcorrosie is. Het lijkt erop dat het hier ook kan gaan om het plots van elkaar halen van de Anode en kathode waardoor je kort een heel hoge weerstand krijgt.
    Hierdoor kan een klein brandplekje of ‘las’ ontstaan.

    een ieder kan zit zelf ook nabootsen met een batterij, met beide kanten een draadje. Haal de draadjes even heel snel langs elkaar en je zult even een tik horen, en wellicht een klein rookpluimpje, hierna even op het koper kijken. Same shit!

  29. Nooit problemen mee gehad met mijn lighting kabel, sinds ik de iPhone 5 heb.

    Dit artikel reacties verbaasde mij best wel een beetje eerlijk gezegd.

    Vervelend voor de personen die er wel last van hebben. Hopelijk kan de Apple store toch wel iets voor jullie betekenen of dat Apple toch met een compensatie komt voor de mensen die er last van hebben.

  30. Ik heb al verschillende (+-6) kabels moeten vervangen voor mijn iPhone 5, steeds originele.

    Voorlopig houdt mijn laatste het lang vol..

  31. En dan hebben ze het nog niet over de zeer slechte kwaliteit van de kabel. (Omhulsel).

    Die altijd scheuren. Ik heb nog opladers van nokia’s van 10 jaar geleden, die er nog als nieuw uitzien.

    De prijs-kwaliteit verhouding is wat betreft de laders van Apple veel te ver te zoeken. Vandaar ook dat er zoveel “nep”laders verkocht worden.

  32. De garantie op een oplader is 6 maanden. Dit weet ik uit ervaring.

  33. Sinds de laatste IOS update werken mijn opladers van andere merken niet meer. Mijn originele kabel is defect. Fijn allemaal. Blijf me irriteren aan Apple die geen ander merk accessoires toelaat. Geen enkel ander merk die deze policy hanteert.

  34. Schuurpapier werkte prima bij mijn kabel 🙂

  35. Bij mij zat er een ‘kink’ in de kabel, waardoor de kabel het niet deed. Dus er zat een soort scheurtje in een knik van de kabel. (Binnen een ca week bij een nieuwe, apart bij Apple gekochte, lightning cable.) Bij de AppleStore kreeg ik meteen een nieuwe kabel. Hulde dus hiervoor. Ook dit bleek een vaker voorkomend probleem.

  36. Origineel geplaatst door Wesley de groot
    @Guido: die kleine vonkjes moet je apparaat aan kunnen. De kabel komt voort uit een trafo prenciepe en heeft dus niet echt super veel kans op vonken die tot beschadigingen MOGEN lijden.

    je bent dus blijkbaar GEEN electrotechnicus, want je beseft niet dat het een stroom van 1 Ampere en meer is?

  37. Origineel geplaatst door Frenkie
    Niks imitatie !!. Ik heb het afgelopen jaar al 3 nieuwe iphones en 4 nieuwe kabels ontvangen. 1 iphone moest na 3 weken al weer vervangen worden met corrosie op de lightning connector. Mijn telefoon en kabels zijn gewoon thuis en onderweg gebruikt. Worden niet aan vocht blootgesteld. Ik heb zelf het vermoeden dat het iets te maken heeft met de legering van het metaal in de lightning connectors. Ik heb al iphones vanaf de 3, maar dit probleem komt pas tevoorschijn na het introduceren van de lightning kabel. Alles is overigens netjes door Apple omgeruild, zowel de kabels als de iphones.

    als je eens goed nadenkt weet je toch zélf dat er dan iets verkeerds gebeurt, moest dit iedereen overkomen moet Apple driemaal zoveel toestellen produceren, dit is een geisoleerd geval hoor, reken daar maar op.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.