OneDrive-Opslag

Vandaag is de laatste kans om 15GB Microsoft OneDrive-opslag te claimen

Om te zorgen dat je 15GB OneDrive-opslag houdt moet je je melden bij Microsoft. Vandaag, 31 januari 2016, is de laatste dat dat je de extra opslagruimte kunt claimen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Microsoft kondigde in november aan dat ze de gratis hoeveelheid OneDrive-opslag zouden verlagen van 15GB naar 5GB. Later krabbelden ze terug en beloofden ze dat bestaande gebruikers toch 15GB houden – mits ze daarvoor zelf actie ondernemen. Vandaag is de laatste dag om ervoor te zorgen dat je als bestaande gebruiker de 15GB opslag mag houden. Het geldt ook voor mensen die 15GB extra opslag kregen omdat ze OneDrive voor iOS gebruiken om automatisch alle foto’s van de camerarol te backuppen op OneDrive.

OneDrive-Opslag

15GB OneDrive-opslag claimen

Microsoft is gestopt met de onbeperkte opslag op OneDrive en voor nieuwe gebruikers geldt tegenwoordig een maximum van 5GB (identiek aan de 5GB die je bij Apple’s iCloud krijgt). Bestaande gebruikers mogen de 15GB opslag houden, maar ze moeten er wel iets voor doen. Via deze webpagina moet je aangeven dat je de 15GB wilt houden.

Microsoft kiest voor deze opt-in-methode om goed te kunnen inschatten hoeveel mensen er gebruik van gaan maken. Het voorkomt dat ze 15GB moeten reserveren voor mensen die eigenlijk nauwelijks gebruik maken van hun OneDrive-account.

Wil je 1 terabyte opslag voor OneDrive an alle andere Microsoft-diensten, dan kun je vanaf €69 per jaar abonnee worden van Office 365.

Hier meld je je aan voor Office 365

Voortaan 5GB OneDrive-opslag voor iedereen

Doe je niets, dan zal je gratis opslag op OneDrive vanaf 1 februari worden verlaagd naar 5GB. Er zijn mensen die standaard méér krijgen: heb je de 10GB Loyalty Bonus, dan zal die blijven gehandhaafd. Leden van Office 365 hebben (en houden) 1TB opslag – totdat Microsoft het beleid weer verandert. Heb je nu een Office 365-abonnement met 1TB, dan kan het toch zin hebben om de 15GB te claimen. Je weet immers maar nooit wanneer je stopt met Office 365 en dan is het wel zo prettig als je niet terugvalt naar 5GB.

OneDrive kan een alternatief zijn voor iCloud, voor bepaalde toepassingen. Kom je iCloud-opslagruimte tekort, dan kun je ervoor kiezen om bepaalde documenten en apps voortaan met OneDrive te synchroniseren.

Via: WindowsCentral

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2016, 11:02
Categorie Diensten
Onderwerpen microsoft, onedrive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.