Reacties voor: 5 tips om hoge roamingkosten te voorkomen

Ondanks verlaging van de roamingkosten kun je op vakantie nog steeds duur uit zijn. Daarom 5 tips om hoge roamingkosten in het buitenland te voorkomen.
Lees het complete artikel → 5 tips om hoge roamingkosten te voorkomen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Ik vind het maar irritant dat je de synchonisatie niet uit kan zetten. Hiermee bedoel ik de optie bij mobiele data en dsn systeem. Iemand hier een oplossing voor?

  2. Tip voor mensen die naar Spanje op vakantie gaan: bij ‘Orange’ kun je een pre-paid kaartje kopen voor €5,-, en dan kun je voor 1 of 2 GB opwaarderen.
    1GB is €9,- en 2GB is €15,-. En met behulp van de hotspot functie die hier in dit artikel ook besproken wordt, kun je je verbinding dus ook handig delen met vrienden en familie.

  3. Of een ASUS 3G router, lekker klein en zo’n 40 euri. Koop lokaal een 3G USB stick en je hebt je eigen hotspot. Kun je ook nog gebruiken als repeater en om 1 betaalde wifi accont te delen.
    In Kroatië bijv. 1 GB in 24 uur voor € 1.30. En snél …

  4. Handig artikel voor mensen die nog op vakantie gaan. Ik kom nét terug uit Spanje. Ik had graag zo’n simkaart willen kopen, maar ik had geen idee waar.

  5. Ik zit nu in Zwitserland. Heb een prepaid kaart van Yallo gekocht bij het postkantoor voor 9,90 CHF (€8,16) met tegoed van 20 CHF. 1GB is 15 CHF die je kunt betalen van je tegoed. Is 1 maand geldig.
    Vele malen goedkoper dan bijvoorbeeld Surf & Travel van T-mobile. Daar betaal je 25 euro voor 500MB (2 weken geldig)
    Simkaart van T-mobile kan in mijn oude nokia. Of doorschakelen naar je nieuwe tel. nummer

  6. Gewoon je data uitzetten. Heerlijk om niet in de ban van je telefoon te zijn. Het leuke is dat je het niet eens mist.

  7. @Jeroen: op mijn telefoon zet ik de hotspot functie aan en ga vervolgens surfen op de iPad. Dat doe ik dan met Opera Mini, omdat die lekker zuinig is door datacompressie.

  8. Gewoon dataroaming uitzetten en genieten van je vakantie. Soms op een terrasje even wat bekijken.

    Moet je 3G/4G trouwens ook uitzetten of is dataroaming uitschakelen voldoende?

  9. @Bassie: Roaming uitzetten is voldoende, echter als je toch geen mobiele data gebruikt, scheelt het aanzienlijk aan stroom om ook die schakelaar uit te zetten.

  10. @Bassie: Misschien dat je het aan Adriaan kan vragen.

  11. Origineel geplaatst door Bassie
    Gewoon dataroaming uitzetten en genieten van je vakantie. Soms op een terrasje even wat bekijken.
    Moet je 3G/4G trouwens ook uitzetten of is dataroaming uitschakelen voldoende?

    Dataroaming uitschakelen is voldoende. Met de 3G/4G schakelaar heb je minimaal 3G (in ios7)

  12. Vanaf iOS 7 kan je per applicatie aangeven of deze gebruik mag malen van de mobiele 3G/4G verbinding. Ook heel erg handig om je roaming dataverbruik te beperken.

  13. Gewoon de roaming uitzetten en eventueel via wifi.

  14. In Frankrijk “payer en avant” mobiel internet 3g nano sim gekocht voor iPad mini (sim kostte ca. 10 euro) opgeladen met SFR Recharge Connecte Partout 30 jours 4Gigabyte. Kost wel €30. Maar dan heb je wel 30 dagen voldoende mobiele data. Via “persoonlijke hotspot” ook deelbaar met anderen.
    Helaas lukt opwaarderen via internet niet met Nederlandse Visa. Dus je moet naar een “magasin SFR”. Ze waarderen hem daar wel gelijk voor je op (wel zo praktisch, want gaat via Frans voice-respons-systeem; opwaardeercode invoeren zou ook via internet moeten kunnen, maar ben altijd blij als ik met werkend tegoed de zaak kan verlaten, dus dat heb ik nooit geprobeerd).

  15. Hoe zat het nou met dat je tegoed koopt op je huidige kaart in het buitenland. Je moet dan wel een handmatig de provider zoeken op je tell instellen.

    Gevonden;

    LBO (Local Break Out)
    Dit werkt alleen voor data. In het buitenland koop je een datategoed bij een andere provider. Je past dan de APN settings in je telefoon aan, en dan maak je gebruik van internet via die andere provider. Dit zal dan waarschijnlijk per land in te stellen zijn. Ook krijgt de LBO setting voorrang op de ARP setting. Je kan zoveel LBO providers gebruiken als je zelf wilt. Maar je moet wel zelf handmatig van APN wisselen.

    Dat was de nieuwe manier

    “Lokaal gebruik maken van mobiel internet Je koopt eenmalig een tegoed van een provider in jouw vakantieland in de EU voor gebruik van mobiel internet in dat land. Bellen en sms’en op vakantie blijf je dan dus doen via Hi. Dit kan met je eigen telefoonnummer én zonder contract af te sluiten bij die provider. Zodra er providers bekend zijn die dit aanbieden, vind je op deze site uitleg hoe deze optie werkt.”

  16. In de vs naar een AT&T shop gegaan. Gophone Bundel van 60$ Geeft onbeperkt USA bellen: handig voor hotels/motels bespreken etc. 2.5gb 4g internet. Bevolkte gebieden prima bereik. Waar geen mensen is het helaas hopeloos. Heb je te weinig aan 2.5gb: 10 dollar:1 extra gb

    45 bundel bestaat ook: alleen minder internet bundel, en bij opwaarderen internetbundel krijg je boor 10 euro slechts 500mb

    In alle gevallen is de simkaart gratis! Het schijnt overigens dat de goedkopere tablet data only kaartjes niet werken in iPhones…

  17. Je kan bij Mobiel netwerk ook apps uitschakelen die veel internet gebruikt zoals Facebook

  18. Als ik ‘s ochtends wakker word dan heb ik regelmatig al zo’n 10 tot 20mb aan data verbruikt (niet iedere ochtend). Dit terwijl ik thuis ben en daar Wifi aan heb staan. Heeft er iemand een idee hoe dit komt? Maandag ga ik op vakantie en zou dit dan graag willen voorkomen.

  19. Voor degenen die naar Egypte gaan: koop een simkaart van Mobinil. 10 euro voor 3GB en 15 euro voor 7 GB. Prijzen zijn inclusief simkaart. Zeker de moeite waard en goede dekking en snelheid!

  20. Zo’n hotspot is er al vanaf 40 euro. Zoek maar op Huawei. Ik heb er een prepaid sim in van Orange (Frankrijk). Voldoende snelheid en bereik, zelfs in the middle of nowhere.

  21. @Daniel: Ik ben inderdaad ook net terug, uit Denemarken. Had overwogen om daar een SIM kaartje te kopen voor mijn MiFi, tevoren al wat huiswerk gedaan: Oister 79kr/week maar dan moet je een startpakket kopen (50 GB data!), Telia 98kr/maand voor 3 GB.
    Blijk ik op de camping amper 3G internet te hebben. Heb het daarom gehouden bij de Vodafone dagbundel op reis: was ruimschoots voldoende.

  22. Ik ben nu in Turkije en heb de volgende gedaan.
    3G router van huawei/turkcell 125 TL
    10 GB internet 79 TL
    sim kaart 30 TL
    Bij elkaar 234 TL
    dat is ongeveer 83 euro
    Internet is super.

  23. Origineel geplaatst door Enes
    Ik ben nu in Turkije en heb de volgende gedaan.
    3G router van huawei/turkcell 125 TL
    10 GB internet 79 TL
    sim kaart 30 TL
    Bij elkaar 234 TL
    dat is ongeveer 83 euro
    Internet is super.

    Met alle respect, maar 83 euro uitgeven op vakantie voor wat data te hebben vind ik er mijlenver overgaan.. Dan gebruik ik het liever niet of ga ik elke dag een paar minuten op café of naar de Starbucks..

  24. Ik ga over 2 weken naar Turkije en een simkaart daar aanvragen lijkt als buitenlander nogal moeilijk.

    Maar, echt, maakt niet uit hoe iemand zijn portemonnee is, 83 euro voor internet in het buitenland?

  25. Ik heb voor oostenrijk al jaren een pre paid kaartje van A1/ bfree. Eerst in de laptop, de laatste paar keer in een huawei routertje.
    Is echt een perfect apparaatje. Neemt makkelijk mee en doet het ook best wel lang op de accu.
    Overigens zijn er steeds meer plekken waar gratis wifi is. Valt ons op dit jaar dat er vee, vooral toeristische plekken zijn waar er nu wifi is. Bij bergbanen bijvoorbeeld, maar ook restaurants is het beschikbaar.
    Zo kan je voor de updates van apps even ergens de wifi gebruiken en voor de kleinere dingen je eigen wifi.

    Voordeel van zo een kleine router is dat met 8 toestellen via wifi kan connecten.
    Wel vooraf even een paar dingen nalopen zodat de apps niet automatisch updaten of synchroniseren zodra ze wifi vinden.
    Facebook is ook zo een leuke die standaard filmpjes gaat afspelen in je nieuwsfeed. Dat vreet data. Gelukkig kan je dat tegenwoordig ook voor wifi uitschakelen.

  26. Origineel geplaatst door Mark
    Ik ga over 2 weken naar Turkije en een simkaart daar aanvragen lijkt als buitenlander nogal moeilijk.
    Maar, echt, maakt niet uit hoe iemand zijn portemonnee is, 83 euro voor internet in het buitenland?

    3G router van Huawei is E5331 model.
    4 GB internet was 39 TL dacht ik en 10 GB is 79 TL dus 4 is 14 euro en 10 is 29 euro ongeveer.
    Als je hulp nodig heb kan je me via Facebook vinden. (Me naam staat er al en men achternaam is Yarim)

  27. En kijk uit met de buitenland blox van Vodafone. Als je gebeld wordt in buitenland en je antwoordt niet wordt toch die dag geactiveerd en kan je dus die blox afrekenen. Voorlichting van Vodafone is vals in deze. Gelukkig kunnen ze deze praktijken volgend jaar niet meer doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.