Reacties voor: 3G4: Nintendo 64 emulator voor iPhone OS (jailbreak)

Een 14-jarige ontwikkelaar lijkt als eerste een Nintendo 64 emulator voor de iPhone 3GS en 3e generatie iPod touch te gaan maken. Als bewijs heeft hij een video met de klassieker Super Mario 64.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Zou wel zalig zijn als ie zou werken op de 3g.. Heb namelijk geen 3gs…

  2. Helaas, alleen de S heeft de snelheid voor dit soort spul. Gaat hem dus niet worden op de oude meuk.

  3. Geniaal dat een kiddo van 14 dit kan! Echt vet.

  4. Dit soort emulatoren werken in het algemeen eigenlijk gewoon niet; Meestal is het zo dat alles glitzt en flikkert, de muziek hapert (of mist volledig), of de besturing is een draak…

    De N64 joypad had naast de joystick besturing nog eens 10 knoppen (Goen, Blauw, rood, 4 x geel, Z, R en L) , dus hoe ga je dat in godesnaam implementeren?

    Op zich wel knap dat het zo’n 14 jarige developer lukt, maar -als je heel eerlijk bent- valt het eigenlijk altijd tegen…

    Ik pak de DS van 1 van mijn kinderen wel; dan heb ik 1 op 1 Mario 64 (en nog 4000 andere titels..). Feilloos.

  5. Wat is er gebeurd met die nes emulator? Ik kan die nergens vinden. Ik wil nog steeds mario op mijn iphone.

  6. Origineel geplaatst door Sjaak
    Dit soort emulatoren werken in het algemeen eigenlijk gewoon niet; Meestal is het zo dat alles glitzt en flikkert, de muziek hapert (of mist volledig), of de besturing is een draak…De N64 joypad had naast de joystick besturing nog eens 10 knoppen (Goen, Blauw, rood, 4 x geel, Z, R en L) , dus hoe ga je dat in godesnaam implementeren?Op zich wel knap dat het zo’n 14 jarige developer lukt, maar -als je heel eerlijk bent- valt het eigenlijk altijd tegen…Ik pak de DS van 1 van mijn kinderen wel; dan heb ik 1 op 1 Mario 64 (en nog 4000 andere titels..). Feilloos.

    Slaat nergens op…
    Er zijn al diversen emulators op de PC die feilloos werken, en ook op de iPhone zijn al verschillende emulators. Over de besturing moet gewoon goed nagedacht worden.

  7. Nintendo moet gewoon zelf uitkomen legaal met zo’n game. Ik zou die wel willen kopen. Ik jailbreak mijn iPhone nooit meer.. Niet nodig, legaal is makkelijker en geen rompslomp..

  8. @JWVD:

    Ik weet ook wel dat Mame goed draait. Daar heb ik heb niet over. Dat was uit een tijdperk dat een joystick microswitches had en 1 knop had vriend.

    Noem me 1 (één) succesvolle poort van een (hedendaagse) console die goed draait op een device als de iPhone; en dan bedoel ik dat je het net zo pixel-perfect kan spelen als op de oorspronkelijke console zelf. Wel eens SM64 op de N64 gespeeld? écht spelen, razendsnel reageren is nog wat anders als een spel opstarten en 2 minuten rondlopen met een mannetje.

    10 Knoppen en 2 joypads vertalen naar iPhone is gewoon een witz die niet gaat werken. Niet zoals het origineel ooit speelde althans.

    Je mag van mij best blijven ontkennen, maar dit soort emulatoren wordt 1 x opgestart en dan wordt er 2 minuten mee gespeeld om vervolgens te concluderen dat het een wishful thinking was…
    Dream on.

  9. @ Sjaak, ik neem aan dat je glitcht bedoeld ipv glitzt?

    OT: het lijkt me wel vet om dit gewoon onderweg te doen, want ik blijve deze beter vinden dan de mario’s van tegenwoordig.

  10. Origineel geplaatst door sneakerstyle
    Nintendo moet gewoon zelf uitkomen legaal met zo’n game. Ik zou die wel willen kopen. Ik jailbreak mijn iPhone nooit meer.. Niet nodig, legaal is makkelijker en geen rompslomp..

    Dat is dan mooi, want dit is niet illegaal!

  11. Origineel geplaatst door sneakerstyle
    Nintendo moet gewoon zelf uitkomen legaal met zo’n game. Ik zou die wel willen kopen. Ik jailbreak mijn iPhone nooit meer.. Niet nodig, legaal is makkelijker en geen rompslomp..

    Ja psies hey, ik heb t ook liever gewoon legaal voortaan, geen gezeik en gedoe enzo 🙂 waarom komt Apple zelf niet met zulke dingen, net als themes..Apple kan toch zelf thems in de store zetten.
    Apple is gewoon te arrogant om zulke dingen te doen joh, die luisterd echt niet naar wat wij willen 😛 Iemand nog kassa gezien vorige week pffff Love Apple 😉 Mjaaa ze maken mooie spullen…..

  12. Origineel geplaatst door Sty
    Helaas, alleen de S heeft de snelheid voor dit soort spul. Gaat hem dus niet worden op de oude meuk.

    Nou zeg je hoeft het er niet zo in te vrijven 🙁 Wij 3G gebruikers verdienen ook respect :p

  13. Fake. Roept heel de gp32x community. En daar zitten mensen zoals exophase(gpsp maker)

  14. Na het zien van deze clip heb ik weer een uurtje op mijn nog-steeds-werkende N64 gespeelt.

    Wat zijn al die old-school games tog weer leuk, diddy kong racing, perfect dark, the golden gun…

    Haah, leuke tijden:)

  15. Origineel geplaatst door Sjaak
    @JWVD: Ik weet ook wel dat Mame goed draait. Daar heb ik heb niet over. Dat was uit een tijdperk dat een joystick microswitches had en 1 knop had vriend.Noem me 1 (één) succesvolle poort van een (hedendaagse) console die goed draait op een device als de iPhone; en dan bedoel ik dat je het net zo pixel-perfect kan spelen als op de oorspronkelijke console zelf. Wel eens SM64 op de N64 gespeeld? écht spelen, razendsnel reageren is nog wat anders als een spel opstarten en 2 minuten rondlopen met een mannetje.10 Knoppen en 2 joypads vertalen naar iPhone is gewoon een witz die niet gaat werken. Niet zoals het origineel ooit speelde althans.Je mag van mij best blijven ontkennen, maar dit soort emulatoren wordt 1 x opgestart en dan wordt er 2 minuten mee gespeeld om vervolgens te concluderen dat het een wishful thinking was…
    Dream on.

    gpSPhone vind ik toch een kanp staaltje emulatie, vooral op de 3GS speelt het erg lekker.

    En niet alle spellen hebben alle knoppen nodig. Je zou ervoor kunnen kiezen om bepaalde weergaves voo verschillende spellen te maken.

  16. misschien kunnen ze hier de wiimote controls in verwerken . dat zou het een stuk makkelijker maken.

  17. Ik kan niet wachten!!

  18. Hij kan die verdenken oplossen door (een deel van) de binary te publiceren.

  19. Ik geloof er ook niets van. Dit ziet er erg uit als een fake. Stupid 14-year-old good-for-nothing attention seekers. 🙂

    SM64 laadt wel *erg* snel. Z’n bewegingen zijn niet helemaal synchroom aan de video. De video is verdacht kort. En full-speed? Juist.

    Ik zeg niet dat N64 emulatie niet mogelijk is op de 3GS, maar full-speed, uit het niets en van de hand van deze 14-jarige knul, terwijl de rest van de scene er achteraan hobbelt, nah. Beetje ongeloofwaardig.

    Alle power naar hem als ie me ongelijk bewijst natuurlijk.

  20. @meerdere mensen

    Wel eens gehoord van geohot? Het moge duidelijk zijn dat doordachte software soms uit vreemde hoeken komt..
    Ik zie dit wel gebeuren, de 3gs is aanzienlijk sneller dan een n64, dus waarom niet?

  21. Origineel geplaatst door Thaurin
    Ik geloof er ook niets van. Dit ziet er erg uit als een fake. Stupid 14-year-old good-for-nothing attention seekers. SM64 laadt wel *erg* snel. Z’n bewegingen zijn niet helemaal synchroom aan de video. De video is verdacht kort. En full-speed? Juist.Ik zeg niet dat N64 emulatie niet mogelijk is op de 3GS, maar full-speed, uit het niets en van de hand van deze 14-jarige knul, terwijl de rest van de scene er achteraan hobbelt, nah. Beetje ongeloofwaardig.Alle power naar hem als ie me ongelijk bewijst natuurlijk.

    Ooit gehoord van save-states?

  22. @JWVD: Natuurlijk, maar zelfs dan vind ik het er zeer verdacht uitzien. Daarnaast is het gedrag van deze kerel wat betreft zijn prestatie nogal vreemd. Ik zou wat meer videos van ‘m zoeken voordat je je teveel gaat verheugen.

    Voor wat erg goede punten, lees de voorheen genoemde Exophase en anderen eens op verschillende emulation forums:

    http://forums.ngemu.com/emulation-news-submissions/129808-iphone-3gs-n64-emulator.html#post1769050
    http://www.gp32x.com/board/index.php?/topic/50767-nworksdev-n64-emulator-on-iphone

    Ik geloof het niet. Wel dat het technisch mogelijk moet zijn op een 3GS, maar niet in deze rare omstandigheden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.